„Baltic Balkan“ šturmuoja scenas – festivalis Rumunijoje ir „Balkanaktis“ sostinės klube

„Baltic Balkan“ čigoniško šėlsmo mylėtojams ir gerbėjams turi keletą gerų naujienų. Jau pirmąją rudens naktį jie pakvies sušokti savo batus „Balkanaktyje“, o dar po savaitės grupė dalyvaus viename didžiausių balkaniškos muzikos festivalių „Balkanik“ Rumunijoje. Jie bus pirmieji Lietuvos atlikėjai, lipę į šio festivalio sceną.

 Baltic Balkan.<br> G.Bartuškos nuotr.
 Baltic Balkan.<br> G.Bartuškos nuotr.
 Baltic Balkan.<br> G.Bartuškos nuotr.
 Baltic Balkan.<br> G.Bartuškos nuotr.
 Baltic Balkan.<br> G.Bartuškos nuotr.
 Baltic Balkan.<br> G.Bartuškos nuotr.
 Baltic Balkan.<br> G.Bartuškos nuotr.
 Baltic Balkan.<br> G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-08-31 08:12, atnaujinta 2017-08-31 12:08

Panašu, kad rugsėjo pirmąją klubas Studio 9 taps labiausiai pašėlusia vieta Vilniuje, nes čia „Baltic Balkan“ vyrai rengia beprotiškąjį „Balkanaktį“. Be jų vakarėlyje pasirodys ir svečiai iš Sankt Peterburgo – klezmerio grupė „Dobranotch“.

Jie birželį lankėsi mūsų šalyje ir liko taip sužavėti Lietuva ir jos publika, kad nusprendė grįžti, tik su dar didesniu trenksmu, žadėdami persipynusią žydišką, čigonišką ir balkanišką muziką. Dar vienas vakarėlio svečias – DJ Ashtrus, kuris rengia rokabilio muzikos sprogstamąjį užtaisą.

„Studio 9 bus mūsų rudens sezono atidarymas, kurio labai laukiame. Nespėjusiems jau dabar yra numatytos dar dvi „Balkanakčio“ datos – spalį ir gruodį Vilniuje bei Kaune. O šis vakarėlis mums bus kaip apšilimas prieš festivalį Rumunijoje, kuriame susirinks dideli balkaniškos muzikos vardai. Džiaugiamės, kad ir mes esame pakviesti groti su „Fanfare Ciocarlia“ ir kitais žinomais užsienio atlikėjais.“ – pasakoja „Baltic Balkan“.

Jau rugsėjo 8-10 dienomis grupė garsins Lietuvos vardą Rumunijoje vyksiančiame balkaniškos muzikos festivalyje „Balkanik“. Šis festivalis yra išskirtinis įvykis Lietuvos muzikos istorijoje, nes jame šalies atlikėjai pasirodys pirmąjį kartą.

Prie visų šių gerų naujienų prisideda ir dar viena: „Baltic Balkan“ pristato savo naują darbą – švedų grupės „Tibble Transsibirska“ dainos remix'ą.

„Kai grojome Norvegijoje vakarėlyje „Balkan Beat Party Oslo“, mus vietinis vaikinas rekomendavo grupei iš Švedijos. Dabar ta pati grupė kreipėsi į mus, nes nori skaitmeniniu ir fiziniu pavidalu išleisti remix'ų albumą. Studijoje „Ausy Audio“ įrašėme kūrinį, kuris tiek mums, tiek „Tibble Transsibirska“ labai patiko“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.