Vilniuje koncertuos įspūdingas kontratenoro ir akordeono duetas iš Ispanijos

Jau nuo pirmadienio „Akordeono muzikos savaitė“ nuostabiais garsais užlies Vilnių. Koncertas „Skriejant virš Renesanso“ taps efektingu renginių sostinėje startu: po šv. Kotrynos bažnyčios skliautais pasirodymą surengs kompozitorius ir akordeonistas Iñaki Alberdi ir kontratenoras Carlos Mena.

Vilniuje koncertuos įspūdingas kontratenoro ir akordeono duetas iš Ispanijos.
Vilniuje koncertuos įspūdingas kontratenoro ir akordeono duetas iš Ispanijos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2017, 3:23 PM, atnaujinta Aug 28, 2017, 9:47 AM

Itin aukštas vyriškas balsas – kontratenoras ir tarsi XV amžiaus portatyviniai vargonai skambantis maestro I. Alberdi akordeonas, – tokia įspūdinga dviejų ispanų žvaigždžių sintezė leis patirti autentišką Renesanso grakštumą ir orumą. 

„Akordeono tembras šiai muzikai suteikia neįprastų naujų spalvų, o atlikėjų meistriškumas sukuria galimybę keliauti laiku ir jaudina klausytoją lygiai taip pat, kaip jaudino prancūzų-flamandų valdovo rezidencijos svečius“, – pasakojo festivalio „Akordeono muzikos savaitė“ meno vadovas Martynas Levickis.

Jam ypač malonu, kad visame pasaulyje laukiamas I. Alberdi į Lietuvą atvyko daugiau nei dienai: San Sebastiano konservatorijoje M. Levickiui dėstęs profesorius visą šią savaitę praleido Raudondvario dvare įsikūrusioje muzikų rezidencijoje „Composers+ Summer Academy“, o pirmadienį savo meistriškumą parodys išskirtiniame koncerte Vilniuje.

Ispanas yra pelnęs prestižinę Mondialio taurę, daugybę kitų akordeonistų apdovanojimų, surengė pasirodymus Venecijos bienalėje ir Sankt Peterburgo Ermitaže, grojo su pasaulyje pripažintais orkestrais, be to, buvo pirmasis akordeonistas istorijoje, pakviestas koncertuoti su Ispanijos nacionaliniu simfoniniu orkestru.

„Alberdi ne tik turi didį talentą, – jis yra artistas, visiškai pasišventęs savo muzikai. Jo stulbinantis formų gelmių pajautimas ir toks savitas, ryškus temperamentas man paliko neeilinį, patį didžiausią įspūdį“, – apie  jį yra sakiusi legendinė kompozitorė Sofija Gubaidulina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.