Albumo apžvalga. Beissoul ir Einius „A Secret Contract“

Dainininkas Artūras Žabas-Beissoul ir prodiuseris Einius Jarutis per keletą metų išaugo į madingos elektroninės popmuzikos lyderius mūsų šalyje. Sekasi jiems ne tik čia - beprotiškus sceninius kostiumus ir teatrališkus pasirodymus mėgstantis duetas dažnai koncertuoja Ukrainoje, keliauja ir į Vakarų festivalius bei klubus.

Beissoul ir Einius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Beissoul ir Einius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2017, 10:48 PM, atnaujinta Sep 10, 2017, 10:56 PM

„A Secret Contract“ yra antrasis jų pilnos trukmės albumas, išleistas po trejų metų pertraukos. Per tą laiką duetas spėjo pelnyti M.A.M.A. apdovanojimą, susukti vieną keisčiausių ir įdomiausių pastarųjų metų lietuviškų klipų „Lion“ ir dar labiau paryškinti savo ekstravagantišką įvaizdį.

Kaip pasakojo Beissoul, kartą jis į sceną išėjo su apatiniais, nes pamiršo scenines kelnes - niekas nenustebo ir net nepagalvojo, kad kažkas ne taip.

Tų, kurie jau buvo susižavėję dueto muzika, šis albumas nenustebins. Vaikinai toliau aria savo vagą - tai 15 svajingos, seksualios, jausmingos popmuzikos kūrinių su ryškiomis užuominomis į 80-ųjų skambesį.

Gilus Beissoul balsas ir manieringas dainavimas - toks specifinis ir su niekuo nesupainiojamas, jog yra lyg vizitinė kortelė, leidžianti šį duetą atpažinti nuo pirmų albumo sekundžių.

Didžiojoje dalis dainų - angliškai, beveik visame albume karaliauja svaigi melancholija. Net kai ritmas pagreitėja (kaip dainoje „A Song To Live“), iš šios muzikos niekur nedingsta švelnus liūdesys, jau tapęs neatsiejama Beissoul ir Einiaus tapatybės dalimi.

Vokalisto balsas beveik visur skamba mįslingai ir geidulingai, kartais pereina į šnabždesį (dainoje „Upė“), kartais - į energingesnius proveržius (duete su buvusiu Ukrainos grupės „Kazaky“ nariu Arturu Gasparu „Strangers In The Sky“).

Jei scenoje, fotosesijose ir albumų viršeliuose Beissoul ir Einius dažnai atrodo kaip ateiviai iš kosmoso, muzikoje viskas, reikia pripažinti, kiek paprasčiau. Tai tiesiog stilingai aranžuotos, gerai parašytos popdainos. Ir tai tikrai nėra blogai.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Dueto klipas „Adopted Child Of Love“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.