„Rondo“ lyderis – apie jubiliejaus turą, plastines operacijas ir degtinę scenoje

„Šiais laikais viskas kur kas ramiau nei prieš trisdešimt metų“, – nusijuokė „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas, pradedantis šventinių koncertų seriją.

A.Ivanausko ranką puošia gitara – tatuiruotę jis pasidarė 60-mečio proga.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Ivanausko ranką puošia gitara – tatuiruotę jis pasidarė 60-mečio proga.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 7:40 AM

Kelis dešimtmečius populiarios grupės lyderiui šiais metais sukako šešiasdešimt. Ta proga jis rengia gastroles didžiausiose Lietuvos arenose, kurios ketvirtadienį prasidės Vilniaus „Siemens“, o gruodžio viduryje baigsis Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Keturiems koncertams „Rondo“ surepetavo 24 populiariausias savo dainas – nuo „Egle, mano sese“ iki „Tu palauk, sustok“. Minios žiūrovų, gerai žinomi kūriniai – beveik viskas kaip ir anksčiau. Bet šis tas pasikeitė.

„Senais laikais nebuvo įsipareigojimų, šeimų, vaikų, turėjome daugiau sveikatos. Buvo laikai, kai per tris dienas visą koncerto honorarą linksmai ištaškydavome, o po to galvodavome, iš ko toliau gyventi.

Būdavo net taip, kad visur – užkulisiuose, tualete, persirengimo kambaryje, scenoje už instrumentų stovo – stovėdavo po nedidelį butelį degtinės. Dabar viskas kitaip“, – juokėsi A.Ivanauskas.

Daugiau gražintis neketina

Prieš artėjančius koncertus „Rondo“ lyderis kasdien lankosi sporto salėje – takeliu nubėga 12 kilometrų, daro pratimus, skirtus nugarai.

„Ruošiuosi labai rimtai. Šie koncertai – ne juokas. Aš net bosine gitara nutariau negroti – noriu visą dėmesį sutelkti į dainavimą ir bendravimą su žiūrovais.

Iš viso scenoje bus trylika muzikantų, tarp jų – puikus bosistas Tomas Maslauskas, jis sugros geriau už mane“, – sakė pirmąkart karjeroje mėgstamo instrumento į sceną neimsiantis A.Ivanauskas.

Šiemet bosinę gitarą 60-ojo gimtadienio proga jis net išsitatuiravo ant rankos, bet kitomis puošmenomis, kurių neretai griebiasi vyresnio amžiaus atlikėjai, nesusiviliojo.

Prieš ketverius metus A.Ivanauskui ir jo žmonai Rimai vienoje TV laidoje buvo atliktos veido plastinės operacijos.

„Tačiau daugiau jų darytis neketinu. Ne todėl, kad būčiau prieš. Man viską padarė kokybiškai, nebuvo tokių istorijų, kaip prieš porą dešimtmečių, kai paskui tų operacijų padarinius daug kam tekdavo taisyti.

Dabar atrodau šiek tiek gražesnis už beždžionę, tiek man ir pakaks“, – juokėsi A.Ivanauskas.

Dainuos kartu su dukra

Į pasirengimą koncertams įtraukti ir dainininko artimieji.

Vyriausioji „Rondo“ lyderio dukra, 35-erių Jurga, pasirodys scenoje kaip pritariančioji vokalistė. Ji yra ir A.Ivanausko suburto Božolė choro narė, kadaise dainavo popgrupėje „Mink taką“.

„Be to, ji yra teisininkė, todėl konsultuoja mane visais šių koncertų rengimo klausimais. Jurga turi daug darbo, bet viską suspėja, aš jai labai dėkingas“, – džiaugėsi A.Ivanauskas.

Koncertai, jo tikinimu, bus patys geriausi, kokius šiuo metu gali surengti „Rondo“.

Kad žiūrovams būtų patogiau, vaizdą jie galės stebėti dideliuose ekranuose, parengtos ir specialios dekoracijos.

„Svarbiausia, žinoma, muzika. Yra daugybė dainų, kurias žmonės nori išgirsti.

Viskas pasikeitė. Anksčiau prie autobuso po koncerto žmonės laukdavo autografų, dabar nori nusifotografuoti. Aš, beje, niekada neatsisakau, nes man malonu.

Bet nepasikeitė publikos meilė mūsų dainoms“, – kalbėjo A.Ivanauskas.

Apie pabaigą dar nemąsto

Visus metus šiuos koncertus planavęs muzikantas Naujuosius metus sutiks Druskininkuose – ir vėl grodamas.

Laiko pailsėti atsiras tik kitų metų pradžioje – su šeima jis ketina keliauti į Dubajų, kur kadaise „Rondo“ pusmetį grojo klubuose ir restoranuose.

Tada dėlios naujus planus – 2018-aisiais ketina išleisti naują albumą.

„Minčių atsisveikinti tikrai nėra. Tai galėtų nutikti tik dėl dviejų priežasčių – jei pradėtų šlubuoti sveikata, scenoje jausčiausi blogai, matyčiau, kad nieko ten jau nebegaliu. Arba jei mūsų niekas nebenorėtų klausytis. Bet kol kas mes – labai pageidaujama grupė, kvietimų groti – per akis. Tikiuosi, kad „Rondo“ gros dar ilgai“, – šypsojosi A.Ivanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.