M.A.M.A kviečia prisidėti prie gerų darbų: skirs eurą nuo kiekvieno bilieto

Lietuvos muzikos apdovanojimus prieš 6 metus iniciavusi ir laukiamiausią metų renginį sukūrusi asociacija M.A.M.A kasmet siekia atkreipti visuomenės dėmesį ne tik į daug ir kokybiškai dirbančius muzikos kūrėjus, bet ir į žmones, kurie jaučia diskriminaciją, gyvena ypač blogomis sąlygomis, žiūri mirčiai į akis.

 Prie akcijos prisidėti kviečia ir apdovanojimų laureatai Leonas Somovas ir Jazzu.<br> R.Šeškaičio nuotr.
 Prie akcijos prisidėti kviečia ir apdovanojimų laureatai Leonas Somovas ir Jazzu.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2017, 3:58 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 5:06 PM

Šiemet M.A.M.A prisideda prie vaikų gyvybes gelbėjančių UNICEF projektų: nuo kiekvieno parduoto bilieto į apdovanojimų iškilmes 1 euras bus skirtas šiam kilniam tikslui.

„M.A.M.A yra ne tik vakarėlis didžiausioje šalies arenoje. Mes turime ruporą, kurį girdi visi. Norime garbingai jį išnaudoti“, – kalbėjo asociacijos M.A.M.A pirmininkas Martynas Tyla

Jis pabrėžė, kad visame pasaulyje žinomi scenos atlikėjai yra socialiai aktyvūs. Vieni jų tampa įvairių projektų ambasadoriais, prevenciškai kalbančiais apie šių dienų socialines votis. Kiti kuria fondus, gelbėjančius sunkiomis ligomis sergančius žmones. Ne išimtis ir Lietuvos žvaigždės: jie turi didžiulę auditoriją ir gali ne tik mėgautis savo šlove, bet ir išnaudoti savo žinomumą bei įtaką svarbiems tikslams.

„Turbūt dar visi atsimenate, kiek emocijų M.A.M.A apdovanojimuose sukėlė LGBT. Ir gerai, kad buvo emocijų – jos išprovokavo kai kuriuos muzikantus labai aiškiai parodyti, kad šiandieninėje visuomenėje negali būti  seksualinių mažumų atskirties, atsiribojimo nuo jų, – sakė M. Tyla. – Taip pat pasiteisino M.A.M.A bendradarbiavimas su Lietuvos kraujo centru: apdovanojimų metu „Žalgirio“ arenoje veikė informaciniai taškai, kuriuose kiekvienas galėjo sužinoti, kaip paprasta ir kaip svarbu tapti kraujo donoru. Į šį renginį susirenka tūkstančiai žmonių. Manau, kad labai prasminga tai išnaudoti ne tik šampano pagėrimui, bet ir savišvietai. Kažin, ar kiekvienas žmogus savanoriškai gūglins, kaip jam tapti donoru. Bet kai jam suteiki informaciją – žmogus tai padaro. Mes ir patys tai darėme, ir ne kartą.“

Praėjusiais metais asociacijos surengti apdovanojimai vyko sausio 27-ąją – tarptautinę holokausto aukų atminimo dieną. M. Tyla į sceną pakilo rankose laikydamas plakatą: „Mes prisimename“. Tai buvo pasaulinės akcijos šūkis, visomis kalbomis sklidęs socialiniais tinklais ir žiniasklaidos kanalais. „Svarbu suvokti, kas įvyko ir šviesti ateinančias kartas“, – žiūrovams sakė M.Tyla, parodydamas, kad lietuviai yra išvien su žydų tauta.
Šiais metais M.A.M.A aktyviai bendradarbiauja su UNICEF. Daugkartiniai šių apdovanojimų laureatai, populiarūs atlikėjai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Montvydas organizacijos kvietimu vyko į Malavį, vieną skurdžiausių pasaulio šalių.

Sudalyvavę misijoje ir iš arti pamatę tenykštį gyvenimą, jie ypatingai ragina žmones nebūti abejingais, net jei atrodo, kad Malavis – kitame pasaulio gale, o problemų ir savame krašte netrūksta. Dainininkai pabrėžia, kad net ir nedidelė auka gali padėti išgelbėti vaikų gyvybes.

 „Didžiausią Katedrą mes kiekvienas nešiojamės savo širdyje. Didžiausia gyvenimo šventė yra dalintis. Už kiekvieną mamą, už kiekvieną vaiką, už kiekvieną garsą, už skambančias sielas“, – kalbėjo J.Arlauskaitė-Jazzu. 

„Apdovanojimai neturi būti tik statulėlės, skirtos stovėti ir dulkėti. Jie turėtų įkvėpti geriems darbams. Todėl labai džiaugiuosi, kad šiemet prie UNICEF prisijungia M.A.M.A, ir muzikantai ne tik mėgausis gražiu renginiu, bet ir padės rinkti lėšas tiems, kuriems viso pasaulio dėmesio ir paramos reikia labiausiai – badaujantiems ir skurstantiems vaikams“, – sakė D.Montvydas. 

Lietuvos muzikos apdovanojimai M.A.M.A šiemet vyks sausio 26 dieną, Kauno „Žalgirio“ arenoje. Pirkdami bilietus prisidėsite prie to, kad pasaulis būtų geresne vieta gyventi. Bilietai jau prekyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.