Albumo apžvalga. Linas Adomaitis „19“

Pernai dainininkas L.Adomaitis su Kauno bigbendu ir būriu draugų surengė kelis išskirtinius koncertus, skirtus savo karjeros 19 metų sukakčiai paminėti.

Linas Adomaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Linas Adomaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2017, 6:54 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 7:01 PM

Juose skambėjo geriausi Lino kūriniai, aranžuoti džiazo orkestrui - su ryškiu fanko stiliaus prieskoniu. Dabar šių koncertų metu padaryti įrašai išleisti albume - dviem labai skirtingais būdais.

Internete galima išgirsti kone visą įrašą - beveik dvidešimt kūrinių. Prabangiai išleistoje vinilo plokštelėje jų mažiau - tik vienuolika. Tačiau tarp jų yra ir dvi naujos dainos, kurių nėra internete.

Šiek tiek painu, bet esmės nekeičia - tai geras Lino jau nužygiuoto kelio apibendrinimas, nuo 1997 metais debiutavusios grupės „L+“ laikų („Ar tu ją matei“) iki kol kas naujausio studijoje įrašyto jo solinio disko „Laiko mašina“ („Aš pavydžiu sau“, „Žalioj tyloj“).

Porą kūrinių („Laiko mašina“, „Saulės pėdomis“) su Linu dainuoja TV projektų išgarsinta vokalistė Dagna, tačiau daug ryškesnės šio albumo žvaigždės - būtent Kauno bigbendas ir ritmo grupė, kurioje groja žinomi jauni Lietuvos muzikantai.

Tokie projektai, kuriuose žinomos dainos aranžuojamos neįprastai, dažnai skamba neįdomiai ir atrodo tik kaip pretekstas dar kartą surinkti pinigus už tos pačios muzikos atlikimą koncertuose. Čia kitaip - „skaniai“ žvangančios gitaros, ryškūs pučiamieji, taip papildo Lino dainas, jog (to jam nesakykite) kartais skamba net geriau, nei šių kūrinių originalios versijos.

Tuo pačiu - puiki proga prisiminti, kiek gerai žinomų dainų yra įrašęs šis be didelių išsišokimų ir reklamos triukų muzikuojantis kaunietis. „Floating To You“, „Ji mano“, „Tavo spalvos“, „Pasaulis gražus“ - nežinančių bent vienos iš šių dainų Lietuvoje rasite ne tiek jau daug.

Iš dviejų tik vinile įrašytų dainų labiau nustebins „Caribbean Green Nation“ - regio ritmas ir tekstas apie marihuanos rūkymą (salėje, kaip girdėti iš plojimų, sulaukęs audringų plojimų).

Ar tai - užuomina į muziką, kurią Linas kurs toliau, kol kas per anksti spėlioti. Šįmet jis švęs karjeros dvidešimtmetį - gruodį surengs šiai progai skirtus koncertus, Klaipėdoje jau prireikė papildomo pasirodymo, nes visi bilietai į pirmąjį koncertą išpirkti. Nors klausantis „19“ sunku įsivaizduoti, kaip šios dainos galėtų skambėti dar geriau.

Įvertinimas - 9 iš 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.