Pamatykite: Arvydo Vilčinsko sūnus Tavis Melody pristato klipą, nešantį svarbią žinią

Atlikėjas Tavis Melody, dar žinomas kaip Tadas Vilčinskas, pristato ilgai kurtą dainą „Kiek dar bus karų“, kurią iliustruoja ir profesionalų sukurtas vaizdo klipas.

 Tavis Melody naują klipą filmavo IX-ojo forto teritorijoje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Tavis Melody naują klipą filmavo IX-ojo forto teritorijoje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Tavis Melody naują klipą filmavo IX-ojo forto teritorijoje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Tavis Melody naują klipą filmavo IX-ojo forto teritorijoje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 12:14 PM, atnaujinta Nov 16, 2017, 12:20 PM

„Jei muzika būtų maistas, tai čia tikrai būtų daug pipirų“, – taip apie kūrinį atsiliepia pats atlikėjas. 

Kiekviena daina turi savo istoriją, o prie šio kūrinio idėjos didžiąja dalimi prisidėjo Tavis Melody gerbėja Regina Jankuvienė. „Prieš keletą metų po vieno koncerto ši moteris priėjo prie manęs ir perskaitė savo kurtas eiles. Ji pasakė, kad mano kuriamai ir atliekamai muzikai šios eilės labai tiktų. Teksto idėja man iš karto patiko“, – kūrinio atsiradimo istoriją pasakoja autorius. 

Nuo tada prasidėjo ilgas darbas, lydymas kūrybinių ieškojimų, pareikalavęs daugybės laiko ir bemiegių naktų. Daug metų gaso įrašų studijoje dirbantis ir nemažai žinių sukaupęs Tavis Melody aranžuotę kūrė dirbtinai neskubindamas proceso, ieškodamas įdomesnio skambesio.

Be to, didžiąja dalimi teko prisidėti ir prie dainos žodžių, nes ponios Reginos kurto teksto kūriniui tiesiog buvo per mažai.

„Pamaniau, kad dainos turinys turėtų atskleisti ne tik istorinius įvykius, bet ir dabarties aktualijas. Apmaudu, kad pasaulio lyderiai vietoj taikaus dialogo dažniausiai renkasi ginklus ir prievartą. Nesuprantu, kaip gali žmogui nerūpėti kitas žmogus, kodėl kažkam atrodo normalu įsiveržti į kitą valstybę, šaudyti, naikinti, trypti žmonių likimus. Blogiausia, kad tokie veiksmai neretai pateikiami kaip geri darbai. Labiausiai gyvenime nemėgstu neteisybės“, – pasakojo Tadas. 

Nejaugi mes negalime gyventi be karo, kada suprasime, kad jau gana – tai yra pagrindiniai klausimai, kurie keliami kūrinyje. 

Kai dainos galutinis variantas buvo tvarkingai sudėliotas garso takelyje, pirmasis žmogus, kurio nuomonę norėjo išgirsti Tadas, buvo Regina. Ilgai ieškojęs šios moters kūrinio autorius sužinojo liūdną žinią – dainos žodžių bendraautorės jau trejus metus nebėra tarp gyvųjų. Tačiau bet kuriuo atveju dainą „Kiek dar bus karų“ Tavis Melody pirmiausiai skiria būtent jai, tikėdamasis, kad ji mus girdi. 

Muzikinį vaizdo klipą filmavo profesionali „Pixel studio“ komanda, su kuria atlikėjas iš karto rado bendrą kalbą. Filmavimui buvo pasirinkta vieta, kuri, kaip teigia autorius, pati pas save pasikvietė.

Kauno IX forto administracija, perklausiusi dainą, iš karto davė leidimą filmuoti visoje teritorijoje ir viso proceso metu padėjo nepasiklysti požeminiuose forto labirintuose. 

Tadas Vilčinskas Muzikos ir teatro akademijoje yra baigęs kontraboso specialybę, todėl likus dienai iki filmavimo kūrinį naujomis spalvomis papildė improvizuotas intarpas šiuo muzikos instrumentu.

Naujasis klipas - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.