9 įdomūs faktai apie Vilniuje grosiančią JAV grupę „Future Islands“

Jau rytoj, ketvirtadienį, Vilniuje koncertuos viena sėkmingiausių pastarojo meto indie ir synthpop grupių „Future Islands“.

 „Future Islands“.<br> Koncerto rengėjų nuotr.
 „Future Islands“.<br> Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2017, 12:29 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 12:37 PM

Šiuo pasirodymu amerikiečių grupė pradės savo gastroles Europoje. Sostinės „Compensa“ koncertų salėje grosiantys „Future Islands“ muzikantai pastarąjį kartą Senajame žemyne koncertavo prieš dvejus metus. Ta proga skaitytojams pateikiame 9 įdomiausius faktus apie „Future Islands“.

Pavadinimas

2003 m. pradėjusi muzikuoti grupė vadinosi „Art Lord & The Self Portrets“. Po dvejų metų atsinaujinusi grupė tapo „Future Islands“. Rinktasi buvo iš dviejų nuobodžių pavadinimų variantų „Future Shoes“ ir „Already Islands“ – gavosi „Future Islands“.

TV serialo „Fear The Walking Dead“ garso takelis

2014 m. grupei buvo ypač sėkmingi – „Future Islands“ išleistas albumas „Singles“ tapo tikra sensacija. Tačiau apie tai, kad jie tikrai tapo garsiais, muzikantai suprato po to, kai dar 2010 m. įrašyta daina „Swept Away“ nuskambėjo populiariame TV seriale „Fear The Walking Dead“.

Uraganinis pasirodymas Davido Lettermano šou

Pristatydama albumą „Singles“ grupė surengė ne vieną pasirodymą televizijoje, tačiau vienas jų jau tapo tikra legenda. 2014 m. kovo 3 d. apsilankę populiarioje laidoje „The Late Show with David Letterman“, muzikantai „išsprogdino“ internetą. Energingas „Future Islands“ pasirodymas išplito kaip virusas – jis buvo milijonus kartų peržiūrėtas „YouTube“ kanale.

„Future Islands“ pasirodymas TV laidoje „The Late Show with David Letterman“:

Projektai

Visi „Future Islands“ muzikantai aktyviai dalyvauja muzikinėje veikloje, kuri nėra susijusi su grupės veikla. Klavišininkas Gerrittas Welmeris atstovauja savo solo projektui „Moss Of Aura“, gitaristas Williamas Cashionas ir vokalistas Samuelis T. Herringas 2008 m. buvo sukūrę grupę „The Snails“, tas pats W.Cashionas 2012 metais. įkūrė dar vieną grupę „Peals“.  S.Herringas prieš keletą dienų įrašė naują dainą „I Don‘t Know“ su grupe „Badbadnotgood“.

Vokalistas – reperis

Ypač stipriu balsu išsiskiriantis Samuel Herring ne tik dainuoja, bet ir repuoja. Nuo 14-os metų repuoti pradėjęs atlikėjas aktyviai dalyvavo repo dvikovose ir yra išleidęs keletą repo įrašų. Repo muziką atliekantis dainininkas vadinasi Hemlocko Ernsto pseudonimu.

Geriausia 2014 m. daina

Pasaulinę šlovę grupei pelnęs hitas „Seasons (Waiting On You)“ daugelio kritikų buvo paskelbtas geriausia 2014 m. daina. Tokį verdiktą paskelbė „Pitchfork Media“, „Pazz & Jop“ ir „Consequence of Sound“, kurių paskelbtuose geriausių metų dainų sąrašuose „Future Islands“ kūrinys atsidūrė pirmoje vietoje.

„Future Islands“ – „Seasons (Waiting On You)“: 

Būgnininkas

Pačioje karjeros pradžioje grupės sudėtyje buvo būgnininkas Erickas Murillo, tačiau jis pasitraukė netrukus po debiutinio albumo „Wave Like Home“ išleidimo 2007 m. „Mes visada buvome trijų muzikantų grupė“, - prisimena S.Herringas. 2014 m. prie grupės prisijungė būgnininkas Mike'as Lowry, iki šiol grojantis „Future Islands“ gastrolėse.

Įrašų kompanija

Nors „Future Islands“ yra amerikiečiai, grupės karjera rūpinasi nepriklausoma britų muzikos įrašų kompanija „4AD“.

Vokalistas turi filipinietiško kraujo

S.Herringo gyslomis teka ketvirtadalis filipinietiško kraujo, todėl dainininkas neslepia, kad ateityje „Future Islands“ tikrai surengs koncertą Filipinuose.

Grupė „Future Islands“, kuriai liaupsių negaili ne tik melomanai, bet ir grupės „Nirvana“ prodiuseris Butchas Vigas ir grupės „Coldplay“ lyderis Chrisas Martinas, Vilniaus „Compensa“ koncertų salėje atliks didžiausio populiarumo sulaukusius kūrinius ir pristatys naują albumą „The Far Field“.

Praėjusių metų pavasarį pasirodžiusį įrašą muzikantai kūrė padedami keleto kviestinių žvaigždžių – tarp jų yra ir legendinės grupės „Blondie“ dainininkė Debbie Harry. Visas 10 naujų dainų „Future Islands“ įrašė su prodiuseriu Chrisu Coady, kuris anksčiau dirbo su „Yeah Yeah Yeahs“ ir „Grizzly Bear“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.