Išgirskite: grupė „Sofa Nr. 42“ grįžta su daina, skirta Vilniui

Apskriejęs visus astrologų analizuojamus žvaigždynus sofos formos meteoras parskrenda iš kosminių atostogų. 

 Naują dainą grupė skiria Vilniui.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Naują dainą grupė skiria Vilniui.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-30 12:05, atnaujinta 2017-08-30 12:09

Po metų tylos fankroko muzikos grupė „Sofa Nr. 42“ vėl lietuviškos muzikos radaruose – su atsinaujinusia sudėtimi ir šviežutėliu kūriniu.

Aktyviai besiruošdama savo atgimimo koncertui, savaitgalį šurmuliuosiančiam „Sostinės dienų“ scenoje, grupė nusprendė įgyvendinti jau seniai gimusią idėją – sukurti dainą, dedikuotą visų grupės narių mylimam miestui – Vilniui.

Sostinė – tai vieta, kur visi penki grupės nariai susitiko ir pradėjo kurti. Vieniems ji – gimtasis miestas, suformavęs pasaulėžiūrą, kitiems – nauji namai, kuriuos, pamažu prisijaukinę, pamilo iš visos širdies. Naujasis kūrinys „Mano Vilnius“ gimė linksmai ir su lengva ironija žvelgiant tiek į ilgą ir turtingą miesto istoriją, tiek į kiekvieno asmeninį santykį su aplinka, kurioje gyvena, tiek į šiandienos realijas.

Viena jų – tai visus sulaikyti kvapą privertusi Gedimino kalno krizė, kuriai atiteko garbinga vieta dainos priedainyje.

„Apie šį miestą galima parašyti nors ir visos valandos kūrinį – visko nesudėsi. Tad dainoje stengėmės perteikti Vilniaus emociją, spalvą, kvapą – juk kiekvienam Vilnius yra šiek tiek kitoks“, – teigia grupės narys, dainos teksto autorius Matas Mulevičius.

Blogą orą kadaise už įstatymo ribų paskelbusi „Sofa Nr. 42“ per trejus savo egzistavimo metus spėjo sugroti beveik visuose gyvos muzikos klubuose Vilniuje, sudalyvauti įvairiuose festivaliuose.

Grupės dainos iki šiol skamba alternatyvios muzikos radijo stotyse, o diskografijoje puikuojasi du singlai ir vienas mini albumas.

Daina „Mano Vilnius“ – tai naują kūrybinį grupės etapą žymintis kūrinys, kuris, kaip tikisi grupės nariai, privers nusišypsoti kiekvieną jos besiklausantį, o ir prisiminti, kad nepaisant didesnių ar mažesnių problemų, mūsų sostinė – labai įdomi ir įkvepianti vieta gyventi.

Pirmąjį kartą gyvai daina skambės jau šį sekmadienį, rugsėjo 3 d., 15 val. „Sostinės dienų“ renginiuose V. Kudirkos aikštėje.

Naujoji daina - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.