Pamatykite: reperis Ironvytas pristato naują klipą „Betono siena“

Neseniai antrąjį solinį albumą pristatęs reperis Ironvytas ir toliau savo gerbėjus džiugina produktyvumu. Šį kartą atlikėjas dalinasi naujuoju vaizdo klipu „Betono siena“.

 Kadras iš naujojo Ironvyto klipo.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Kadras iš naujojo Ironvyto klipo.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Adomas Strazdas - Skellow.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Adomas Strazdas - Skellow.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Klipo autorius Tomas Rela.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Klipo autorius Tomas Rela.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 4, 2017, 12:45 PM, atnaujinta Aug 4, 2017, 12:53 PM

„Betono siena“ – vienas griežtesnių albumo „Ironvytas 2“ kūrinių. Pasiteiravome atlikėjo apie klipo filmavimo užkulisius ir kodėl nuspręsta filmuoti klipą būtent šiai dainai.

„Tai nėra pirmas vaizdo klipas, filmuotas kūriniui is antrojo albumo. Mes esame jau pristatę vaizdo klipus kūriniams „Mūsų lyga“, „Knygų mugė“, „Naktinis miestas“. Tad tai - jau ketvirtas klipas antrajam albumui. Tiesiog kiekvienam kūriniui ateina savo laikas“, – sakė Ironvytas.

Klipas atskleidžia kiek piktą, griežtą atlikėjo pusę. „Taip, išties klipas griežtas, bet mano akimis - teisingas. Daugelis gyvenime dedasi kaukes ir bijo parodyti, kokie yra ištiesų, pataikauja kitų nuomonei, vaizduodami, kad neturi gyvenime rėmų, įlenda į juos dar siauresnius.

Tada bando savo nuomonę įpiršti kitiems ir dažnai tą nuomonę perša peržengdami ribas. O,peržengus ribas, diplomatija jau nieko nebeišspręsi, tada jau reikia paaiškinti paprasta, jiems suprantama kalba. Gal todėl šis kūrinys toks tiesmukiškas ir be vyniojimų į vatą“, – aiškino reperis.

Kūrinio skambesiu rūpinosi muzikos prodiuseris Adomas Strazdas, žinomas Skellow slapyvardžiu.

„Man visada patiko, kaip Skelingas daro bytus – jie tokie seno, gero skambesio. Mano kolekcijoje - bene 7 jo instrumentalai, kol kas pilni kūriniai įrašyti tik ant dviejų dainų –  minėtos „Betono sienos“  ir  „Sorry bye“ kūrinio“, – sakė Ironvytas.

„Su Ironvytu pradejau bendradarbiauti jam užtikus mano muziką internete. Man patinka produktyvūs atlikėjai, o Vytui patiko mano muzika – tad savaime viskas susidėliojo į savo lentynas“, – sakė Adomas Strazdas.

„Kūrinių nuotaika priklauso nuo mano tuometinės nuotaikos. O kadangi mano namuose dažnai lankosi melancholija, tad, pavyzdžiui,dainos „Sorry bye“ muzikinė pusė gimė labai natūraliai ir organiškai: akordai lyg patys susidėliojo ir melodijos susistatė į savo vietas. „Betono siena“ kūriau įkvėptas devyniasdešimtųjų hiphopo, tuometinės agresijos muzikoje, vyraujančio griežtumo ir paprastumo“, – paaiškino Skellow slapyvardžiu pasivadinęs vyras.

Šį kartą vaizdo klipo darbais rūpinosi jaunasis audiovizualinių darbų kūrėjas Tomas Rela.

„Tai yra mūsų pirmasis bendras darbas, tačiau buvau užtikrintas, kad Tomas padarys taip, kaip reikia“, – sakė Ironvytas.

„Kai radau Tomo darbų internete, nė nenumaniau, kas slepiasi už šio pavadinimo, bet darbai buvo itin profesionalūs. Kai pirmą kartą susitikome, buvau nustebęs, kad toks jaunas vyras jau sugebėjo pademonstruoti produktyvumą savo sferoje. Patikėjau mūsų jaunimo ateitimi“, - juokiasi atlikėjas.

„Pirmą kartą susitikę studijoje klausėme dainų iš jo naujojo albumo ir „gimdėme“ idėjas klipams. Kadangi Ironvytas turi daug patirties filmavimuose, su juo dirbti buvo itin lengva. Filmavimai išsiskyrė savo greičiu ir sklandumu.

Įdomu buvo pirmą kartą dirbti su gyvūnais, o paaukota „Ironhood“ sporto klubo bokso pirštinė tapo vienu mėgstamiausių klipo kadrų“, - dėstė Tomas Rela.

Ironvytas pripažino, kad dirbant su juo reiklumo netrūksta.

„Su manim dirbant tikrai reikia kantrybės, nes aš ne tik reiklus sau, bet ir reiklus kitiems, tad jei dirbti – tai dirbti rimtai.

Gal kartais kiek ir kategoriškas būnu, tačiau Tomas Rela puikiai žinojo, kaip išlaviruoti, ir dirbo visu 110 procentų, tad rezultatu likau patenkintas“, - sakė Ironvytas. 

Naujasis klipas „Betono siena“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.