Džordana Butkutė – atvirai apie naują iššūkį, erdvius savo namus ir barnius su vyru

Džordana Butkutė (48 m.) dainavo didžiausiose šalies arenose ir nedideliuose klubuose, maudėsi gerbėjų meilėje ir liūdesyje, o ir šiaip per 30 metų scenoje patyrė tiek, kad užtektų dešimties dainininkų karjerai. Tačiau ir jos gyvenime dar būna pirmų kartų. Vienas jų – naujas vaidmuo televizijoje.

 Darbas muzikiniame TV šou Dž.Butkutei pasirodė sudėtingesnis, nei daug kas mano.<br>R.Šeškaičio nuotr.
 Darbas muzikiniame TV šou Dž.Butkutei pasirodė sudėtingesnis, nei daug kas mano.<br>R.Šeškaičio nuotr.
 Džordana ir jos vyras Elegijus šįmet minės penktąsias vestuvių metines.<br> V.Balkūno nuotr.
 Džordana ir jos vyras Elegijus šįmet minės penktąsias vestuvių metines.<br> V.Balkūno nuotr.
Džordana Butkutė.<br>Organizatorių nuotr.
Džordana Butkutė.<br>Organizatorių nuotr.
Dž.Butkutė.
Dž.Butkutė.
Daugiau nuotraukų (4)

Ramūnas Zilnys

Sep 16, 2017, 9:02 AM, atnaujinta Sep 17, 2017, 7:53 AM

Jei prieš keletą metų populiariai dainininkei kas nors būtų pasakęs, kad ji mokys dainuoti kitus, ji būtų tik nusijuokusi ir papurčiusi galvą.

„Niekada nemaniau, kad tai galėčiau. Dirbu savo darbus, tegul mokytojauja kiti. Bet štai kaip viskas pasisuko“, – nusijuokė Džordana.

Televizija ją rodė šimtus kartų, tačiau iki šiol ji niekada nedirbo TV projekte. Dabar Džordana – viena iš keturių praėjusį savaitgalį prasidėjusio LNK šou „Lietuvos balsas“ naujojo sezono mokytojų.

Tai, kad kanalas sugebėjo prisivilioti šią žvaigždę, pramogų pasaulio užkulisiuose tapo savotiška sensacija.

Tie, kurie pažįsta Džordaną, žino, kad dainuoti ji mėgsta labiau, nei kalbėti viešumoje.

Negana to, į muzikinius šou ji anksčiau žvelgė gana skeptiškai – dainininkei atrodė, kad jų dalyviai dainuoja gražiai, taisyklingai, bet pernelyg vienodai ir gana neįdomiai. Kaip ją pavyko pasikviesti „Lietuvos balsui“?

„Ilgai svarsčiau, įkalbinėjo, paskui pamaniau: gal ir visai nieko iššūkis? Dabar nesigailiu, gal kokią nors žvaigždę atrasiu.

Įvykę filmavimai mano nuomonę pakeitė – pamačiau ir įdomių balsų, ir žavių asmenybių. Bet dabar, kai įsivėliau į tai, galiu pasakyti, kad dirbti tokiame šou sunku“, – pripažino Džordana.

Dainininkei pasirodė, kad projekte nebus nė vieno silpno, iš gatvės nežinia ko atėjusio dainininko. Kai kurie į dainininkės komandą patekę dalyviai taip jai patiko, kad jau turi asmeninį Džordanos numerį ir pažadą po „Lietuvos balso“ iš jos sulaukti pagalbos, jei tik jos reikės.

„Ir aš tikrai padėsiu. Nesu pažadukė“, – pabrėžė dainininkė.

Su kitais „Lietuvos balso“ teisėjais – Inga Jankauskaite, Leonu Somovu, Donatu Montvydu – ją iki šiol siejo kolegiška pažintis. Tai, anot Džordanos, nepasikeitė.

„Nebuvo jokių pykčių ar pavydo. Bet ir pašnekesių apie gyvenimą ar ypatingų draugysčių – tam tiesiog nebuvo kada. Mes dirbome, klausėmės, stengėmės atrasti, išgirsti ir padėti.

