Raudondvaryje - jausmingi vasaros koncertai su E. Sašenko, M. Levickiu ir kitais

Fantastinio grožio vietoje – naujam gyvenimui prikeltame Raudondvario dvare ir jame įsikūrusiame menų inkubatoriuje skleidžiasi muzika, tobulai tinkanti maloniems vasaros vakarams.

Martynas Levickis.<br>T.Bauro nuotr.
Martynas Levickis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 2:59 PM, atnaujinta Jul 12, 2017, 3:01 PM

Koncertų ciklas „Vidurvasario nakties muzika“ tęsis iki rugpjūčio 26-osios, o jame dalyvaus ir „Baltijos gitaros“, ir Monika Linkytė, Evelina Sašenko bei Martynas Levickis.

„Baltijos gitarų“ kvartetas į Raudondvarį publiką pakvies liepos 23 dieną ir pristatys naują programą „Keturios gitaros ir Karmen“. Originalius kūrinius pasirenkantis ir aistringai juos atliekantis gitaristų kvartetas yra laikomas geriausiu tokios sudėties ansambliu Baltijos šalyse.

 2004 m. susibūręs kvartetas koncertavo daugiau nei 20 Europos ir Azijos šalių, jų koncertų sąraše – prestižinės koncertų salės: Berlyno filharmonija, Varšuvos Karalių rūmai, Pekino „Uždraustojo miesto koncertų salė“ ir kt.

Raudondvaryje vyksiantis jų koncertas „Keturios gitaros ir Karmen“ išties vertas dėmesio. Jo metu skambės Los Andželo gitarų kvarteto nario Williamo Kanengiserio aranžuota kompozitoriaus Georges'o Bizet „Karmen siuita“ iš operos „Karmen“. Klausytojus įtrauks du šimtmečius pietų Ispanijoje neblėstanti naivaus jauno kareivio ir viliokės čigonės Karmen meilės drama.

Didžiausias iššūkis ir vakaro staigmena – Zigmo Čepulėno aranžuotas Gustavo Holsto kūrinys „Jupiteris“. Šio ciklo muzikinė astrologija savo laiku įkvėpė ir „Žvaigždžių karų“ muzikos kūrėją Johną Williamsą.

Kinematografiniai garso takeliai žavi ir kitą kvarteto narį Saulių Lipčių – jis aranžavo roko operos kūrinį „Baba O'Riley“, kurio melodiją pasirinko populiarių serialų kūrėjai: „CSI Niujorkas“, „Daktaras Hausas“, „Naujienų tarnyba“. Nebus pamiršti ir publikos jau pamėgti kūriniai – Jono Tamulionio „Trys šokiai“, Chriso Ruebenso „I guess I'll sleep on it“. 

Liepos 30-ąją savo klausytojus į pasimatymą pakvies romantišką atmosferą ypač gabiai kurianti dainininkė Evelina Sašenko. Kartu su akordeonistu Nerijumi Bakula ir fortepijonistu Pauliumi Zdanavičiumi  ji atliks programą „Tango žigsniu“.

„Tango – tai ne tik aistra. Jame glūdi didžiulė jėga, paslaptis, fatališkumas. Tai – savotiška skirtingų pradų dvikova, kai niekas nežino, kas bus toliau ir kuo viskas baigsis“, – sako E.Sašenko, linkėdama pasiruošti galingam emocijų ir energijos užtaisui, atkeliavusiam iš Argentinos gatvių.

Rugpjūčio 13-ąją Raudondvaryje pasirodys kita žinoma šalies atlikėja, taip pat, kaip ir Evelina, atstovavusi Lietuvai „Eurovizijoje“ – Monika Linkytė. Jos koncerte „Leisk man pasiklyst“ bus galima paklaidžioti šiltuose prisiminimuose ir vieniems pirmųjų išgirsti dainas iš naujojo atlikėjos albumo, kuriam muziką kuria kompozitorius Vytautas Bikus. 

Iki mažiausių smulkmenų suplanuotame koncerte, Monika į sceną lips su savo grupe, kuri ją lydi jau ne vienerius metus.

Dvaro menų inkubatoriuje visuomet laukiamas akordeonistas Martynas Levickis „Vidurvasario nakties muzikos“ ciklo koncerte pristatys programą „Mano vidinis disko“. Skambės XX-XXI a. muzika. 

„Turbūt kiekvienam pažįstamas pojūtis, kai vos keli nugirsti dainos akordai visiškai užvaldo ir įtraukia, kai staiga prikausto niekada anksčiau negirdėtos muzikos melodija. Galbūt šis stebuklas atsitinka tuomet, kai tos melodijos ritmas, tempas, harmonija ir tėkmė visiškai sutampa su tavuoju vidiniu pulsu“, – taip programą pristatė kompozitorius Danielis Nelsonas. 

Kartu su M.Levickiu pasirodys styginių kvartetas „SinChronic“: smuikininkai Simas Tankevičius ir Rakelė Chijenaitė, altistė Kristina Anusevičiūtė ir violončelininkė Ignė Pikalavičiūtė.

O paskutinis šio koncertų ciklo renginys Raudondvaryje – „Pasaulinės premjeros“. Programoje skambės Tarptautinės muzikų rezidencijos „Composers + summer academy“ metu sukurti kūriniai. Beje, jie gims kaip tik ten – dvaro menų inkubatoriuje, į kurį suvažiuos kompozitoriai, mentoriai, akordeonistai iš skirtingų pasaulio šalių ir 8 dienas nuo ryto iki vakaro kurs drauge. 

Daugiau informacijos apie „Vidurvasario nakties muzikos“ programą galite rasti svetainėje www.accoakademija.lt. Koncertų bilietų kaina nuo 9 iki 26 eurų. Juos platina bilietai.lt. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.