Išgirskite: „Eurovizijos“ atrankos dalyvė Shiny Raia pristato naują dainą ir pirmąjį albumą

„Eurovizijos“ atrankoje šįmet dalyvavusi atlikėja Rasa Vaštakaitė, žinoma slapyvardžiu Shiny Raia, žengia naują savo muzikinės karjeros žingsnį.

Shiny Raia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Shiny Raia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-12 13:02

Šiandien ji pristatė dainą „I'll Be Superstrong“, kuri skambės liepos 18-ąją pasirodysiančiame debiutiniame muzikantės albume.

R.Vaštakaitė Lietuvos melomanams iki šiol buvo žinoma kaip būgninkė, grojanti nuo avangardinio džiazo iki popmuzikos (su „Playing Nerve“, „Dalius Naujo Projektas“, Simona Smirnova, Vidas Bareikis, „Suicide DJs“, „Jama&W“), tačiau nedaug kas žino, kad jau net prieš penkis metus ji yra pradėjusi kurti savo dainas. 

Rasa išlieka bekompromisiškai ištikima D.I.Y. etikai, kurios principai, neįprasti popmuzikos pasaulyje, atsispindi šiek tiek keistuose sąskambiuose, originaliose harmonijose, spinduliuojamoje energijoje ir išskiria ją iš iki pilkumo nublizgintų šiuolaikinio popmasių.

Kuriamą muziką galima priskirti indie/alternative pop, joje girdisi ilgametės patirties grojant su džiazo muzikantais įtaka, meilė senam hiphopui, flirtavimas su pažįstamais, bet dar nenugrotais skambesiais.

Shiny Raios daina „Two People“:

Būsimo albumo dainų tekstai gan tiesmuki, yra seksualumo, pasitaiko ir keiksmažodžių, beveik visi – anglų kalba, temos – nuo artimo žmogaus depresijos išgyvenimo, vidinių demonų iki lengvų meilės patyrimų.

„Visas albumas kaupėsi daugiau nei ketverius metus, per kuriuos, pradėjusi rašyti dainas prie pianino, nuo 3 akordų, darydama klaidas, pradėjau mokytis aranžuoti, prodiusuoti.

Brendau pati, kartu keitėsi kūryba, kai kurios dainos, kaip ir „I'Il Be Superstrong“, parašytos vos pradėjus kurti, iki dabar labai smarkiai pasikeitė. Ruošdama albumą, ieškojau savo muzikos stiliaus apibendrinimo, senas dainas stipriai pakeičiau, peraranžavau.

Dabar jaučiuosi atradusį savo skambesį ir galutinai išauginusi albume būsiančias savo dainas. Atėjo laikas paleisti visas į pasaulį“, – apie jau kitą savaitę pasirodysiantį albumą pasakoja Rasa.

Jos daina „I'll Be Superstrong“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.