Išgirskite: reperis Pushaz gerbėjus nustebino kūriniu, įrašytu su netikėtu svečiu

Spalį pasirodysiančiame reperio Pusho ketvirtajame soliniame albume „Skaičiai“ skambės ir lenkų kalba. Šįkart kviestiniu albumo svečiu tapo visų laikų geriausiu „freestyler‘is“ iš Lenkijos, tikra legenda – O.S.T.R. 

Pushaz.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pushaz.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2017, 10:19 AM, atnaujinta Sep 25, 2017, 10:26 AM

Jo karjera tikrai įspūdinga: lenkas yra išleidęs per dvidešimt studijinių albumų, sukūręs 14 vaizdo klipų. 
O.S.T.R. yra įrašęs bendrus kūrinius su tokiais JAV reperiais kaip Evidence („Dilated People“), Jeru the Damaja, Keithas Murray bei kitais žanro grandais. Prie vieno iš savo albumu lenkas dirbo su vienu geriausiu Kanados hiphopo prodiuseriu Marco Polo ir, žinoma, su daugybe Lenkijos repo atstovų.

„Šis bičas savo šalyje yra laikomas bene visų laikų geriausiu repo atlikėju, kuris labai aktyvus ir dabar, Mane visada žavėjo jo išskirtinis balso tembras, technika bei muzikinis išprusimas, - apie Lenkijos reperį kalba Pushaz. - Būdamas profesionalus muzikantas, įvaldęs violončelę ir kitus instrumentus, jis pasirinko repo atlikėjo karjerą.

Dar labiau mane žavi jo vidinė stiprybė. Prieš kelerius metus atsidūręs ties mirties slenksčiu - koncerto metu jam trūko plautis - atlikėjas sugebėjo reabilituotis ir atsistoti ant kojų, grįžti ant scenos“.

Pushaz teigė, kad mintis apie bendrą kūrinį su Lenkijos atlikėju gimė prieš metus. „Jis iškart sutiko. Tai mane maloniai nustebino. Žmogus, turintis tokį statusą, yra labai žmogiškas. Gal būtent todėl jis ir yra gerbiamas bei mylimas savo šalyje“, - kalbėjo Pushaz. 

Jis prisipažino nesuprantantis lenkiškai, tačiau pabrėžė, kad hiphopui sienos neegzistuoja. „Čia nėra tautybių, religijų bei rasių skirtumų, - teigia Pushaz. - Išvertęs į lietuvių kalbą jo kelis tekstus supratau, kad jis skleidžia man artimą ir teisingą žodį. Visą kitą jauti iš atlikėjo flow ir groovo, tam tikrai nereikia suprasti vieną ar kitą kalbą. Aš klausausi įvairaus hiphopo: amerikiečių, japonų, švedų, prancūzų, vokiečių, britų bei lenkų. Kiekviena šalis turi savitą skambesį, jeigu nekalbėsime apie banalų dabartinį „trap‘o“ stilių, kuris visur yra vienodai neįdomus, nebent neišprususiems klausytojams."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.