„Naisių vasara“ paskelbė, kas pakeis skandalingai pasitraukusius „Bix“ ir Vaidą Baumilą

Šį savaitgalį vyksiančio festivalio „Naisių vasara“ žiūrovai neliks be populiarių Lietuvos atlikėjų pasirodymų. Praėjusią savaitę grupei „Bix“ ir Vaidui Baumilai atsisakius koncertuoti šiame renginyje, festivalio rengėjai per keletą dienų rado jiems pamainą.

"Naktinės personos".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
"Naktinės personos".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurgis Didžiulis.<br>D.Umbraso nuotr.
Jurgis Didžiulis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-07-04 15:43, atnaujinta 2017-07-04 17:11

Lrytas.lt primena, kad „Bix“ ir V.Baumila blaiviame festivalyje, kurį įkūrė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis, turėjo koncertuoti liepos 8-ąją.

Atlikėjai pasitraukė, nes kritiškai pasisakę apie „valstiečių“ inicijuotus alkoholio prekybos, reklamos ir vartojimo suvaržymus, o tada sulaukė festivalio rengėjų skambučių.

„Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas teigė, kad buvo paprašytas scenoje vengti savo pozicijos demonstravimo, o V.Baumila sulaukė prašymo atsiprašyti už savo šiurkščius komentarus apie R.Karbauskį ir jo vykdomą politiką. V.Baumila R.Karbauskio vadovaujamos jėgos sprendimus vadino „debiliškais“ ir pažadėjo renginyje, į kurį draudžiama atsinešti alkoholinių gėrimų, viešai pakelti bokalą alaus

Atlikėjai nesutiko su festivalio rengėjų reikalavimais ir atšaukė savo koncertus „Naisių vasaroje“, tačiau jų vieta programoje tuščia buvo neilgai.

Antradienį „Naisių vasara“ paskelbė atnaujintą renginio programą. Joje vietoj „Bix“ ir V.Baumilos įrašyti Jurgio Didžiulio ir „Naktinių personų“ pasirodymai.

Muzika yra bendravimo priemonė. Nutraukti dialogą su žmonėmis, kurie priima tau nepatinkančius sprendimus, nėra konstruktyvu. Kaip tik reikia su jais daugiau pabendrauti ir stengtis juos užkrėsti sava pasaulėžiūra. 

Asmeniškai tikiu, kad alkoholio apribojimo įstatymas yra prastas. Pilnai pritariu dėl būtinybės spręsti alkoholizmo epidemiją, tačiau nepritariu, KAIP imta spręsti. Dialogo labiausiai ir trūko šio įstatymo fiasko.

Nesugebėjimas kartu (plačiąja prasme, su visomis suinteresuotomis pusėmis, ir gerbiant asmenines laisves) sutarti dėl veiksmingų priemonių pažaboti alkoholizmo epidemijai taip ir liks prastu kompromisu, jeigu mes toliau nebandysime vieni kitų geriau suprasti“, - savo sprendimą socialiniuose tinkluose paaiškino J.Didžiulis.

„Naktinių personų“ narys Aras Vėberis lrytas.lt sakė, kad į Naisius vyks groti daugybei žmonių, kurie ten susirinks.

„Šeimų festivalis, bus daug publikos, mums tai tinka. Tiesa, niekada nesame ten buvę, bus įdomu pamatyti. Mums tikrai niekas nekėlė jokių reikalavimų ar suvaržymų, neprašė derinti koncerto programos, nieko nedraudė.

Nepainiokime muzikos ir politikos. Mes vykstame į Naisius kaip į muzikos festivalį, groti mėgstantiems muziką.

Pažiūrėjau į programą – bus ir Merūnas Vitulskis, Saulius Prūsaitis, Jurgis Didžiulis. Visai smagi kompanija. Pažiūrėjau ir į reakciją feisbuke – žmonės, atrodo, džiaugiasi, kad mes atvyksime.

Tiesą sakant, tą pačią dieną mūsų laukia dar vienas koncertas, tačiau maršrutas susidėliojo taip, kad spėsime pagroti dviejose vietose“, - sakė Aras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.