Palangoje – skandalas dėl „Boney M“: žmonės pasijuto apkvailinti

Tikėjęsi koncerte išvysti legendinės grupės „Boney M“ atlikėjus, bet jų taip ir neišvydę, kai kurie žiūrovai Palangoje sukėlė skandalą ir net iškvietė policininkus.

Kai kurie žiūrovai nusivylė Palangoje neišvydę tikrųjų grupės „Boney M“ atlikėjų.
Kai kurie žiūrovai nusivylė Palangoje neišvydę tikrųjų grupės „Boney M“ atlikėjų.
 Anot V.Rimkaus, prieš koncertą buvo informuojama, kad renginyje skambės garsiosios grupės dainos, – afišose buvo rašoma, jog tai „Songs of „Boney M“. Tiesa, žodelis „Songs“ buvo rašomas smulkiomis raidėmis, o žiūrovai pirkti bilietus buvo viliojami tikrųjų „Boney M“ atlikėjų nuotrauka.<br> Organizatorių afiša
 Anot V.Rimkaus, prieš koncertą buvo informuojama, kad renginyje skambės garsiosios grupės dainos, – afišose buvo rašoma, jog tai „Songs of „Boney M“. Tiesa, žodelis „Songs“ buvo rašomas smulkiomis raidėmis, o žiūrovai pirkti bilietus buvo viliojami tikrųjų „Boney M“ atlikėjų nuotrauka.<br> Organizatorių afiša
Daugiau nuotraukų (2)

Alvydas Ziabkus, LR korespondentas

Aug 17, 2017, 6:06 PM, atnaujinta Aug 18, 2017, 11:53 AM

Antradienį Palangoje vykęs vadinamasis „Boney M“ koncertas patiko ne visiems į jį susirinkusiems žiūrovams.

Negerų įtarimų jiems kėlė vien tas faktas, kad kartą jau atidėtas „Boney M“ grupės pasirodymas iš Palangos koncertų salės buvo perkeltas į kurorto Senosios gimnazijos salę.

Klastojo net plojimus

Prasidėjus koncertui, kurį vedė garsūs humoristai Raimondas Šilanskas ir Raimondas Bingelis, scenoje pasirodė jauni vaikinai ir pradėjo dainuoti garsios švedų grupės ABBA dainas.

Anot kai kurių žiūrovų, garso kokybė buvo labai prasta. Žmonės pasijuto kvailinami, kai po dainų pasigirsdavo net įrašyti plojimai.

Pasigirdus protestams kai kurie žiūrovai išėjo iš salės ir pradėjo reikalauti grąžinti už bilietus sumokėtus pinigus. Koncerto rengėjai buvo apkaltinti sukčiavimu, o į salę iškviesta net policija.

Nepatenkintus žiūrovus papiktino tai, kad vietoj tikrų garsios grupės dainininkų jie išvydo „Boney M“ dainas atliekančius studentiško amžiaus vaikinus.

Koncertas buvo atidėtas

Palangos koncertų salėje organizuojamiems renginiams paraiškas priimantys Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus darbuotojai teigė, kad šį koncertą rengusi bendrovė „Elgera“ iš karto sukėlė abejonių.

Anot savivaldybės specialistų, per 2 tūkst. žiūrovų vietų turinčios didžiausios kurorto salės rezervaciją koncerto rengėjai atšaukė dėl to, kad į renginį pavyko parduoti nedaug bilietų.

Per Jonines turėjęs vykti koncertas buvo atidėtas iki rugpjūčio 15 dienos, o pardavus tik apie 400 bilietų „Boney M“ pasirodymas buvo perkeltas į mokyklos salę.

Davė tai, ką ir žadėjo?

Tačiau šiuos priekaištus neigė bendrovės „Elgera“ koncertų organizatorius Vykintas Rimkus: „Numatytas koncertas per Jonines buvo atidėtas dėl to, kad susirgo pagrindinė grupės vokalistė Sheyla Bonnick, ji nepasveiko iki šiol. O salę pakeitėme dėl to, kad Palangos koncertų salėje nepavyko išgauti norimos garso kokybės.“

Jis stebėjosi, kad paprastoje mokyklos salėje akustika pasirodė esanti geresnė nei išgirtoje kurorto koncertų salėje.

Anot jo, garso kokybė Palangos koncertų salėje organizatoriams nepatikusi jau pernai, tačiau jie tikėjosi, kad šiemet garso operatoriai pastebėtus trūkumus sugebės ištaisyti.

V.Rimkus teigė, kad į Joninių koncertą buvo parduota apie 600 bilietų. Jie kainavo nemažai, todėl jis būtų atsipirkęs ir Palangos koncertų salėje. Į atidėtąjį koncertą buvo parduota apie 540 bilietų ir mokyklos salė buvo pilnutėlė.

„Pinigų už bilietus reikalavo tik 14 žmonių, jie pretenzijas pradėjo reikšti net nesulaukę „Boney M“ pasirodymo. Renginio vedėjai publiką buvo informavę, kad ABBA dainos bus atliekamos kaip įžanga prieš pagrindinį „Boney M“ pasirodymą.

V.Rimkus pasakojo, kad protestuotojai iškvietė policijos pareigūnus.

Jie per koncertą patikrino visus dokumentus ir organizatorių atsiprašė.

„Reikia suprasti, kad prieš 40 metų koncertavusios garsiosios „Boney M“ grupės žvaigždės scenoje jau nebepasirodo. Jų dainas atlieka gerokai jaunesni dainininkai, jie į pasirodymą Palangoje buvo atskridę iš Anglijos“, – aiškino „Elgeros“ koncertų organizatorius.

Anot V.Rimkaus, prieš koncertą buvo informuojama, kad renginyje skambės garsiosios grupės dainos, – afišose buvo rašoma, jog tai „Songs of „Boney M“.

Tiesa, žodelis „Songs“ buvo rašomas smulkiomis raidėmis, o žiūrovai pirkti bilietus buvo viliojami tikrųjų „Boney M“ atlikėjų nuotrauka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?