Albumo apžvalga. „Abudu“ „Akys žvyro pilnos“

Beveik šimtu procentų pasitvirtinanti taisyklė - įdomiausi alternatyvios muzikos atlikėjai yra iš didmiesčių, ir taip yra ne tik Lietuvoje.

 „Abudu“.<br> A.Belikovo nuotr.
 „Abudu“.<br> A.Belikovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 9:45 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 9:50 PM

Miestai suteikia įkvėpimo - miniomis žmonių, daugybe koncertų ir besimaišančių kultūrinių srovių. Bet būna ir išimčių.

Prieš porą metų į dienos šviesą išlindusi grupė „Abudu“ yra iš Šakių. Tai nesutrukdė jai greitai išsikovoti ištikimą auditoriją - žinutės apie šiuos muzikantus internete sulaukia stebėtinai daug peržiūrų.

„Akys žvyro pilnos“ - debiutinis šios grupės albumas, gerokai sutrikdęs klausytojus. Lietuviškai dainuojanti grupė (privalumas scenoje, kurios dalyviai pastaruosius kelerius metus kaip išprotėję prievartauja anglų kalbą) sukūrė įrašą, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo labai padrikas.

„Abudu“ groja roką, bet jo neįmanoma įdėti į vieną stalčių. Tas rokas iš Šakių - ir sunkus, purvinas, „garažinis“ („Purve sėdėti“, „Savi“), ir persmelktas fanku („Omeny“), kartais net svajingai poetiškas („Patinka“) ar atvirai gašlus, primenantis legendinės britų grupės „T.Rex“ manieras („Kritai į akį“).

Vokalistai Domantas Starkauskas ir Leonas Rėčkus (dar žinomas, kaip eksperimentinės elektroninės muzikos kūrėjas Napo) čia ir šaukia, ir miaukia, į gitarų sienas įsimaišo sintezatoriais - žodžiu, kartais tai atrodo labai arti chaoso.

Bet tos pavojingos ribos ši muzika neperžengia. Taip, kartais šis įrašas atrodo „žalias“, instrumentai retsykiais atrodo įrašyti ne itin kokybiškai. Bet tai suteikia savotiško žavesio.

Nešlifuotas, keistas jaunų žmonių muzikinis laiškas, kurį skaityti norinčiųjų jau yra gana daug. Mažų mažiausiai verčiantis susidomėti ir laukti, koks bus kitas jų ėjimas.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Grupės vaizdo klipas „Agne“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.