Inga – miela, Leonas man pasirodė labai rimtas. Bet geriau vieniems kitus pažinti dar reikėtų laiko.

Kai žmonės žiūri linksmą šou per televizorių, nesusimąsto, koks įtemptas šis darbas. Kai kurios filmavimo pamainos truko nuo aštuntos valandos ryto iki vidurnakčio“, – svarstė Džordana.

Populiarių talentų šou mokytojai dirba bent keletą sezonų, tačiau kol kas Dž.Butkutė negali atsakyti, ar sutiktų „Lietuvos balse“ dalyvauti ir kitais metais.

Ir net ne todėl, kad turi kalnus kitų darbų. Dainininkė suprato, kad kai kurie šio šou etapai jai tiesiog labai sunkūs psichologiškai.

„Nežinau, ar tai kartočiau. Pažiūrėkime, kaip šiame sezone viskas baigsis. Daug nervų, įtampos, o juk man ir koncertai arenose ant nosies, naują albumą rašau. Ne viskas taip paprasta.

Bet sunkiausia – ne tai. Man sudėtingiausi tie šou etapai, kai reikia vienus dalyvius atmesti, o kitus – palikti žaidime. Tokie momentai mane pravirkdo. Buvo ir ašarų, taip. Tokių emocijų kartoti nenoriu. Dalyviai juk jautriai reaguoja, jiems atrodo, kad gyvenimas baigėsi.

Jau pačioje pradžioje visiems pasakiau – juk žinote, kad laimėtojas bus tik vienas. Taip, visi supranta, bet su pralaimėjimu susitaikyti vis tiek sunku“, – susimąstė Džordana.

Kai prieš trisdešimt metų ji pirmą sykį žengė į sceną, tokių muzikinių šou nebuvo. Jei ir būtų buvę, Dž.Butkutė juose nebūtų dalyvavusi.

„Mano kitoks charakteris. Aš net „Dainų dainelėje“ nesugebėjau diplomo gauti, kai antroje klasėje dalyvavau. Sėdėjau visą dieną, laukiau savo eilės, pabodo, tada atsisėdau ant scenos ir sukryžiavau rankas.

Dar lyg ir nusikeikiau, neatsimenu, iš kur tą keiksmažodį žinojau.

Žiūrovai juokėsi, buvau jų numylėtinė. Bet laureate tada tapo Vaida Genytė. O aš – ne“, – kvatojosi Džordana.

Ta istorija pasimiršo, o šiandien dainininkė jau niekam nieko neturi įrodinėti.

Per pastaruosius dvejus metus ji surengė dvejas gastroles per didžiausias Lietuvos arenas. Po koncertų turo „Aš – karalienė!“ jos ranką papuošė tatuiruotė – tuos koncertus visiems laikams priminsianti karūna.

Dainininkės vyras, vadybininkas ir ištikimiausias pagalbininkas Elegijus Strasevičius irgi turi iškart į akis krintančią tatuiruotę ant rankos – užrašą „Visada taip nebus“.

„Jis atsirado sunkiu gyvenimo laikotarpiu. Ar reikalai eitųsi gerai, ar blogai, dabar pasižiūriu į ranką ir matau – visada taip nebus“, – šyptelėjo vyriškis.

Šiuo metu reikalai einasi puikiai – rudenį vyks Džordanos koncertai arenose „Iki Mėnulio ir atgal“, dar šiais metais dainininkė tikisi išleisti ir naują albumą.

Nuolat keliauti per arenas su nauju šou – ne kiekvienam dainininkui įkandamas malonumas, tačiau šį rudenį Džordana turi ypatingą priežastį tai daryti.

„Be reikalo į arenas nereikia lįsti. Bet šįmet švenčiu savo 30 metų scenoje jubiliejų. Norėjosi tai paminėti, juk šiaip gimtadienių aš niekada nešvenčiu“, – kalbėjo dainininkė.

