Greta Zazza vėl dalyvaus „Eurovizijos“ atrankoje: išgirskite jos siūlomą dainą

Šių metų pradžioje įspūdingo vokalo savininkė Greta Zazza drebino Lietuvoje vykusio „Eurovizijos“ atrankų finalo sceną – tuomet su švedų kompozitorių daina „Like I love you“ ji pateko tarp šešių geriausiųjų.

 Greta Zazza.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Greta Zazza.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Greta Zazza.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Greta Zazza.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Greta Zazza.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Greta Zazza.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 5:15 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 6:11 PM

Nepraėjus nė metams, ne vieną singlą jau išleidusi Greta Zazza sugrįžta į „Eurovizijos“ atrankas, tačiau šį kartą – daug tvirčiau, šio konkurso kelyje tikėdama aiškia pergale.

„Jeigu prieš tai, galima sakyti, tik apšilau kojas, šį kartą žengsiu į sceną visiškai pasitikinti savo jėgomis, tvirtai žinodama ko ir kaip noriu, su kūriniu, su kuriuo sieja labai stiprus emocinis ryšys.

Daina „Broken Shadows” labai tikiu. Tarp manęs ir šios dainos įvyko maža „cheminė reakcija”, kas gali būti raktas į sėkmę tiek nacionalinėje atrankoje, tiek, manau, ir didžiojoje Eurovizijoje", bet tai reikėtų palikti žiūrovui“, - sako Greta, pristatydama ir naujosios dainos pavadinimą.

Savo asmeninį gyvenimą po devyniais užraktais linkusi slėpti Greta, paklausta, ar tokį stiprų ryšį su lyrine daina apie prarastą meilę jaučia todėl, jog atpažįsta joje ir savo istoriją, netikėtai išduoda: „Taip, ypatingas ryšys su daina atsiranda tada, kai joje pasakojama istorija sužadina jausmus, kuriuos kažkada teko išgyventi. Tuo metu, kai dainą įrašinėjau, iš tiesų jaučiausi panašiai ir, labai tikiuosi, klausytojai tai išgirs. Tai tiesiog yra tikra ir kiekvienas, kuris kada nors prarado meilę, tai supras.“

Dainai toli kompozitorių ieškoti nereikėjo – dėl muzikos į Švediją emigravusi Greta antrą kartą pasikliovė šios šalies muzikos autoritetų pagalba.

„Dainos muzikos autorius - švedas Jonas Thanderis, su juo dirbame jau daugiau nei metus, spėjome gerai vienas kitą pažinti ir suprasti. Aš žinau, ko tikėtis iš jo, kaip autoriaus, o jis puikiai jaučia mano vokalo galimybes. Dainos tekstas patikėtas Charlie Masonui iš New Yorko, tai yra didžiulis privalumas, kadangi mūsų atrankose neretai pasitaiko angliško teksto klaidų. Juk daina pretenduoja atstovauti šaliai tarptautiniame konkurse“, - dainos kūrėjus pristato Greta Zazza.

Atlikėja atvirai pripažįsta, kad formulės, kuri užtikrintų dainai pergalę atrankoje, tikrai nežino, tačiau ji tikra dėl vieno – kūrinys atstovausiantis Lietuvą turi atitikti aukščiausius standartus, o pajausti ir išgyventi dainą turi ne tik pats atlikėjas, bet ir klausytojas.

„Ko reikia, kad laimėtum, kas laimėjo pernai, kokios tendencijos, kokios mados ir taip toliau – dalykai, apie kurios per daug galvojame atrankų metu. Tereikia atsipalaiduoti ir išrinkti tai, ką pajausime visi kartu.

Žinoma, negalima pamiršti, kad daina, jos įrašas, paruošimas turi atitikti aukščiausius standartus, tačiau dėl savo „Broken Shadows“ aš esu rami. Kartu su jungtine komanda iš Lietuvos ir Švedijos pasistengsime, kad ši daina liktų ne tik išgirsta, bet ir nepamirštama“, - sako atlikėja, kviečianti klausytojus išgirsti ir įvertinti naująjį kūrinį.

Jos siūloma daina - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.