Populiariųjų Lilo ir Innomine paslaptys: apie gerbėjas, įvaizdį ir neįprastus darbus

Kaip du kuklūs vaikinai tapo žvaigždėmis, į kurių koncertus renkasi arenos? Lietuvos hiphopo atlikėjų Lilo ir Innomine sėkmės receptu domėjosi portalo lrytas.lt skaitytojai.

Lilas ir Innomine atsakė į portalo lrytas.lt skaitytojų klausimus.<br> V.Jašausko nuotr.
Lilas ir Innomine atsakė į portalo lrytas.lt skaitytojų klausimus.<br> V.Jašausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 24, 2017, 2:27 PM

Pernai pavasarį reperis Konstantinas Kiveris-Lilas (27 m.) ir prodiuseris Rolandas Venckys-Innomine (29 m.) tapo pirmąja Lietuvos grupe, surengusia koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Skaičiavome, kad ateis du tūkstančiai žmonių. Bet atėjo keturis kartus daugiau“, – juokėsi į lrytas.lt tiesioginę konferenciją šią savaitę užsukęs duetas.

Praėjusių metų pabaigoje grupė jau koncertavo ir Vilniaus „Siemens“ arenoje, o šiandien, penktadiėnį, koncertu Kaune pradės turą per didžiausias Lietuvos miestų arenas. Jame bus pristatytas po kelių dienų pasirodysiantis naujas dueto albumas „Leisk man šlykštėtis“.

Šia proga Lilas ir Innomine atsakė į portalo lrytas.lt skaitytojų klausimus – nuo istorijų apie praeities darbus iki savo slapyvardžių reikšmės.

Populiarumas. Kodėl būtent melancholišką muziką kuriantis repo duetas yra toks mėgstamas, ypač jaunų žmonių?

Patys atlikėjai teigia, kad tai – mįslė ir jiems. „Gal dėl įdėto darbo. Juk aštuonerius metus kuriame kartu“, – susimąstė Innomine. „Ne, aš manau, kad dėl gražaus tavo veidelio“, – kvatojo Lilas.

Gerbėjos. Dueto koncertuose netrūksta merginų, tačiau abu atlikėjai turi drauges ir sako, jog santykiai su gerbėjomis gali būti tik draugiški. O ir jos pačios meilės laiškais neatakuoja.

„Gal susidaro įspūdis, kad merginos iš proto eina, nes koncertuose aktyviausios, garsiausiai klykiančios gerbėjos prie scenos susirenka. Iš tiesų gyvename visiškai ramiai, jokių naktinių skambučių ar žinučių“, – sakė Lilas.

Slapyvardžiai. Innomine išvertus iš lotynų kalbos reiškia „vardan“, o Lilas – angliško žodžio „little“ (mažas) santrumpa, paplitusi hiphopo pasaulyje.

„Kai pradėjau repuoti, buvau dar vaikas, gal keturiolikos. Visi kiti reperiai aplink mane vadino mažu, pagal amerikietiško hiphopo terminus – Lilu. Taip ir prilipo“, – pasakojo reperis.

Darbai. Abu dueto nariai dabar gyvena iš muzikos, bet praeityje turėjo ir žemiškesnės veiklos.

Būdamas septyniolikos R.Venckys kurį laiką dirbo prekybos tinklo „Senukai“ sandėlyje, tačiau tvirtina greitai suvokęs, kad kasdienis darbas nuo ankstaus ryto – ne jam.

K.Kiveris yra išbandęs kur kas įvairesnių darbų.

„Paauglystėje dalindavau skrajutes, Vilniaus gatvių sankryžose platindavau dienraštį „Lietuvos rytas“. Vėliau dirbau apželdintoju. Skamba juokingai, bet tame darbe tekdavo ir lauko tualetus kasti, ir krepšinio aikšteles įrenginėti. Dar esu šaldytuvus į namus vežiojęs. Visai smagus darbas – nieko galvoti nereikėdavo“, – juokėsi Lietuvos repo žvaigždė.

Pirmoji dueto daina. „Ji vadinosi „Jaunas ir durnas“. Mūsų dainos – melancholiškos nuo pat pradžių. Gal todėl, kad patys tokios muzikos klausomės.

Prieš kelerius metus, pabandėme įrašyti linksmą dainą. Įdėjome į internetą, po poros valandų supratome, kokia ji bloga, ir ištrynėme. Mums linksmų dainų rašyti nesiseka“, – atviravo Lilas.

„Eurovizija“. Sulaukę skaitytojos pasiūlymo dalyvauti atrankoje Lilas ir Innomine prapliupo juoku.

„Ne, mums tai visiškai netinka. Ką su lietuvišku repu veikti „Eurovizijoje“? Be to, reikėtų parašyti kokią nors „tralialiūšką“, o tai mums nepavyktų“, – papurtė galvą Lilas.

Televizija. Joje Lilas ir Innomine pasirodo itin retai. Sklando kalbos, kad tai – dueto strategijos dalis. Jie stengiasi pernelyg dažnai nešmėžuoti ekrane ir nebrukti savo muzikos.

„Buvo nemažai pasiūlymų, visai neblogų TV projektų. Siūlė ir kitus vertinti, ir patiems laidose koncertuoti. Bet mes beveik visada atsisakome“, – sakė Lilas.

Kelias į muziką. Nė vienas grupės narys nėra dalyvavęs, pavyzdžiui, „Dainų dainelėje“, bet Innomine anksčiau dainavo chore. Lilas ne vienus metus buvo pasinėręs į sportą – imtynes.

Įvaizdis. Stilingai scenoje besirengiantys atlikėjai koncertuose pristatys ir savo drabužių bei aksesuarų kolekciją, sukurtą su Lietuvos ir užsienio dizaineriais.

„Džemperiai, marškinėliai, tunikos, papuošalai. Seniai norėjome turėti savo atributiką – gražią ir kokybišką“, – džiaugėsi Lilas.

Kuriozai. Innomine prisipažįsta, kad kai šalia nėra scenos partnerio, daug kas jo neatpažįsta – net festivaliuose, kai jis būna vos prieš dešimt minučių nulipęs nuo scenos: „Būna, kad gerbėjai prieina prie Lilo, o manęs paprašo, kad juos nufotografuočiau. Iš pradžių tai buvo net kiek nemalonu, bet paskui pripratau.“

Koncertai. Prieš metus „Siemens“ arenoje Lilui ir Innomine talkino juodai apsirengę, šešėlius vaidinantys aktoriai. Naujas šou bus paremtas vaizdo projekcijomis ir netikėtais sprendimais.

„Patys viską pamatysite, bet, pavyzdžiui, su mumis gros ir gyvi, ir virtualūs muzikantai iš ekrano. Koncertas paremtas riba tarp tikrovės ir iliuzijos.

Viską kol kas matėme tik brėžiniuose, bet bus tikrai įdomu“, – pažadėjo Lilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.