Albumo apžvalga. „G & G Sindikatas“ „Unplugged“

Pernai rudenį „G & G Sindikatas“ surengė tris ypatingus koncertus Lietuvos rusų dramos teatre Vilniuje. Šiame dvigubame albume - šio išskirtinio Lietuvos hiphopo žvaigždžių užmojo įrašas.

"G &amp; G Sindikatas".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
"G &amp; G Sindikatas".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 11:24 PM, atnaujinta Jul 11, 2017, 11:30 PM

Didžiules minias festivaliuose šie vyrai sugeba „užvesti“ keturiese, bet šiuose koncertuose scenoje pasirodė net kelios dešimtys žmonių - gyvai atlikti ryškiausias grupės dainas padėjo kviestiniai muzikantai, kamerinė choro „Vilnius“ grupė, styginių kvartetas „Festivo“, pučiamųjų kolektyvas „Mood Sellers“, pritariančios vokalistės iš grupės „The Backs“ ir kiti draugai.

Daugeliui žinomų kūrinių tai suteikė visiškai naujų spalvų - choro dainininkų sustiprinta „Žaibo rykštė“ (iš filmo „Tadas Blinda. Pradžia“) čia skamba kur kas didingiau, o „Išvien“ padvelkia džiazo, fanko ir net „disco“ skambesiu (kas būtų tuo patikėjęs?).

Dainų parinkimu negalėtų skųstis nė vienas grupės gerbėjas - per beveik dvi koncerto valandas „G & G Sindikatas“ sugrojo viską, ko galima norėti, nuo grupę išgarsinusios dainos „Tomas“ iki ironiškų „Guli guli“ ir „Pasaka apie du brolius“ ar filosofiško lietuviško repo himnais tapusių dainų „Muzika, kuri saugo“ ir „Rytojui reikia nedaug“.

Pora siurprizų (scenoje pagrojęs kompozitorius Linas Rimša, prieš keliolika metų hitą „1as kraujaz“ kartu įrašiusios vokalistės Eglės Vakarinaitės balsas) tik pastiprina įspūdį, jog tai - puikus iki šiol reperių nueito kelio apibendrinimas.

Kartais rimti, kartais šelmiški - „G & G Sindikatas“ šiame albume rodo visas savo puses. Joks įrašas (internete, beje, jau yra ir visas nufilmuotas renginys) neperteiks atmosferos, kuri tvyrojo šiuose koncertuose - ji buvo stebuklinga. Bet nepanašu, kad tokie pasirodymai bus pakartoti, todėl turėti šį albumą norės dauguma grupės gerbėjų.

„G & G Sindikatas“ matė ir didesnių scenų, ir minių, bet taip turtingai šios grupės dainos dar niekada nebuvo skambėjusios. Nenuostabu, kad kelios šiam koncertui sukurtos aranžuotės jau išleistos natų knygomis - jos to tikrai vertos.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Koncerte įrašyta daina "Kelias po žengiančio kojom":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.