Klaidinantys pranešimai apie Tomo Petty mirtį sukėlė sąmyšį

Garsus JAV roko muzikantas Tomas Petty pirmadienį mirė sustojus širdžiai, būdamas 66 metų, patvirtino jo šeima. 

 Tomas Petty.<br> ViDA Press nuotr.
 Tomas Petty.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-03 11:43, atnaujinta 2017-10-03 12:02

Šis pareiškimas buvo paskelbtas kelios valandos po to, kai žiniasklaidos priemonės atšaukė nepatvirtintus pranešimus apie jo mirtį. 

Pasirodžius pirmiesiems pranešimams apie T.Petty mirtį, tokios muzikos žvaigždės kaip Courtney Love, Talibas Kweli, Cyndi Lauper, Paulas Stanley ir Linas-Manuelis Miranda bei gausybė rokerio gerbėjų jau buvo išreiškę užuojautą socialiniame tinkle „Twitter“. Be to, Holivudo Šlovės alėjoje prie garsenybės žvaigždės buvo suplanuota jo atminimo ceremonija. 

Tačiau tuo metu 66 muzikantas dar buvo gyvas – taigi žiniasklaida buvo priversta paneigti tuos pranešimus; buvo atšaukta ir minėta atminimo ceremonija. 

T.Petty atstovas patvirtino, kad muzikantas mirė sustojus širdžiai pirmadienį 20 val. 40 min. (antradienį 6 val. 40 min.
Lietuvos laiku). 

Dėl tokios neįprastos įvykių virtinės kai kas internete sarkastiškai pastebėjo, kad T.Petty išėjo kaip tikra roko žvaigždė – mirė dusyk per vieną dieną. 

Nesusipratimai prasidėjo, kai žinią apie tariamą muzikanto mirtį tviteryje paskelbė televizija „CBS News“, parašiusi, kad šią informaciją patvirtino Los Andželo policijos departamentas (LAPD). Netrukus šią žinią paskelbė ir žurnalas „Variety“, pacitavęs neįvardytą šaltinį. 

Kiek vėliau LAPD išplatino pranešimą, kuriame sakė, jog neturi apie T.Petty būklę jokių žinių ir kad „kai kuriems žiniasklaidos šaltiniams netyčia buvo suteikta preliminari informacija“. 

„Atsiprašome už visus nepatogumus dėl šio pranešimo“, – sakoma Los Andželo policijos pranešime. 

Po minėto pareiškimo CBS ir „Variety“ buvo priversti pakeisti savo pranešimus, kuriuose citavo apie įžymybių gyvenimą rašančio tinklalapio TMZ informaciją, kad T.Petty ištiko širdies smūgis, bet jis „kabinasi į gyvenimą“. 

„CBS News“ taip pat paskelbė pareiškimą, kad rėmėsi „informacija apie Tomą Petty, oficialiai gauta iš LAPD“. 

„Vėliau LAPD pranešė, kad negali patvirtinti informacijos apie dainininką“, – teigiama jame. 

Pirmadienį LAPD atstovas nurodė, kad pareigūnai nebuvo išvykę patikrinti jokio iškvietimo, susijusio su T.Petty. Pareigūnas Tony Imas neatmetė galimybės, kad kažkas iš departamento galėjo kalbėtis su žurnalistais, bet, jo teigimu, LAPD nevykdo jokio tyrimo, susijusio su šiuo klausimu. 

Koronerio biuras pranešė, kad pirmadienį nebuvo gautas pranešimas apie T.Petty mirtį. Ugniagesiai tvirtino sekmadienio vakarą gavę pranešimą, kad rajone, kur gyveno muzikantas, kažkokiam vyrui sustojo širdis, bet nežinoma, ar jis buvo būtent T.Petty. 

T.Petty, kuris su savo grupe „The Heartbreakers“ yra išleidęs tokius hitus kaip „I Won't Back Down“ ir „Free Fallin'“, širdies smūgis ištiko anksti pirmadienį, namuose Malibu, nurodė šeima. 

Muzikantas buvo nuvežtas į Los Andželo ligoninę, bet atgaivinti jo nepavyko ir jis „ramiai mirė ... apsuptas šeimos, grupės narių ir draugų“, nurodoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.