Albumo apžvalga. Jurga „Not Perfect“

„Kas gimė ir mirė pievoje? Jurga“, - neseniai viešo renginio scenoje leptelėjo Saulius Prūsaitis.

Jurga Šeduikytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurga Šeduikytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2017, 6:51 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 6:56 PM

Šiurkštaus juokelio esmė aiški - dainininkė Jurga Šeduikytė, 2005-aisiais išgarsėjusi puikiu debiutiniu albumu „Aukso pieva“, vėliau nebepakartojo jo sėkmės, o jos populiarumas yra sumažėjęs. 

Šis, jau septintasis jos albumas turėjo būti pristatytas koncertu Vilniaus salėje „Compensa“, tačiau renginį teko atšaukti - Jurga atvirai prisipažino, jog buvo parduota per mažai bilietų.

Juodas laikotarpis? Ne, jei kalbėsime apie kūrybą. Savęs ir filosofiniuose tekstuose, ir projekte su lėlių teatru, ir muzikoje filmams ieškojusi Jurga 2017-aisiais sukūrė vieną stipriausių savo darbų. Įrašyti jį padėjo naujas bendražygis - jaunas elektroninės popmuzikos prodiuseris, dueto „SillyCut“ narys Artiomas Penkevičius, palikęs ant šių dainų ryškų savo antspaudą.

Melancholija Jurgos dainose buvo ir bus, bet čia ji kartais labai vykusiai įvilkta į šokių muzikos rūbą - pavyzdžiui, dainose „Bro“ ir „No Pain, No Gain“. Kontrastų netrūksta - „King Of My Time“ yra į didingą priedainį „išsprogstanti“ baladė, kurioje dominuoja gitara, o dainoje „Reikalingi“ net pasigirsta šiuolaikinės elektroninės šokių muzikos ritmai.

Tie, kurie pasiilgo paprastesnės „Aukso pievos“ laikų lyrikos, turėtų atkreipti dėmesį į paskutinę albumo dainą „Upių slėniuose“.

Neapsieita, žinoma, ir be keistenybių - Jurga nebūtų Jurga, jei į albumą neįdėtų bent vienos dainos, priverčiančios klausti „kas čia per velniava?“. Elektroniniais efektais iškraipytas balsas dainoje „Would You Take Care Of Me“ numalšina jos kreivų eksperimentų troškulį, bet tai - ir viskas, ką apie šį kūrinį galima pasakyti.

Didžioji dalis dainų - angliškai, ir tai kartais kiek erzina. Mat tekstuose yra žodžių konstrukcijų, kurios anglakalbiams sukels šypseną - jos kartais yra labai netikslios. 

Į Jurgos akcentuojamą filosofinę albumo temą, jog nereikia bijoti savo netobulumo, dėmesį atkreips nedaug kas - kartais atrodo, jog į savo kūrybą šiai dainininkei tiesiog reikėtų žiūrėti kiek paprasčiau ir tiesiog pasilinksminti, užuot visur ieškojus gilios prasmės.

Bet šiaip šį albumą norisi girti, o ne peikti. Popmuzika su daug išmonės ir emocijų - galbūt ją išgirs ne tiek ausų, kiek norėtųsi Jurgai, tačiau ji pati šiuo albumu tikrai turėtų būti patenkinta.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Daina „Reikalingi":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.