Albumo apžvalga. „Erasure“ „World Be Gone“

 

 Andy Bellas.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 Andy Bellas.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 8:22 PM, atnaujinta Jul 25, 2017, 8:31 PM

Pernai karjeros trisdešimtmetį atšventęs britų popmuzikos duetas „Erasure“ netrukus pirmąsyk atvyks į Lietuvą - rugpjūtį Vingio parke „apšildys“ Robbie Williamso koncertą.

Apie šį pasirodymą jau sklando juokeliai - Andrius Mamontovas pažadėjo ateiti tik dėl „Erasure“ ir išeiti iškart po šios grupės pasirodymo.

Logiška ir suprantama, nes kiek vyresnės kartos klausytojams „Erasure“ - tikras „sintetinės“ devintojo dešimtmečio popmuzikos simbolis, įrašęs dešimtis nepamirštamų hitų - nuo gaivališkai energingo „Love To Hate You“ iki švelnaus „Am I Right“.

Šiame, jau septynioliktajame grupės albume tokio kalibro dainų, reikia pripažinti, nėra - vokalisto Andy Bello ir muzikos kūrėjo Vince'o Clarke'o duetas kartais atrodo šimtąjį kartą „atrajojantis“ tuos pačius senų sintezatorių tembrus, tekstai irgi kartais atrodo per jėgą „išspausti“ (dainos „Love You To The Sky“ žodžiai - lyg parašyti įsimylėjusio septintoko).

Tačiau dramatiškas, manieringas A.Bello balsas (patinkantis ne visiems) vis dar skamba labai įtaigiai, o V.Clarke'as kartais parašo tokių melodijų (kaip „Still It's Not Over“ ar „Be Careful What You Wish For!“), kad nušluosto nosį kone visiems jaunesniems popmuzikos kūrėjams.

Ši grupė tikriausiai jau niekada nebebus itin madinga, bet savo darbą atlieka padoriai. Naujausias albumas yra dar viena tipiškos „Erasure“ muzikos dozė - tikriausiai nesulauksianti tiek dėmesio, kiek ši grupė gaudavo prieš 25 metus, bet ir nepriversianti ilgą „stažą“ turinčių grupės gerbėjų susiraukus sukti nosį į šalį.

Tik kiek stebina grupės pareiškimai, kad albumą įkvėpė šių dienų politinė padėtis pasaulyje - į tai čia rasite vos kelias ne itin įdomias užuominas tekstuose, eilutėse apie meluojančius lyderius ir užuojautos trūkumą.

Rami, kiek „pavargusi“, bet vis dar malonių akimirkų galinti padovanoti popmuzika. Koncerto laukti labai įdomu - dar ir todėl, kad pamatytume, ar ekstravaganciją dievinantis A.Bellas vis dar mėgsta į sceną eiti vien su auksu spindinčiais apatiniais. Ir kaip į tai sureaguos kai kurie „Erasure“ galbūt nežinantys R.Williamso gerbėjai.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Daina „Love You To The Sky“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.