Albumo apžvalga. Jurgis Brūzga „175“

Popmuzikos pasaulyje neverta ieškoti logikos. Yra atlikėjų, kurie neabejotinai talentingi, tačiau sunkiai skinasi kelią, ilgai ieško savo veido ir nepelnytai susiduria su abejingumu. Yra tokių, kurie talento turi kur kas mažiau, tačiau gerai susiklosčius aplinkybėms greitai šauna tiesiai į viršūnę.

 Jurgis Brūzga.<br>D.Umbraso nuotr.
 Jurgis Brūzga.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-25 18:52, atnaujinta 2017-10-25 18:57

Dainininką J.Brūzgą reikėtų priskirti pirmiesiems. TV eteryje jis sužibėjo dar prieš dešimt metų - projekte „Lietuvos dainų dešimtukas“. Vėliau vedė TV laidas, buvo įkūręs grupę „Face Time“, įsidarbino kariuomenėje, nesėkmingai dalyvavo „Eurovizijos“ atrankose, netrukus dalyvaus naujame TV projekte „Muzikinės kovos“.

Patirties - per akis, tačiau į aukščiausią popžvaigždžių lygą jis kol kas neprasimušė.  Kodėl - šiokia tokia mįslė, nes J.Brūzga turi gražų balsą, scenai reikalingus judesius, gerą išvaizdą. Kitaip tariant - viską, ko šiai karjerai reikia.

Galbūt bėda - kad iki šiol jis blaškėsi nuo vieno žanro prie kito, o debiutinį albumą išleisti prisiruošė tik šįmet. Ir jame pagaliau atrodo supratęs, kuriuo keliu nori eiti.

Tas kelias - moderni popmuzika, atspindinti tai, ką dabar transliuoja Vakarų Europos ir JAV radijo stotys. Originalu? Nelabai, nes ritmingas fankas kūrinyje „Padaryk tai!“ kiek primena amerikiečių žvaigždę Bruno Marsą, kitur prasimuša madingo „r'n'b“ žanro įtaka, o dainoje „Daug daug - stop“ - regio garsai.

Yra ir vasariškai linksmų popdainų, šiek tiek primenančių Amerikos eterio dievukus „Maroon 5“, ir kiekvienam šių dienų popmuzikos albumui būtina graudi baladė („Daugiau tavęs“).

Viskas pagal patikrintas formules? Taip, tačiau aranžuota ir sudainuota taip skoningai ir įtikinamai, jog nėra abejonių, kad Jurgis turėtų būti rimtas konkurentas bent jau Donatui Montvydui ir Vaidui Baumilai.

Tarp popscenos vyrų jis tikrai atrodo tvirtai - regis, reikia tik vieno ryškaus hito, klipo, proveržio, kad jo auditorija gerokai išsiplėstų. Albumas „175“ yra neblogas žingsnis į tai - mažiausiai keletą jo dainų norisi niūniuoti po pirmos perklausos.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Vaizdo klipas „Tai, ko nori":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.