„Eurovizijos“ laimėtojas Salvadoras Sobralis glumina: „Pagadinsiu orą, žiūrėsim, kas bus"

„Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjęs portugalas Salvadoras Sobralis gimtinėje buvo sutiktas kaip didvyris, bet dabar jau sulaukia ir aštrios kritikos.

S.Sobralio elgesys vis labiau glumina portugalus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
S.Sobralio elgesys vis labiau glumina portugalus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas ZILNYS LR apžvalgininkas

2017-07-14 16:22

Kai gegužę 27-erių dainininkas pirmą kartą istorijoje iškovojo pergalę Portugalijai, gimtinėje buvo nešiojamas ant rankų.

„Euroviziją“ laimėjęs lyriškas kūrinys „Amar pelos dois“ ir dabar nuolat skamba radijo eteryje, o pasiklausyti jauno dainininko koncertų renkasi minios žmonių.

Tačiau keistuolio reputaciją turinčio dainininko elgesys portugalus jau stebina ne tik maloniai.

„Jis laimėjo „Euroviziją“ – puiku, tačiau jo kalbos vis keistesnės. Visi kalba, kad jis turi rimtą ligą, jam reikia persodinti širdį, bet apie tai niekas nieko nežino tiksliai. Jis pats visiškai neduoda interviu, nieko apie save nepasakoja – tai mažų mažiausiai keista.

Be to, kartais jis elgiasi taip, kad nesuprasi, kas tai – keistumas ar tiesiog pasipūtimas. Žmonių susižavėjimas juo pamažu slūgsta“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo portugalų žurnalistas Amorimas Abiassi Ferreira.

Praėjusią savaitę S.Sobralis išplatino vaizdo įrašą, kuriame įpykęs ragino nepirkti ką tik išleistos knygos apie jį. Mat žurnalistė Maria Milene Tavares knygą parašė su juo nė nepasitarusi.

Tačiau dar labiau portugalus nustebino kiek anksčiau įvykęs incidentas. S.Sobralis dainavo labdaros koncerte, kuriame buvo renkamos lėšos nukentėjusiesiems nuo Portugaliją birželio viduryje nusiaubusių gaisrų paremti. Ši nelaimė pasiglemžė 64 žmonių gyvybę, daugiau nei 200 žmonių buvo sužeista.

Koncerte, kuriame dalyvavo ir aukštas pareigas einantys Portugalijos politikai, S.Sobralis buvo pasitiktas karštais plojimais, tačiau tada pasakė šį tą netikėto.

„Kad ir ką scenoje daryčiau, jūs plosite. Dabar pagadinsiu orą, žiūrėsime, kas bus“, – leptelėjo S.Sobralis.

Dalis žiūrovų vėl pradėjo ploti, tačiau buvo ir daugybė pasipiktinusių.

Kitą dieną Portugalijos žiniasklaidoje pasipylė straipsniai, komentuojantys S.Sobralio žodžius. Vieni gynė dainininką ir tvirtino, kad jis tiesiog yra savimi, – nevaržomas, laisvas, kalbantis ir juokaujantis taip, kaip nori. Kiti pažymėjo, jog liūdna proga surengtas koncertas gedint žuvusiųjų yra visiškai netinkama vieta tokiems juokeliams.

Atsirado ir apžvalgininkų, manančių, kad S.Sobralis prarado ryšį su tikrove ir į nuoširdžiai jį mylinčius gerbėjus žvelgia kaip pasipūtėlis.

Poetas Carlosas Mendesas netrukus paviešino Salvadorui skirtą eilėraštį apie oro gadinimą, o internete atsirado dainininką pašiepiančių filmukų.

Viename jų būrelis žmonių groja S.Sobralio dainą veidus prisidengę medicininėmis kaukėmis – suprask, saugodamiesi kvapo, kurį pažadėjo paskleisti dainininkas.

Kilus skandalui S.Sobralis atsiprašė. „Aš visada pirma pasakau, tada pagalvoju. Tai – ir geras, ir blogas mano bruožas“, – teisinosi dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.