Britų žvaigždžių „Foals“ koncertą Vilniuje „apšildys" grupė „ba.“

Pirmasis „Foals“ koncertas Lietuvoje liepos 31-ąją bus roko prakaito naktis. Šiandien ji tampa dar karštesnė: paskelbta, kad grupę Kalnų parko scenoje apšildys vieni naujo lietuviško roko lyderių „ba.“

"ba." lyderis B.Aleksandravičius.<br>G.Bartuškos nuotr.
"ba." lyderis B.Aleksandravičius.<br>G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 11:58 AM, atnaujinta Jul 20, 2017, 12:05 PM

„Tai neabejotinai svarbiausias „warm up“ pasirodymas mums“, – sako jie.

Neseniai grįžę iš tolimiausio karjeros koncerto „Europavox“ festivalyje Prancūzijoje, „ba.“ yra ypač stiprios formos. Beveik 17 tūkst. gerbėjų feisbuke turinti, tamsų ir greitą roką grojanti grupė iš esmės atnaujino savo sudėtį – prie grupės lyderio Beno Aleksandravičiaus prisijungė naujas būgnininkas ir bosistas bei grupės pradžioje su juo grojęs gitaristas. 

Dar svarbiau, kad patys „ba.“ yra įkvėpti „Foals“ kūrybos. Tad jiems šis koncertas bus dvigubai svarbus.

„Visus mūsų grupės narius tam tikrais laikotarpiais „Foals“ kūryba „pušino“ į priekį. Asmeniškai mane Yannis („Foals“ vokalistas ir gitaristas) įkvepia maištingumu ant scenos. Be to, mane visuomet žavėjo grupės su daugiau narių. Visuomet galvodavau: „Kaip grupėje suvaldyti tiek idėjų?“ Žiūrint „Foals“ koncertus, galvoje būna viena mintis: „Kaip jie tai sugalvojo?“ – sako „ba.“ lyderis.

Mėgstamiausios „Foals“ dainos jam – „Two Steps, Twice“, „Electric Bloom“, „Heavy Water“, „Spanish Sahara“ ir „Stepson“. Bet jis rekomenduoja pažinti grupę klausant ištisų albumų, ne tik atskirų singlų.

„Mano manymu, „Foals“ įrašas „Antidotes“ yra apskritai vienas esminių šių laikų „indie“ ir alternatyvaus roko albumų. Jo skambesio nesumaišysi su niekuo. Jeigu reikėtų kokį žmogų supažindinti su šiuo žanru ir jis paprašytų pasakyti 10 albumų, kuriuos būtina perklausyti – šis neabejotinai būtų tarp jų. Žinoma, neatsilieka ir „Total Life Forever“, – kalba per „LRT Opus“ naujos roko muzikos radijo laidą „Red Rose Radio“ vedantis Benas.

„Žiauriai noriu pamatyti juos, atsiklaupti ir pasakyti: „Maladiec, vyrai, judat“. Atiduoti pagarbą“, – tęsia „ba.“.

„Negaliu atsidžiaugti, kad grosime kartu su jais ant vienos scenos. Aišku, šiek tiek bijau, bet reikia nepasišiukšlinti. Keistai skamba, kai sakau sau galvoje: „Tu apšildysi „Foals“. Žiauriai laukiu ir vertinu šitą galimybę. Tai neabejotinai svarbiausias „warm up“ pasirodymas mums.“

„Foals“ ir „ba.“ eina skirtingomis „indie“ roko kryptimis: pirmieji yra labiau „šokiniai“, antrieji – tamsesni ir melancholiškesni. Tačiau abi grupes vienija stiprus lyderis („Foals“ neįsivaizduojami be triuškinančio Yannio Philippakio, kaip ir „ba.“ – be Beno) ir tai, kad abi grupės laikomos roko gelbėtojais savo šalyse.

Sugroję koncertus Londono „Wembley“ arenoje, o taip pat – didžiosiose festivalių „Reading“ ir „Leeds“ scenose, „Foals“ įrodė, kad turi mažai sau lygių. 2015-aisiais prestižinis britų muzikos žurnalas „Q“ išrinko „Foals“ geriausia grupe pasaulyje, o 2016-aisiais kitas kultinis britų žurnalas NME „Foals“ albumą „What Went Down“ pripažino metų albumu.

Šį savaitgalį jie turėjo dar vieną epinį koncertą: Londono Viktorijos parke vykusiame „Citadel“ festivalyje „Foals“ buvo pagrindinė grupė. „Jie tapo aukščiausio išsivystymo roko žvėrimis. Jų neabejotinai laukia ir „Glastonbury“ festivalio „hedlaininimas“, rašė – NME po šio „Foals“ koncerto, kuriame Yannis tradiciškai šoko į publiką su gitara ir grojo nešamas ant fanų rankų. 

Nuo 2005-ųjų grojantys Oksfordo vaikinai visada padėdavo kitoms kylančioms grupėms bendruose koncertuose. Anksčiau apšildančiomis „Foals“ koncertų grupėmis yra buvę dabar „indie“ scenos žvaigždėmis tapę „Crystal Fighters“, „Toro Y Moi“, „Peace“ ir „Everything Everything“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.