Monika Linkytė „Bliuzo naktyse“ skleidžia svarbią žinią: „Tai skaudi tema“

Varniuose šį savaitgalį vykstančiame festivalyje „Bliuzo naktys“ galima sutikti ir Moniką Linkytę. Dainininkė į Lūksto ežero pakrantėje vykstančią šventę atvyko ne tik linksmintis.

 Monika Linkytė "Bliuzo naktyse".<br> R.Zilnio nuotr.
 Monika Linkytė "Bliuzo naktyse".<br> R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2017, 6:05 PM

Londone studijuojanti atlikėja, vasarai sugrįžusi į Lietuvą, rengia koncertus ir kuria naujas dainas, tačiau randa laiko ir prisidėti prie jai svarbių socialinių iniciatyvų.

Viena tokių – Monikos bičiulės Ievos Krivickaitės įsteigtas fondas „Ne apie mane“.

Festivalyje „Bliuzo naktys“ stovi jo palapinė, kurioje raginama paaukoti pinigų, siekiant išgelbėti I-ojo tipio cukriniu diabetu sergančius vaikus nuo skausmingų dūrių.

Lėšos renkamos, kad vaikams būtų galima nupirkti sensorių. Diabetu sergantis vaikas kiekvieną savaitę cukraus kiekiui kraujyje pasimatuoti turi įsidurti apie 70 kartų (glikemijai pasimatuoti, t.y. tik sužinojimui, kokia situacija organizme, insulinas leidžiamas arba ne jau po to). Su sensoriumi dūrių sumažėja iki 14 kartų per savaitę.

„Savaitei vienam vaikui sensorius kainuoja 55 eurus. Šių išlaidų valstybė nekompensuoja. Toli gražu ne kiekviena šeima gali sau leisti tokią sumą.

Kol su tuo nesusiduri, nepamatai savo akimis, tai atrodo tolima, neaiški problema. Bet tai labai skaudi tema. Vaikai verkia, o tėvai plyštančia širdimi priversti jiems durti dešimt ar dvylika kartų per dieną.

Tai labai skausminga, vaikai nuo mažens išsiugdo nepasitikėjimą tėvais, nes šie jiems asocijuojasi su skausmu. 

Mūsų siekis – ir surinkti pinigų, už kuriuos būtų perkami sensoriai nepasiturinčių šeimų vaikams, ir atkreipti valstybės dėmesį.

Mano nuomone, sensorių pirkimas turėtų būti kompensuojamas – bent iki paauglystės, kai vaikas jau gali gerai suprasti situaciją ir būti pakantesnis skausmui“, - sakė dainininkė.

Prie palapinės festivalio žiūrovų dėmesį atkreipti besistengianti Monika džiaugėsi, kad žmonės nelieka abejingi. „Prieina, susidomi, aukoja, žada papasakoti draugams. Reikia turėti šaltą širdį, kad į tokią problemą nereaguotum“.

Iki spalio Lietuvoje būsianti dainininkė pasidžiaugė, kad muzikos studijomis Londone yra visiškai patenkinta. Išvykimas iš gimtinės padėjo jai aiškiau suprasti, kokiu keliu norisi eiti, išsigryninti mintis dėl savo muzikos stiliaus.

„Daug groju ir ukulele, galvoje – daug minčių, norisi ruošti naują programą.

Tik Lietuvoje yra nedaug gerų muzikos aranžuotojų, visi jie – užsiėmę, todėl reikalai nevyksta taip greitai, kaip norėtųsi“, - pripažino dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?