Pamatykite: muzikinėje padangėje – naujas tandemas „Kitava“ ir AroLieta

Lietuvos muzikinėje padangėje gimė išties naujas ir lietuviška šiluma dvelkiantis kūrybinis projektas - „Kitava“ ir AroLieta. 

„Kitava“.<br>D.Umbraso nuotr.
„Kitava“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2017, 11:37 AM, atnaujinta Sep 5, 2017, 11:41 AM

Klausytojams pristatoma naujai suskambusi lietuviškos sutartinės „Giedula liepa“ interpretacija. Idėjos autoriai - du iš prigimties užkietėję žemaičiai, gerbiantys lietuvišką žodį ir jo skambėjimą įvairiuose šiandienos kontekstuose. Tai – grupės „Kitava“ lyderė Rasa Stoškuvienė ir garsų bei vaizdo žaismės kūrėjas Aras Žvirblys (AroLieta). 

Atsitiktinai neatsitiktinis pasimatymas su liaudies daina, suvedęs projekto autorius, inspiravo ne tik pasirodžiusio naujo muzikinio takelio atsiradimą, bet ir šiai dainai sukurtą vaizdo klipą – vaizdainę. 

Profesionali muzika, harmonija alsuojanti vaizdo ir garso visuma, lietuviškos sutartinės melodikos persipynimas su šiandienos sąskambiais pristatomą muzikinę vaizdainę leidžia įvardyti kaip šiltą ir jaukų savo krašto paveikslą. 

„Čia aš randu kas tikra ir regima, tai kas nematoma, bet visad jaučiama, tai kas girdima, bet ne visada išdainuojama, tai kas paprasta, bet stebuklingai buria. Tai tas jaukus jausmas  - mano kraštas, mano namai.

Smagu, kai gyveni tikėjimu, kad tai, kas brangu mums, bus perimta mūsų vaikų. Man, kaip mamai, džiugu, kad  klipo filmavime tą jaukų stebuklą kūrėme kartu su dukryte Saule. 

Simboliška – mūsų vaikai lyg nepailstamai augančios lietuviškos liepos“, - dalijasi mintimis dainos atlikėja Rasa Stoškuvienė. 

Naujasis klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.