Ar ji norėtų dainuoti dar 30 metų? Pasaulinėje scenoje – daugybė ilgaamžių atlikėjų.

„Baikit, negalvoju apie tai. 79-erių dainuoti „Nemylėjau tavęs“ – ne, tai būtų katastrofa. Be to, tokio amžiaus man reikėtų operacijomis tampyti veidą, atrodyčiau kaip varlė, Sylvesterio Stallone motina“, – nusijuokė Džordana.

Dainininkė moka pasijuokti iš savęs. Kartais atrodo, kad į viską ši moteris žiūri su kandžiu humoru. O gal tai – tik kaukė.

Bet kuriuo atveju jos gyvenimas, bent jau žiūrint iš šalies, dabar atrodo šviesus.

Džordana ir Elegijus šeimininkauja erdviame būste, kuriame, anot dainininkės, yra tiek kambarių, kad norėdami vienas kitą susirasti jie turi susiskambinti.

Kol kas namie nėra įrašų studijos, tačiau ateityje Dž.Butkutė tikisi ją įsirengti.

„Namie turiu viską, ko reikia. Net ir nedidelį SPA – visokias voneles. Man iš namų apskritai niekur nereikia eiti be reikalo.

Nueiname į koncertą, spektaklį, bet į kitus renginius tiesiog nesinori.

Pati tvarkausi, man patinka. Ką veikiu laisvalaikiu? Kad to laisvalaikio beveik nėra. Mėgstu knygas – dabar skaitau skandinaviškus detektyvus, psichologinius trilerius. Kai paimu į rankas, iki septynių ryto negaliu užmigti“, – linksmai pasakojo Džordana.

Šiuo metu visos jos mintys sutelktos į būsimus koncertus, bet atrodo, kad pastaruosius keletą metų ji kone visą laiką galvoja apie darbą.

Aštuonerius metus kartu esantys Džordana ir Elegijus gruodį minės ir penktąsias vestuvių metines. Laikas romantiškai kelionei? Gal, tik pora atostogauti nebuvo išvykusi jau šešerius metus.

„Yra priežasčių. Savaitgaliui su Džordana neišvyksi, ji kitokio formato žmogus. Jei jau su ja keliauti – tai bent mėnesiui. Bet mėnesį atostogauti aš pavargčiau“, – paaiškino Elegijus.

„Tu nenori niekur keliauti, nes aš prisidėsiu tiek batų ir drabužių, kad tu nešdamas lagaminą nugarą išsisuksi. Ir išvis – jei aš tau ne formatas, tai važiuok su tomis, kurios – formatas“, – juokais atkirto Džordana.

Per aštuonerius bendro gyvenimo metus vienas kitam galima ir įgristi. Džordanos akyse iškart sužibo velniukai.

„Aš turbūt Elegijui įgrisau, nes per daug pliurpiu. Kai susipykstame, aš lėkštes daužau, o tada pabėgu iš įvykio vietos. Kambarių daug, galiu pasirinkti, kur slėptis. Jis vejasi, o aš duris užtrenkiu. Taip ir gyvename. Paskui taikomės“, – šyptelėjo Džordana.

„Visokių minčių uraganų būna. Bet jie ateina ir nueina. Mes ne vienus metus pažįstami. Barnių turi būti, tai normalu. Juokingiausia, kad mes niekada neturėjome rimtos priežasties susipykti. Jei susipykstame, tai dėl niekų – pavyzdžiui, kad ji gali dvi valandas ruoštis iš namų išeiti“, – nusijuokė Elegijus.

Kol kas Džordaną matysite „Lietuvos balse“, bet galėtų būti ir kitas televizijos šou, kurį galbūt norėtų pamatyti dar daugiau žiūrovų.

„Iš mūsų su Elegijumi išeitų geras šeiminis realybės šou. Jei kas nors pafilmuotų slapta kamera, žiūrovai iš juoko nespėtų sauskelnių keistis, nes mūsų gyvenime labai daug linksmų dalykų. Mums smagu kartu“, – šiltai į vyrą žvilgtelėjo Džordana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.