Antrąjį albumą išleidusi grupė „The Roop“: „Buvome ant išsiskyrimo ribos"

Šiandien, spalio 16 d., poproko grupė „The Roop“ pristato savo antrąjį albumą „Ghosts“. Jį gerbėjai jau dabar gali perklausyti grupės oficialioje „Spotify“ paskyroje arba įsigyti kompaktinėje plokštelėje.

 „The Roop“.<br> A.Solomino nuotr.
 „The Roop“.<br> A.Solomino nuotr.
 Naujasis „The Roop“ albumas.<br> A.Solomino nuotr.
 Naujasis „The Roop“ albumas.<br> A.Solomino nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-10-16 12:44, atnaujinta 2017-10-16 12:52

Muzikantai atveria, kad šio albumo įrašų laikotarpis tapo tikru išbandymu – grupė buvo atsidūrusi ant išsiskyrimo ribos.

„The Roop“ naujame albume – 9 dainos, tarp kurių Lietuvos publikai jau pažįstami kūriniai: svajingas „Dream On“, atvira ir intymi daina „Keista draugystė“ ir „Hello“ – pastarąjį kūrinį išgarsino drąsus vaizdo klipas apie tikrus žmones ir jų pasikeitimus. 

„Albumą pavadinome „Ghosts“ („Vaiduokliai“), nes mums tai yra vidinių baimių simbolis. Mes naujose dainose paleidžiame juos, o kartu ir visas savo abejones. Naujo albumo dainose skatiname nebijoti pažvelgti į savuosius vaiduoklius, nebijoti svajoti, nebijoti gyventi savaip, nebijoti save parodyti, nusiimti kaukes“, – pasakojo būgnininkas Robertas Baranauskas.

Albumo viršelio nuotraukos autorius – gerai žinomas fotografas Audrius Solominas. Vaizdas užfiksuotas Kanuose, Prancūzijoje. Nuotraukoje matomi atsitiktiniai judantys žmonės minioje, einantys į Kanų kino festivalį, laukiantys įvertinimo, norintys save parodyti ir pažiūrėti į kitus.

„Kai tik pamačiau šią nuotrauką, iškart supratau, kad tai – puiki iliustracija mūsų albumui. Per šiuos dvejus kūrybos metus mes išgyvenome daug jausmų – nuo nusivylimo, užtrenktų durų iki puikių įvertinimų ir padrąsinimų, nuo asmeninių dramų iki grupės sutvirtėjimo. Vienu metu net galvojome apie išsiskyrimą. Tačiau džiaugiamės, kad šis laikotarpis mus užgrūdino ir mes likome kartu. O dabar laikas žengti į savo albumo premjerą“, – sakė „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius

„Koncertinė programa papildyta naujomis dainomis, kurios puikiai palaikys mūsų koncertų atmosferą. Mūsų pasirodymai įtraukia žmones, ištirpsta linija tarp mūsų ar žiūrovų. Mes tampame vieniu. Manau, kad tai – mūsų stiprybė“, – šypsojosi Vaidotas. 

Šio albumo leidyba iš dalies finansuojama Asociacijos LATGA. Grupės nariai dėkoja už jų muzikos palaikymą. 

„The Roop", kurioje be Roberto ir Vaidoto dar groja Vainius Šimukauskas (boso gitara) ir Mantas Banišauskas (solinė gitara), koncertavo ne tik visuose didžiausiuose Lietuvos muzikos festivaliuose, bet ir buvo pakviesti koncertuoti didžiausiame Baltijos šalių festivalyje „Positivus“. Taip pat koncertavo Rygoje ir Jelgavoje (Latvija), Bonoje (Vokietija), Varšuvoje ir Gdanske (Lenkija). Debiutinį albumą „To Whom It May Concern“ „The Roop“ išleido 2015 metais.

Naująjį grupės albumą galima išgirsti čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.