„Mano juodoji sesuo“ naują vinilo plokštelę „Svetimi“ pristatys koncertuose

Prieš mėnesį Lietuvos muzikinę padangę nustebinusi pirmos vinilo plokštelės „Svetimi“ išleidimu, Kauno grupė „Mano juodoji sesuo“ naująjį darbą pristatys didžiausiuose Lietuvos miestuose.

 „Mano juodoji sesuo“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Mano juodoji sesuo“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2017, 12:51 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 12:57 PM

Gerbėjų ir radijo stočių simpatijas pelnęs įrašas bus pristatytas spalio 21 dieną Vilniaus klube „Tamsta“, spalio 28 dieną Klaipėdos gyvos muzikos bare „Jazzpilis“ ir lapkričio 4 dieną Kauno klube „Largo“.

Jau daugiau nei 25-erius metus gyvuojanti grupė iš Kauno pelnytai laikoma pirma ir vienintele Lietuvoje, kuri kuria darkwave stilistikos muziką. Nepasidavusi laikui ir madų vėjams „Mano juodoji sesuo“ visą laiką liko ištikima sau ir jau ketvirtį amžiaus groja gilią, romantišką ir, tuo pačiu, „kieto“ skambesio garsais paremtą muziką.

Per savo istoriją „Mano juodoji sesuo“ yra karaliavusi tiek radijo stočių M-1, tiek „Radiocentras“ topų pirmose vietose. Grupei teko koncertuoti stambiuose užsienio festivaliuose, tokiuose kaip „Castle Party“ ar „Dark East music Meeting“. Be to, ji dalyvavo ir legendinės grupės „Foje” turo „Kai perplauksi upę” baigiamajame koncerte, Vilniaus Vingio parke. O ir pats Andrius Mamontovas yra grojęs būgnais jos koncerte.

Per savo istoriją „Mano juodoji sesuo“ yra sugrojusi beveik 300 koncertų, dalyvavusi didžiausiuose alternatyvios muzikos Lietuvoje festivaliuose, kaip „Mėnuo Juodaragis“ ar „Kunigunda Lunaria“. Negana to, viena scena grupė dalijosi su tokiomis darkwave muzikos legendomis kaip „Covenant“ iš Švedijos, „VNV Nation“ iš Vokietijos ar „The Crüxshadows“ iš JAV. 

Suplanuotuose koncertuose Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje bus pristatomas net šešerius metus brandintas albumas „Svetimi“, kurio leidyba iš dalies yra finansuojama Asociacijos LATGA Socialinio kultūrinio fondo lėšomis.

„Albumo pavadinimas sufleruoja jo minties krūvį, –  teigia „Mano juodoji sesuo“ grupės siela, dainų autorius ir vokalistas Mindaugas Budnikas. – Jame iškeliami tokie daugumai aktualūs ir amžini klausimai kaip meilės trapumas, vienatvės baimė bei visuomenės susvetimėjimas.“

Muzikos kūrėjas teigia, kad šis įrašai neturėtų sukelti kažkokių negatyvių emocijų: „Svetimas esi tik tada, kai esi vienas su savimi. Mano nuomone, muzikos, kaip ir kitų meno rūšių, misija yra suteikti žmogui tikėjimo ir vilties, kad nesi vienišas ir svetimas su savo baimėmis. Kito skaudi patirtis yra tiesioginė viltis tau.“

Ypatinguose koncertuose Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje melomanų laukia ne tik naujos dainos, bet ir tos, kurios nuo seno gena į „Mano juodoji sesuo“ koncertus ateiti ištikimus gerbėjus

„Tikime, kad albumo pristatymo koncertai bus savotiškas išėjimas iš savo komforto zonos kiekvienam. Mes nežadame LED ekranų ar pompastikos, kas dabar vyrauja pramogų versle. Savo koncertus regime kaip betarpišką kontaktą su klausytoju per muziką ir jos siunčiamą žinutę“, – apie būsimus koncertus kalba „Mano juodoji sesuo“ lyderis. 

Koncertų metu skambės ne tik radijo stočių topų viršūnėse kadaise karaliavę „Mano juodoji sesuo“ kūriniai, bet ir grupės vizitinėmis kortelėmis tapusiomis dainos, tokios kaip „Šaltą rytą“ ar „Belamy“. Renginiuose taip pat bus galima įsigyti tiek naujausią, tiek senus grupės įrašus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.