„Bix“ traukiasi iš Ramūno Karbauskio festivalio: „Sulaukėme keistos užuominos“

Liepą „Naisių vasaros“ festivalyje turėjusi koncertuoti roko grupė „Bix“ atšaukė savo pasirodymą jame. Tai šiandien lrytas.lt patvirtino grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.

S.Urbonavičiaus-Samo kantrybę perpildė bandymas cenzūruoti "Bix" pasirodymą Naisiuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Urbonavičiaus-Samo kantrybę perpildė bandymas cenzūruoti "Bix" pasirodymą Naisiuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 29, 2017, 4:40 PM, atnaujinta Jun 29, 2017, 5:37 PM

Šią savaitę paskelbta „Naisių vasaros“ programa sukėlė daug diskusijų. Mat politiko Ramūno Karbauskio sumanyto ir puoselėjamo blaivaus festivalio programoje liepos 8-ąją numatytas ir grupės „Bix“ pasirodymas.

Šios grupės lyderis S.Urbonavičius-Samas, nors ir nevartoja alkoholio, priešinosi R.Karbauskio vadovaujamos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos inicijuotiems alkoholio vartojimo, prekybos ir reklamos ribojimams.

„Bix“ taip pat dalyvavo gegužę prie Seimo surengtame koncerte „Laisvė rokenrolui“, kuriame buvo protestuojama prieš „valstiečių“ draudimus.

Savo poziciją žinomas roko dainininkas aiškino tuo, jog apskritai yra prieš draudimų politiką, o sprendimą rinktis blaivų gyvenimą kiekvienas žmogus turi padaryti pats, nespaudžiamas valdžios nurodymų.

Kilus nuostabai dėl „Bix“ dalyvavimo „Naisių vasaroje“, S.Urbonavičius-Samas pabrėžė, jog jo pozicija dėl draudimų nesikeičia, o festivalyje jis kalbės ir elgsis taip, kaip nori – galbūt išsakys ir savo nuomonę apie valdžią bei jos veiksmus.

Panašu, kad jo žodžiai nelabai patiko festivalio rengėjams – „Bix“ lyderis sulaukė jų skambučio.

„Dėl „Bix“ koncerto su festivaliu buvo tartasi maždaug prieš pusmetį – gerokai prieš visus tuos įvykius, susijusius su draudimais.

Kaip solidi ir atsakinga grupė, kuri laikosi žodžio, ketinome sugroti šį koncertą, nors dėl tokio savo sprendimo ir sulaukėme daug blogų komentarų.

Tačiau organizatorių skambutis su keista užuomina viską apvertė aukštyn kojom. Mums buvo aiškiai užsiminta, kad reikia kažko nedaryti, kažko nekalbėti, nes festivalio įkūrėjas taip nori. Nedviprasmiškai pasakyta, kad aš turėčiau save valdyti. Atleiskite, bet aš taip negaliu. Scenoje darau tai, ką darau, neisiu į jokią sceną, kur man savo saviraišką reikės tramdyti. Jei man kils noras pasakyti, kad valdžia – vagys, tai taip ir pasakysiu.

Trūko gyslelė, supratau, kad mums ten koncertuoti nereikia. Norėjome pagroti, žinau, kad ten susirenka geri, gražūs žmonės. Bet po šio pokalbio supratau, kad tai – visiška politika. Pajutau prastą politikos prieskonį. Niekam nenorime tarnauti, tai mūsų grupei nepriimtina“, – sakė dainininkas.

Jis pabrėžė, kad taip pat būtų pasielgęs, sulaukęs bet kurio kito festivalio bandymų kaip nors cenzūruoti „Bix“ pasirodymą.

„Manęs KGB neišgąsdino, nors ne kartą buvau sovietmečiu jų tampomas. Juolab dabar – niekas neišgąsdins.

„Bix“ turi savo poziciją, o festivalio šeimininkas turi teisę nuspręsti, kad ji netinkama. Po šio skambučio mes tiesiog atsisakėme groti“, – patvirtino S.Urbonavičius-Samas. 

 Tuo pačiu jis norėtų atsiprašyti žiūrovų, kurie planavo atvykti į „Bix“ koncertą Naisiuose.

„Grupė Naisių gyventojams nusprendė padovanoti 100 bilietų į mūsų trisdešimtmečio koncertą, kuris lapkritį vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje. Rasime būdą tuos bilietus perduoti“, – pranešė „Bix“ lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.