„Mumij trol“ lyderio dukterys tapo modeliais: išskirtiniai drabužiai – ir lietuviams

Grupės „Mumij trol“ albumas „Morskaja“ buvo išleistas prieš dvidešimt metų ir žymi naujos roko muzikos epochos pradžią.

 I.Lagutenko dukterys.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 I.Lagutenko dukterys.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Mumiy Troll“ vinilo plokštelė „Morskaja".<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Mumiy Troll“ vinilo plokštelė „Morskaja".<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2017, 12:48 PM, atnaujinta Nov 9, 2017, 1:47 PM

Albumo dainos iki šiol  įkvepia režisierius, menininkus bei dizainerius. Gruodžio 9 d. grupė Lietuvoje surengs vienintelį koncertą, kuriame bus galima išgirsti visų laikų žinomiausias dainas.  Gerbėjai taip pat galės įsigyti albumo „Morskaja“ 20-ojo jubiliejaus proga dizainerio Gošos Rubčinskio sukurtą riboto leidimo drabužių kolekciją. 

Prieš dvidešimt metų pasirodęs albumas buvo tikras atradimas ir pakeitė rusiško roko istoriją, o grupės „Mumij trol“ dainos skambėjo vos ne iš kiekvieno radijo imtuvo. Jis tapo kelrodžiu ištisai žmonių kartai. Todėl albumo dvidešimtmečiui buvo ruoštasi iš anksto.

Šiais metais grupė išleido jubiliejinę vinilinę plokštelę, kai kurios kompozicijos buvo įrašytos naudojant dirbtinį intelektą, o jau klasikinis tapęs albumo viršelis įkvėpė pasaulyje žinomą dizainerį G.Rubčinskį sukurti kapsulinę drabužių kolekciją, kuri akimirksniu buvo išparduota Londono, Niujorko ir Singapūro parduotuvėse.

Lietuvos gerbėjams bus sukurta išskirtinė galimybė įsigyti šioje kolekcijoje pristatytus drabužius (džemperius bei marškinėlius) ir aksesuarus per grupės pasirodymą Vilniuje. Taip pat bus galima įsigyti vinilę plokštelę, kepuraitę bei žymiuosius jūreiviškus marškinėlius. 

Grupės solistas Ilja Lagutenka su drabužių dizaineriu G.Rubčinskiu yra seni bičiuliai. Jie susipažino 2000 metais, kai grupė iš Vladivostoko persikėlė į Maskvą. Dizaineris pradėjo kurti 2008 m. Dabar jis yra vienas žinomiausių kūrėjų, jo darbai pristatomi Paryžiaus mados savaitėje. 

„Aš gerai prisimenu 1997 m., kai išėjo albumas „Morskaja“. Tai buvo galima palyginti su sprogusia bomba. Grupė „Mumij trol“ pradėjo dainuoti dar 80-aisiais, bet iki šio albumo jų niekas nežinojo. O po albumo... visi pradėjo dainuoti jų dainas. Tai buvo britaniško popso laikai ir šis albumas, mano nuomone, turi tokią pat vibraciją. Aš manau, kad „Mumij trol“ tapo rusišku „Pulp” ir „Oasis” atitikmeniu“, – sakė dizaineris G.Rubčinskis.

Dizaineris teigė šia kolekcija norėjęs parodyti ryšį tarp dabartinių laikų ir praeities. „Grupė tapo svarbia gyvenimo dalimi ankstesnei kartai, o šiandien aš kuriu naujai kartai. Man patinka kalbėti apie šiuolaikinius laikus, tačiau tai nebūtų įmanoma, jei nebūto sukurto jokio ryšio su praeitimi“, – sakė dizaineris.

„Kurdamas šią drabužių kolekciją pirmiausia norėjau, kad ji asocijuotųsi su mūsų albumo „Morskaja“ jubiliejumi. Taip pat labai troškau, kad šiuos drabužius būtų galima dėvėti ne tik per mūsų koncertus, bet ir  darbe ar per vakarėlį. Norėjau, kad drabužiai atspindėtų grupės dvasią, bet būtų šiuolaikiški“, – teigė grupės solistas I.Lagutenka. 

Drabužių kolekcijos „Morskaja 20“ fotosesija vyko grupės gimtinėje Vladivostoke. Joje nusifotografavo ne tik grupės draugai, bet ir dvi Iljos dukterys: Leticija (7 metai) ir Valentina Veronika (9 metai). 

Gruodžio 9 d. grupė surengs vienintelį pasirodymą Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“. Naujos senų dainų aranžuotės, šviesų šou ir užkrečiama grupės solisto energetika – visa tai sukurs nepakartojamą atmosferą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.