„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ išleido vinilo plokštelę: krikštatėviu tapo gerbėjas

Jau šį šeštadienį, lapkričio 4 dieną, pramogų salėje „Vakaris“, Vilniuje, vietoje nenustygstantys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ pristatys savo pirmąją vinilo plokštelę, kurios leidimo procese vienu svarbiausių asmenų tapo grupės gerbėjas.

 „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 8:42 PM, atnaujinta Oct 31, 2017, 8:47 PM

Įvykdę daugumą vinilo plokštelės leidybos pasiruošimo darbų „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ susidūrė su kiekvienu leidiniu juos lydinčia problema – pavadinimu. Socialiniame tinkle „Facebook“ paprašę gerbėjų atsakymo į klausimą kaip gi turėtų vadintis jų pirmoji vinilo plokštelė, sulaukė minčių anšlago, iš kurio išsiskyrė ir grupės akį patraukė Tomo Stojano pasiūlyta „Dantų plokštelė“.

„Plokštelės pavadinimas, turbūt buvo vienas greičiausiai įvykusių ir spontaniškiausių dalykų nutikusių pastaruoju metu. Niekada nedalyvaudavau „Facebook“ konkursuose, tą dieną, kaip ir kiekvieną dieną, tiesiog „skrolinau“, kai staiga pamačiau „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ pagalbos šauksmą“, – teigia klaipėdietis Tomas Stojanas.

Tiesa, grupės gerbėjas buvo įsitikinęs, jog toks variantas jau tikrai bus pasiūlytas. „Juk tai – akivaizdu – „dantys“ leidžia plokštelę. Visi ingredientai buvo vietoj, kuriuos puikiai apjungė stomatologinė dviprasmybė. Labai nustebau komentaruose neradęs „Dantų plokštelės“, tad tiesiog skėliau savo „medinį“, – pasakoja jis.

Paklaustas kaip jaučiasi prisidėjęs prie vinilo plokštelės leidybos, Tomas Stojanas teigia, jog šios pagalbos labai nesureikšmina, visgi būdamas „Dantų plokštelės“ krikštatėviu jaučiasi puikiai. „Lyg kokiam kaimynui palaikęs laiptinės duris, kai jis neša daiktus“, – juokauja jis.

Prieš porą metų visai netyčią grupę „atradęs“ klaipėdietis tą kartą susižavėjo daugiausiai grupės perklausų ir didžiulio susidomėjimo sulaukusi daina „Į Venesuelą“ ir jai Sauliaus Baradinsko sukurtu vaizdo klipu.

„Pamenu, žiauriai užkabino, kad viskas buvo padaryta skoningai, šmaikščiai, kokybiškai, o ir tekstas su muzika gerai sudėlioti. Nuo tada ir džiaugiuosi, jog Lietuvoje turime pilnavertę grupę, grojančią gyvais instrumentais bei savo kūrybą perteikiančią per pozityvumo prizmę. Tai – labai svarbu ir labai reikalinga pilkų orų fone“, – teigia Tomas Stojanas.  

Į pirmąją savo vinilo plokštelę grupė sudėjo net keturioliką geriausių abiejų savo albumų dainų – net tolimojoje Pietų Amerikoje „Antikvarinius Kašpirovskio dantis” išgarsinusią „Į Venesuelą”, gerbėjų pamėgtas „Joga – jėga”, „Indai”, „Tu mano vasara” ir daug kitų.

Tiesa, „Dantų plokštelę” įsigiję grupės gerbėjai bus nustebinti ir papildomais, dar negirdėtais dviejų grupės dainų remiksais, kuriuos sukūrė Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjas Jogaila ir venesuelietis Akilin.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.