Pamatykite: kalėdiniame Lietuvos žvaigždžių klipe – ir Dalia Grybauskaitė

Artėjant gražiausioms metų šventėms, garsiausi Lietuvos muzikantai jau trečią kartą inicijuoja labdaros akciją „Kalėdų naktį tylią“. Šios akcijos metu visi Lietuvos žmonės kviečiami aukoti pinigų, kurie bus skiriami naujiems vaikų dienos centrams kurti.

 Dalia Grybauskaitė.<br> Kadras iš vaizdo klipo.
 Dalia Grybauskaitė.<br> Kadras iš vaizdo klipo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2017, 2:57 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 3:03 PM

Šiandien pasirodžiusiame legendinės dainos „Kalėdų naktį tylią“ klipe - ne tik žymiausi mūsų šalies atlikėjai, bet ir pati prezidentė Dalia Grybauskaitė. 

Padėti vaikams su džiaugsmu sutiko visas būrys ryškiausių mūsų scenos garsenybių – kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai dainininkai Andrius Mamontovas, Donatas Montvydas, grupės „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas, Jurga Šeduikytė, Algirdas Kaušpėdas, aktoriai Jurgita Jurkutė ir Vidas Bareikis, rašytoja ir TV laidų kūrėja Beata Nicholson. Naująją kūrinio aranžuotę kūrė Radistai – Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys.

Šiuo metu Lietuvoje yra beveik 20 tūkst. vaikų, augančių socialinės rizikos šeimose. Jie ne tik stokoja socialinių įgūdžių, bet ir neturi galimybės lankyti būrelių. Tokiems vaikams išsigelbėjimu galėtų tapti dienos centrai, tačiau jų Lietuvoje labai trūksta.

Dainos autoriaus Tomo Augulio teigimu, ypatingai džiugu, kad prie šio kilnaus tikslo prisideda ir šalies vadovė, kurios balsas suskamba legendinėje dainoje.

„Kuo daugiau žinomų šalies asmenybių imsis lyderystės šioje srityje, tuo daugiau Lietuvos vaikų bus laimingi. Vaikų dienos centrų labai trūksta, todėl veikdami kartu ir kviesdami žmones prisijungti prie šios iniciatyvos sukursime jiems galimybę prasmingai leisti laisvalaikį ir augti tinkamoje aplinkoje“, - sakė kūrinio autorius.

Vaikų dienos centrai nepasiturinčioms ar socialinės rizikos šeimoms ir vaikams suteikia įvairiapusę pagalbą. Čia vaikai ruošia pamokas, užsiima sportine, kultūrine ir edukacine veikla, ugdomi jų saviraiškos, socialiniai, higienos įgūdžiai, jiems teikiamos psichologo ir kitų specialistų paslaugos. Kai kuriems vaikams tai - vienintelė vieta, kur jie gauna paruošto maisto.

Prie paramos projekto „Kalėdų naktį tylią“, kurio himnu tapo to paties pavadinimo daina, atlikėjai kviečia prisidėti kiekvieną, kuris neabejingas Lietuvai ir jos ateičiai. Skirti savo auką naujiems vaikų dienos centrams kurti galite jau dabar portale Aukok.lt.

Lietuvos muzikos žvaigždžių klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.