Albumo apžvalga. Lana Del Rey „Lust For Life“

JAV dainininkė Lana Del Rey, prieš ketverius metus koncertavusi pilnutėlėje Vilniaus „Siemens“ arenoje, vargu ar artimiausiu metu į ją sugrįš - užkulisiuose kalbama, kad šios žvaigždės honorarai šiuo metu tiesiog nesuderinami su Lietuvos publikos galimybėmis.

 Lana Del Rey.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 Lana Del Rey.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2017, 6:52 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 6:58 PM

Užtat niekas nesutrukdys išgirsti jos penktojo albumo, kuris jau vadinamas įspūdingiausiu šios atlikėjos darbu. Šiose 16-oje dainų, trunkančių 72 minutes, nėra jokių itin radikalių posūkių nuo Lanos pasirinktos krypties. Ji ir toliau tokia, kokią prieš keletą metų įsimylėjo gerbėjai, – svajinga, nešanti nemažą dozę nerimo ir tamsos, dainuojanti apie seksą, narkotikus ir nepavykusius meilės nuotykius.

Subtilių pokyčių vis dėlto yra - su reperiu ASAP Rocky įrašytoje dainoje „Summer Bummer“) pasigirsta dainininkei nebūdingi hiphopo ritmai. Neįprastas ir bendražygių pasirinkimas - dainoje „Lust For Life“ Lana dainuoja su kanadiečių „r'n'b“ žvaigžde The Weeknd, ir tai nuspėjama, tačiau kūriniui „Beautiful People Beautiful Problems“ sugebėjo prisikalbinti JAV poproko veteranę, legendinės grupės „Fleetwood Mac“ vokalistę Stevie Nicks.

Dar čia dainuoja Johno Lennono sūnus Seanas Ono Lennonas (kūrinyje „Tomorrow Never Came“), tačiau pagrindinė žvaigždė, žinoma, yra pati Lana - depresyvi, mąsli, bet ir gundanti.

Popmuzikoje tokio įtraukiančio liūdesio nekuria beveik niekas kitas - čia dainininkė surado nišą, kurioje beveik neturi konkurenčių.

Tiesa, subtilios ironijos ji irgi turi per akis - dainoje „God Bless America - And All The Beautiful Women In It“, kurios pavadinimas šlovina Ameriką, netikėtai pasigirsta šūviai.

Iš pirmo žvilgsnio jos muzika panaši į lopšines. Bet įsiklausius, apie ką dainuoja L.Del Rey, miegas tikrai neims -- greičiau atvirkščiai, bus sunku užmerkti akis. Geriausias šios dainininkės darbas? Bent jau įtaigiausias - tikrai.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Lanos Del Rey vaizdo klipas „White Mustang":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.