Albumo apžvalga. „Queens Of The Stone Age“ „Villains“

Ar amerikiečiai „Queens Of The Stone Age“ yra geriausia roko grupė pasaulyje? Jei paklausite ištikimų šios grupės gerbėjų (o jų - per akis), jie atsakys, kad tikrai taip. Ir septintasis grupės albumas šį jų įsitikinimą tik sustiprins.

 „Queens Of The Stone Age“ lyderis J.Homme'as.<br> Scanpix/AFP nuotr.
 „Queens Of The Stone Age“ lyderis J.Homme'as.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2017, 8:12 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 8:19 PM

Grupės lyderis, dainininkas ir gitaristas Joshas Homme'as, yra viena ryškiausių JAV roko figūrų per pastaruosius tris dešimtmečius - anksčiau jis grojo ne mažiau melomanų garbintoje grupėje „Kyuss“, yra ir vienas grupės „Eagles Of Death Metal“ įkūrėjų, pernai įrašęs albumą su pankroko legenda Iggy Popu.

Žodžiu, jis jau seniai niekam nieko neturi įrodinėti, todėl daro tik tai, kas patinka. Naujame „Queens Of The Stone Age“ albume tai - rokas, pagal kurį galima šokti. Gal net energingiau, nei kada nors anksčiau norėjosi pagal šios grupės muziką.

Pasitelkęs prodiuserį Marką Ronsoną, dirbusį su Amy Winehouse ir garsėjantį meile fankui, jis sukūrė ritmingą, įtraukiantį albumą, kuriame kartais pasigirsta net „disco“ muzikos garsai ir kur kas daugiau sintezatorių, nei šiai grupei įprasta.

Ne, tai nereiškia, kad grupė pametė kelią, kuriuo ėjo daug metų - „kietos“ gitaros neikur nedingo, meilė rokui - irgi, tiesiog šįkart visa tai skamba kur kas prieinamiau tiems klausytojams, kurie roko paprastai nesiklauso.

Gerai tai ar blogai? Kai klausaisi tokių dainų, kaip radijui puikiai tinkama „Feet Don't Fail Me“, kartais atrodo, kad grupė gal ir pernelyg priartėjo prie „popso“ teritorijos. Bet tikrai ne tiek, kiek, pavyzdžiui, paskutiniame albume tai padarė grupė „Linkin Park“, visiškai užkasusi savo ankstesnės muzikos likučius.

Ne,„Queens Of The Stone Age“ čia neišrado naujų triukų. Tiesiog išgrynino jos muzikoje visada slypėjusias įsimenančias melodijas ir šiek tiek sumažino iššūkių nepatyrusioms ausims. Tikslas? Išeiti į dar didesnes arenas. Ir tai J.Homme'as su savo sėbrais padarė protingai ir talentingai.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Daina „The Way You Used To Do":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?