Paskelbti pretendentai į „Grammy“: nuo reperio Jay-Z iki dainos apie V. Putiną

Antradienį paskelbti pretendentai į bene labiausiai prestižinius muzikos pasaulio apdovanojimus – JAV kasmet teikiamas „Grammy“ statulėles.

 Jay-Z pretenduoja į aštuonias statulėles.<br> AP nuotr.
 Jay-Z pretenduoja į aštuonias statulėles.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 6:36 PM

Kaip praneša ceremonijos rengėjai, daugiausiai apdovanojimų gali laimėti JAV reperis Jay-Z. Dainininkės Beyonce vyras pretenduoja į net aštuonias statulėles – tarp jų už geriausią metų albumą, dainą ir įrašą.

Visose šiose trijose kategorijose, kurios laikomos pačiomis svarbiausiomis, nominuotas ir JAV popdainininkas Bruno Marsas. Iš viso jis pretenduoja į šešias statulėles.

Į septynis apdovanojimus pretenduoja JAV reperis Kendrickas Lamaras, todėl muzikos kritikai jau kalba apie hiphopo atlikėjų dominavimą 2018-ųjų „Grammy“ ceremonijoje.

Metų albumo kategorijoje varžysis Jay-Z diskas „4:44“, giriamas už asmeniškas temas ir tekstų atvirumą, taip pat – Bruno Marso „24 Magic“, Kendricko Lamaro „DAMN.“, atlikėjo Childish Gambino „Awaken My Love!“ ir dainininkės Lorde „Melodrama“.

Tarp pretendentų į Metų įrašo titulą yra Jay-Z, B.Marso, K.Lamaro, Childish Gambino kūriniai, o taip pat – didžiausiu 2017-ųjų hitu vadinamas Luiso Fonsi ir Daddy Yankee hitas „Despacito“.

Kaip pažymi agentūra AP, keliose svarbiausiose apdovanojimų kategorijose nėra minimas nė vienas roko ar kantri muzikos įrašas.

Į šias kategorijas nepateko ir vieną geriausiai perkamų metų albumų išleidęs dainininkas Edas Sheeranas.

Jis varžyis geriausio vokalinės popmuzikos albumo kategorijoje – su Lady Gagos, „Coldplay“, „Imagine Dragons“, Lanos Del Rey ir Keshos darnais.

Įdomu tai, kad apdovanojimą gali pelnyti ir kūrinys apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Žinomo muzikos veterano Randy Newmano ironiškas kūrinys „Putin“ nominuotas geriausios instrumentinės ir vokalinės muzikos aranžuotės kategorijoje.

Dainos „Putin“ klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.