Lietuvoje koncertuos žymi Airijos grupė „Kodaline“

Šiuos metus drąsiai galime pavadinti muzikaliausiais metais per visą Lietuvos pramogų verslo istoriją. 

"Kodaline" pirmą sykį atvyksta į Lietuvą.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
"Kodaline" pirmą sykį atvyksta į Lietuvą.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 1:10 PM, atnaujinta Jul 10, 2017, 1:13 PM

Tiek dėmesio vertų pasaulinio garso grupių ir atlikėjų per vienerius metus Lietuvoje dar nėra buvę. Ir prie jų neabejotinai reikia prirašyti dar vieną vardą – „Kodaline“. Airių grupė surengs vienintelį koncertą Baltijos šalyse – lapkričio 27 d. Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“.

„Kodaline“ yra viena populiariausių pastarųjų metų Airijos indie roko grupių. Tikriausiai visi atsimenate ir iki šiol klausotės nuostabiųjų dainų „All I Want“, „High Hopes“, „The One“, „Love Like This“, o dabar ir naujausio kūrinio „Brother“, kuris savo tekstu ir vaizdo klipu pravirkdė milijonus gerbėjų visame pasaulyje.


„Kodaline“ sukūrė du vaikystės draugai – pagrindinis grupės vokalistas Steve'as Garriganas ir gitaristas Markas Prendergastas. Vėliau prie jų prisijungė kiti du grupės nariai – būgnininkas Vinny May ir bosistas Jasonas Bolanas. Grupė įkurta 2005 m. pavadinimu „21 Demands“, kuris 2011 metais buvo pakeistas į dabartinį – „Kodaline“. Būtent po pavadinimo pakeitimo grupė pradėjo labai greitai populiarėti ir iš niekam nežinomos virto viena populiariausių šių dienų indie roko grupių.

Grupės minialbumas „Kodaline“ buvo išleistas 2012 metais, o pirmasis studijinis albumas „In a Perfect World“ – 2013 metais. Abu albumai buvo puikiai sutikti tiek kritikų, tiek klausytojų, o iki šiol žymiausias jų kūrinys „All I Want“ buvo išrinktas radijo stoties „BBC Radio 1“ savaitės daina. Ši romantiška baladė taip pat buvo panaudota seriale „Grei anatomija“ - taip niekam nežinomas kolektyvas tapo pasaulinio garso grupe. 

Jų antrasis albumas „Comming Up for Air“ buvo išleistas 2015 m. ir buvo ne mažiau populiarus, nei pirmasis.

Po dvejų metų pertraukos „Kodaline: grįžta su labai jautria daina „Brother“, kuriai sukurtas vaizdo klipas pravirkdė milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Grupės fanai nekantriai laukia naujojo albumo ir rudenį prasidėsiančio koncertinio turo, kurio metu „Kodaline“ pirmą kartą aplankys ir Lietuvą. 

Vaizdo klipas „Brother“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.