Viešnamis, sniego žmogus ir tatuiruotės – 8 įdomūs faktai apie klubą „Opium“

Šį savaitgalį sostinės klubas „Opium“ lankytojus sutiks pasipuošęs – aštuntąjį savo gimtadienį jis ketina švęsti dvi naktis.

 „Opium“.<br>Nuotr. iš klubo archyvo.
 „Opium“.<br>Nuotr. iš klubo archyvo.
 A.Weatherallas.<br> Renginio organizatorių nuotr.
 A.Weatherallas.<br> Renginio organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2017, 12:55 PM

Penktadienį ir šeštadienį jo svečių lauks šokiai per tris aukštus, keturi artistai iš užsienio, beveik dvi dešimtys lietuvių didžėjų ir kiti atitinkami akcentai. Bet prieš tai – aštuoni įdomūs faktai, kurių galbūt nežinojote apie dar vienerius sėkmingus metus minėti pasirengusią svarbiausią šokių muzikos vietą Vilniuje. 

Viešnamis – vokiečiams, biuras – amerikiečiams. Ketvirtuoju numeriu Islandijos gatvėje pažymėtas namas gatvėje turtinga istorija išsiskyrė dar prieš jame atsirandant klubui. Ją išmanantys pasakojo, kad antrojo pasaulinio karo metais šiose patalpose veikė linksmybių namai vokiečių karininkams, sovietmečiu įsikūrė stiklo tarą visai šaliai skirstęs pramonės ministerijos tiekimo skyrius, o praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio pradžioje buvo atidarytas amerikiečių verslininkų biuras.

Pavadinimas. Šiandien sunku įsivaizduoti, kad „Opium“ galėtų vadintis kitaip, tačiau prieš klubo atidarymą visiškai rimtai buvo svarstomi tokie variantai kaip „Silk“ ar „Yin Yang“. Jų atsiradimo motyvų klubo atstovai komentuoti nepanoro. 

Rūsys. Jauniausia „Opium“ lankytojų karta net ir norėdama negalėtų prisiminti, kad veiklos pradžioje renginiai vyko tik rūsyje – šokti antrajame aukšte klubas pirmąkart pakvietė tik 2012-ųjų rudenį. 

Sniego žmogus. Dalis nuolatinių lankytojų klaidingai mano, kad klubo logotipe pavaizduota meška. Iš tikrųjų tai – sniego žmogus. 

Tatuiruotės. „Opium“ pasižymi ištikima bendruomene. Kai kurie jos nariai aukščiau aptartą simbolį – sniego žmogų – netgi pavertė tatuiruotėmis ant savo kūnų ir tokiu būdu prisiekė klubui meilę iki gyvenimo pabaigos. Šiuo metu žinoma bent apie tris tokius atvejus, o du iš jų galima rasti klubo „Instagram“ paskyroje. 

21 valanda prie pulto. Ilgiausias pasirodymas „Opium“ renginyje truko net 21 valandą. Būtent tiek laiko be pertraukos „Multi Culti“ duetas šiais metais grojo penktajame kasmetiniame festivalyje „Ant bangos“ Nidoje. Iš tautiečių ištverme išsiskyrė Manfredas, solinės nakties metu Islandijos gatvėje prie pulto praleidęs 12 valandų. 

Draugai iš viso pasaulio. Artėjančio gimtadienio proga į „Opium“ biurą skrieja sveikinimai iš įvairių kraštų. Klubas turi daugybę bičiulių visame pasaulyje, kurie reguliariai grįžta į Lietuvą. 5 kartus klubo dėka mūsų šalyje viešėjo Izraelio atstovai „Red Axes“, 4 kartus čia lankėsi prancūzas Ivanas Smagghe, triskart – jo tautietė Jeniffer Cardini bei vokietis Prosumer. 

Meras. Deja, šokių aikštelėje kol kas nebuvo pastebėtas nei vienas sostinės vadovas – žinoma tik apie vakarėlius čia organizavusį vieną Vilniaus miesto tarybos narį. Tačiau mero, kaip ir lordo ar pirmininko, pravarde šaukiamas atsilieptų „Opium“ aštuntojo gimtadienio svečias Andrew Weatherallas. Tokios pagarbos jis nusipelnė dėka savo autoriteto klubinėje bendruomenėje.  

Tris dešimtmečius įtakingu jos dalyviu esantis britas „Opium“ pasirodys šeštadienį. Kartu su juo prie grotuvų stos klubo namiškiai Manfredas, „12 inčų po žeme“, Tadas Quazar ir Tumosa. Penktadienį laukia dar gausesnis grojančių sveikintojų kolektyvas, kuris įsikurs per tris aukštus – italai „Discodromo“ ir „Fango“, dar vienas britas Markas Seven ir būrys vietinių su „Opium“ rezidentais V, Clicklounge, „Low Heights“ priešaky. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.