Grupės „The Independent“ akibrokštas: koncertuodami Vilniuje sudegino instrumentus

Savaitgalį Sostinės dienose vykęs jaunos grupės „The Independent“ koncertas virto įspūdingu spektakliu – muzikantai scenoje sudegino savo instrumentus.

„The Independent“ vokalistas K.Varaneckas scenoje sudegino savo gitarą.<br>J.Stacevičiaus ir U.Naručio nuotr.
„The Independent“ vokalistas K.Varaneckas scenoje sudegino savo gitarą.<br>J.Stacevičiaus ir U.Naručio nuotr.
„The Independent“ vokalistas K.Varaneckas scenoje sudegino savo gitarą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„The Independent“ vokalistas K.Varaneckas scenoje sudegino savo gitarą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„The Independent“ vokalistas K.Varaneckas scenoje sudegino savo gitarą.<br> U.Naručio nuotr.
„The Independent“ vokalistas K.Varaneckas scenoje sudegino savo gitarą.<br> U.Naručio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 3:47 PM

Neries krantinėje surengto pasirodymo pabaigoje muzikantai degiuoju skysčiu apipylė gitarą ir klavišinius instrumentus.

Netrukus jie užsiliepsnojo apstulbindami žiūrovus. Jie atsitraukė ir puolė fotografuoti.

Muzikantams tai vos nesibaigė rimtais nemalonumais – į įvykio vietą atskubėjo policininkai ir ugniagesiai.

„Tai buvo performansas, rokenrolas. Nemanau, kad kam nors kilo pavojus, nors aš šiek tiek ir nusideginau ranką“, – pasakojo grupės dainininkas Kipras Varaneckas.

Neįspėjo šventės rengėjų

Ugnies šou muzikantai surengė iš anksto neįspėję Sostinės dienų rengėjų. Dėl to kilo nemalonumų ir jiems, ir scenos, kurioje vyko koncertas, kuratorei.

„Ji vos neprarado darbo. Bet mes susitikome su šventės rengėjais, pasiaiškinome, atsiprašėme. Normaliai pakalbėjome, kaip „bachūrai“ iš Širvintų.

Sostinės dienų rengėjai nebuvo patenkinti, bet, regis, jie nebepyksta.

Butelį su degančiu skysčiu išmetėme į Nerį, jis upe nuplaukė link Žaliojo tilto, tada ir policija susidomėjo. Žinojau, kad mums gresia bauda, bet su pareigūnais normaliai pasišnekėjome, atrodo, mūsų nebaus.

Labiausiai džiaugiuosi, kad sudegė tik mūsų daiktai, nes jeigu būtų užsidegę brangūs koncerto įgarsintojų mikrofonai, būtų nelinksma“, – vakar pasakojo 22-ejų K.Varaneckas.

Išvyksta mokytis į Angliją

„The Independent“ nariai tarpusavyje juokauja, kad kriminalinėse suvestinėse figūruoja dažniau nei žiniasklaidos pramogų skiltyse.

Ugniagesiai ir policija šios grupės veikla buvo susidomėjusi ne sykį – kartą klipo filmavimo metu grupė sudegino pianiną, kitą sykį, taip pat filmuodamiesi klipe, važinėjo sena mašina be dokumentų.

Sudeginti instrumentus grupė planavo jau seniai, tik laukė tinkamos progos.

„Bus proga nusipirkti kitą gitarą. Ši nebuvo brangi – ji sena, rusiška.

Mus įkvėpė legendinis roko gitaristas Jimi Hendrixas, 1967-aisiais per koncertą ant gitaros užpylęs žiebtuvėlio skysčio ir ją sudeginęs“, – šypsojosi Kipras.

Iš karto pasklido kalbos, kad tai – paskutinis „The Independent“ koncertas, tačiau K.Varaneckas šias kalbas paneigė.

Šiokia tokia pertrauka grupės karjeroje vis dėlto bus – dainininkas išvyksta į Didžiąją Britaniją, kur krims muzikos filmams kūrimo mokslus Londono muzikos koledže.

„Vilniaus Gedimino technikos universitete ketverius metus studijavau biomechaniką. Diplomo dar neturiu – pritrūko vieno studijų modulio, bet tikiuosi gauti kitąmet. Tiek metų braižius protezus būtų keista negauti.

Studijas Londone pasirinkau, nes labai mėgstu klasikinę muziką ir kiną. Be to, tame koledže mokėsi „Queen“ lyderis Freddie Mercury. Kai įėjęs pamačiau jo nuotrauką, supratau, kad pataikiau į man tinkamą vietą.

Be to, gal ir su grupe Londone pavyks kelius prasiskinti“, – kalbėjo K.Varaneckas.

Išgarsino konkurso atranka

„The Independent“ Lietuvoje išgarsėjo prieš 6 metus, kai grupės nariai dar buvo moksleiviai.Tada „Eurovizijos“ atrankoje sužibėję jauni rokeriai vėliau eksperimentavo, keitė muzikos stilių, kurį dabar vadina „popsidelika“.

„Nes tai – pop- ir psichodelinės muzikos mišinys, kokio pasaulyje negroja daugiau niekas. Susikūrėme žanrą, kuriame jaučiamės gerai“, – sakė K.Varaneckas.

Grupė koncertuoja, leidžia įrašus, bet nesitiki tapti žvaigždėmis ar gyventi iš muzikos.

„Tai gal ir įmanoma, bet labai sudėtinga. Lietuvos muzikoje vyksta daug puikių dalykų, bet trūksta tai girdėti norinčių ausų. Mes studijuojame – kas teatrą, kas filosofiją, kas kinų kalbą. Turime kitus darbus, Lietuvoje taip jau yra – iki penkių vakaro dirbi biure, o tada eini repetuoti.

Bet viskas gerai. Buvo laikai, kai šmėžavome televizijoje, mus daug kas pamatė, kurį laiką net su žinomu vadybininku Martynu Tyla dirbome.

Pabandėme, pamatėme, kas tame popmuzikos pasaulyje darosi, ir supratome, kad tai – ne mums. Grojame ne dėl to, kad taptume įžymūs. Mes – draugai, kartais pagrojame, kartais gitaras padeginame, mums to užtenka“, – juokėsi „The Independent“ dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.