„4Fun“ būgnininkas Laimonas Staniulionis triumfavo tarptautiniame konkurse

Grupės „4Fun“ būgnininkas, prodiuseris ir vadybininkas Laimonas Staniulionis sulaukė sėkmės ispaniškos perkusijos cajon („kachono“) tarptautiniame konkurse „Golden Cajon Award“, kurį rengia žymi perkusinių instrumentų gamybos kompanija „Schlagwerk“. 

L.Staniulionis ir J.Ritčik šįmet koncertavo ir Gatvės muzikos dienoje.<br> L.Kočnovaitės nuotr.
L.Staniulionis ir J.Ritčik šįmet koncertavo ir Gatvės muzikos dienoje.<br> L.Kočnovaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 12:57 PM, atnaujinta Jun 29, 2017, 1:00 PM

Garbinga konkurso žiuri iš beveik 150 dalyvių nufilmuotų pasirodymų išrinko Laimono aranžuotą ir atliktą amerikiečių tradicinės dainos “Black Betty“ versiją ir paskelbė jį nugalėtoju nominacijoje „Cajon pasirodymas su grupe“. 

Pasak organizatorių, pagrindiniai kriterijai šios kategorijos nugalėtojui nustatyti buvo kūrybiškumas, kokybė ir savarankiškumas. Žiuri narė Catrien Stremme taip pakomentavo Laimono pasirodymą: „Tikrai išsiskiriantis koveris.  Labai nepriklausoma, kupina netikėtų momentų akustinė versija.“ 

Muzikinį pasirodymą filmavo, montavo ir visais perkusijos instrumentais įraše grojo pats Laimonas, vokalo partiją atliko „4Fun“ vokalistė Julija Ritčik.

„Ši pergalė man yra ypatinga. Būti išrinktam tarptautinio masto profesionalių perkusininkų bei perkusinių instrumentų specialistų komisijos iš beveik pusantro šimto įvairių pasaulio šalių atlikėjų – didelė garbė. Taip pat džiaugiuosi, kad apdovanojimą pelnėme kartu su Julija, nes „Black Betty“ - pirmas kūrinys, aranžuotas bei įrašytas tik mudviejų bendromis jėgomis. 

Jau seniai kalbėdavome, kad mano pomėgį egzotiškiems perkusiniams instrumentams bei visą sukauptą jų kolekciją verta panaudoti ypatingam projektui, kuris būtų tik mūsų su Julija kūrybos vaisius. Tikrai malonu, kad pats pirmas šio projekto kūrinys sulaukė tarptautinio pripažinimo. Tai motyvuoja neatidėlioti kitų dainų ir iki metų pabaigos įrašyti bei išleisti mūsų dueto planuojamą trumpą EP formato albumą, kuriame skambės tik įvairi perkusija ir vokalas. Mes su Julija norime dar kartą nuoširdžiai padėkoti visiems gerbėjams ir draugams, balsavusiems už mūsų pasirodymą konkurse internetu“, - sako L.Staniulionis.

Laurus nuskynęs „Black Betty“ atlikimas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.