„Pink Floyd“ legenda Rogeris Watersas pirmąsyk koncertuos Lietuvoje

Roko gerbėjai Lietuvoje sulaukė itin džiugios žinios – į mūsų šalį pirmą kartą atvyks legendinės britų grupės „Pink Floyd“ narys Rogeris Watersas.

 Rogeris Watersas.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Rogeris Watersas.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2017, 6:25 AM

74-erių muzikantas pats tai paskelbė savo interneto svetainėje. Po sėkmingo koncertų turo JAV ir Kanadoje R.Watersas pranešė, kad kitais metais gastroliuos Europoje – iš viso aplankys 23 šalis, nuo Portugalijos iki Rusijos.

Tarp išvardytų valstybių yra ir Lietuva bei Latvija. Tikslesnę koncerto Lietuvoje datą ir vietą žadama paskelbti artimiausiu metu.

Koncertų turo „Us + Them” pasirodyme, kurį pamatys lietuviai, R.Watersas atliks dainas iš ryškiausių „Pink Floyd“ albumų - „The Dark Side Of The Moon“, „The Wall“, „Animals“ ir „Wish You Were Here“. Taip pat – savo solinę kūrybą. Šįmet šis kompozitorius, dainininkas ir bosistas po 25 metų pertraukos išleido roko albumą „Is This The Life We Really Want?“, sulaukusį puikių gerbėjų ir kritikų įvertinimų.

R.Watersas garsėja įspūdingais pasirodymais su dekoracijomis ir vaizdo projekcijomis, kurie vadinami tikrais roko spektakliais.

Jo pasirodymams naudojamos pažangiausios vaizdo ir garso technologijos. Naujųjų jo gastrolių pasirodymai spaudoje vadinami „gniaužiančiais kvapą“.

Tai bus pirmas sykis, kai Lietuvoje koncertą surengs kuris nors „Pink Floyd“ narys – o R.Watersas pelnytai vadinamas tikruoju šios grupės lyderiu ir vienu svarbiausių kūrėjų roko istorijoje.

1965-aisiais grupę „Pink Floyd“ jis įkūrė kartu su bendražygiais Nicku Masonu, Richardu Wrightu ir Sydu Barrettu. 1967-aisiais pirmąjį albumą išleidusi grupė tapo vienu populiariausių kolektyvų populiariosios muzikos istorijoje – jos įrašai parduoti daugiau nei 250 milijonų egzempliorių tiražu.

Grupės albumas „The Dark Side Of The Moon“ - vienas geriausiai parduodamų visų laikų įrašų, JAV perkamiausių albumų sąrašuose praleidęs net 741 savaitę. Konceptualus albumas „The Wall“ tapo roko gerbėjams puikiai žinomo muzikinio filmo pagrindu. Gili, poetiška, sudėtinga, tačiau didžiules žiūrovų minias pakerėjusi grupės muzika – nepavaldi madoms.

Sėkmingiausiu grupės karjeros laikotarpiu joje grojęs R.Watersas ją paliko 1985-aisiais – kurį laiką net bylinėjosi su kitais „Pink Floyd“ muzikantais, siekdamas uždrausti jiems naudoti grupės pavadinimą.

1994-aisiais grupė jau be solinę karjerą pradėjusio R.Waterso surengė paskutinį savo koncertų turą. Nuo to laiko ji buvo atsikūrusi tik kartą – 2005-aisiais, kai trumpam pasirodymui labdaros koncerte „Live 8” prie jos narių prisijungė ir R.Watersas.

Sugrįžimas ir liko trumpalaikis – 2008-aisiais mirus klavišininkui R.Wrightui, grupės gitaristas ir vokalistas Davidas Gilmouras pareiškė, jog nebėra galimybių, kad „Pink Floyd“ dar žengtų į sceną.

Didžiulę įtaką roko raidai padariusias „Pink Floyd“ dainas koncertuose atlieka R.Watersas – pagarsėjęs ir kitais ambicingais projektais.

Pavyzdžiui, 1990-aisiais buvusios Berlyno sienos vietoje jis surengė koncertą, kuriame su kitais garsiais atlikėjais („Scorpions“, Sinead O'Connor, Bryanu Adamsu ir kitais) sugrojo legendinį „Pink Floyd“ albumą „The Wall“.

Koncertas, kurį gyvai pamatė apie 200 tūkstančių žmonių, o per televizorių – apie milijardą žiūrovų, laikomas vienu sudėtingiausių ir įspūdingiausių roko renginių per visą istoriją.

R.Waterso koncerto ištrauka - "Pink Floyd" daina "Time":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.