Pamatykite: naują „Deeper Upper“ klipą įkvėpė senoviniai baltų papročiai

Vilniečių grupė „Deeper Upper“ savo klausytojams turi gerų naujienų. Dienos šviesą išvydo naujas vaizdo klipas jų dainai „Mountain on My Shoulders“.

"Deeper Upper".<br>G.Bartuškos nuotr.
"Deeper Upper".<br>G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2017, 12:36 PM, atnaujinta Jul 13, 2017, 12:40 PM

Šis kūrinys „Deeper Upper“ gerbėjams jau yra gerai pažįstamas. Grupė dainą išleido savo debiutiniame albume „Mirrors“, kuris buvo pristatytas praėjusių metų pabaigoje.

„Nufilmuoti klipą šiai dainai norėjome jau seniai, nes jautėme, jog tai vienas stipriausių ir emocingiausių albumo kūrinių. Tačiau nusprendėme neskubėti ir laukti tinkamo įkvėpimo. Norėjome tokio klipo, kuris dar labiau sustiprintų kūrinio emociją ir prikeltų jį antram gimimui“, – pasakoja grupės nariai.

„Deeper Upper“ muzikiniame klipe vaizduojamas sunkiai tempiamas kelmas, kuris, nesunku suprasti, yra sunkumų bei kančios simbolis. Tačiau „Mountain on My Shoulders“ turi ir šviesiąją pusę. „Tavo diena gali būti sunki ir tamsi, jeigu tu tik galvosi kad ji tokia yra. Kiekvienas turime pasirinkimą – kelmą tempti, arba jį sudeginti“, – dainos idėją atskleidžia muzikantai.

Pasirinkti būtent tokią vaizdinę interpretaciją grupę įkvėpė prisiminus Amerikoje vykstantį festivalį „Burning Man“. Jame prieš kelerius metus teko apsilankyti ir grupės vokalistui Kęstučiui. Tuomet festivalyje dalyvaujanti lietuvių bendruomenė imitavo senovinį baltų paprotį – kelmo (kitaip dar vadinamo Blukio) vilkimą.

Blukio vilkimas – tai vienas įdomiausių senovės baltų papročių. Anksčiau per Kūčias lietuviai atlikdavo savotišką ritualą – užsukdami į kiekvieną kiemą per visą kaimą vilkdavo kelmą. Kaimo gale Blukį sudegindavo ant laužo, taip pažymėdami, kad sudeginamos metų blogybės ir tamsa, įvyksta išsivadavimas.

„Mountain on My Shoulders“ yra paskutinis singlas iš grupės albumo „Mirrors“. Šiuo metu grupė intensyviai dirba ties nauja kūryba. „Deeper Upper“ žada, kad kitos naujienos, pasieksiančios klausytojus, jau bus apie šviežias grupės dainas bei artėjantį antrąjį albumą.

Vasarą „Deeper Upper“ gyvai bus galima išvysti „Galapagų“ ir „Granatų“ festivaliuose. Taip pat liepos mėnesio pabaigoje grupė keliaus į festivalį „Summer Sound“, kuris vyks kaimyninėje Latvijoje.

Naujasis grupės klipas - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.