Albumo apžvalga. Kesha „Rainbow“

Po ketverių metų pertraukos išleistas JAV dainininkės Keshos albumas turi, švelniai tariant, keistoką istoriją.

 Kesha.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Kesha.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2017, 5:48 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 5:54 PM

Prieš kelerius metus dainininkė padavė į teismą savo prodiuserį Dr.Luke'ą, siekdama nutraukti sutartį su juo, kaltindama emociniu smurtu ir net išprievartavimu. Į jos pusę stojo ne viena didelė žvaigždė, bet teismas nusprendė, kad kaltinimai - prasimanymas, Kesha juos galiausiai atsiėmė.

Naująjį albumą „Rainbow“ išleido paties „smurtautojo“ leidykla. Albume beveik nėra užuominų į šią skandalingą istoriją. Tiesa, pirmojoje dainoje „Bastards“ dainininkė užsimena apie nedorėlius, kurie stengiasi sugniuždyti, o kūrinį „Woman“ įkvėpė paviešinti JAV prezidento Donaldo Trumpo nepagarbūs komentarai apie moteris.

Užuominos aiškios - moterų ir vyrų padėtis pasaulyje nėra vienoda, ir Keshą tai siutina, bet tai jai netrukdo dainuoti ir apie meilę bei kitus svarbius dalykus.

Pareiškusi, kad albumą įkvėpė jos meilė kelių dešimtmečių senumo rokui, Kesha šiek tiek klaidina. Taip, daina „Let 'Em Talk“ (įrašyta su kruvinojo Paryžiaus teroro akto baisumus patyrusia grupe „Eagles Of Death Metal“) yra pilna trankaus gitarų skambesio, bet čia pat yra ir užuominos į septintojo dešimtmečio soulą („Woman“), ir lėtas ritmenbliuzas („Hymn“), ir ramios akustinės baladės („Godzilla“).

Yra net duetas su kantri muzikos veterane, 71-erių JAV pramogų pasaulio ikona Dolly Parton - kas būtų patikėjęs?

Rezultatas - įvairus, kiek eklektiškas albumas, tačiau dainų žavesys nekelia abejonių. Visų jų bendraautorė yra pati Kesha - tiesą sakant, jos gebėjimai kurti atrodo gerokai įspūdingesni nei balsas.

Vos išleistas, šis albumas pakilo į JAV populiariausių diskų šimtuko viršūnę. Kelerius metus atlikėją lydėjęs skandalas, žinoma, prie to prisidėjo (kaip ir nuogas užpakalis albumo viršelyje).

Tačiau ir be to „Rainbow“ yra puikus albumas - kupinas aukščiausios prabos popdainų.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Vaizdo klipas „Praying":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.