Pamatykite: rokeriai „Fire It Up“ pristato klipą vienintelei savo lietuviškai dainai

Lietuvos ir užsienio klausytojų simpatijas jau pelniusi roko nutrūktgalvių grupė „Fire It Up“, apkeliavusi net 11 Lietuvos miestų, pristatė savo debiutinį albumą „Electric Confessions“.

 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 11:19 AM, atnaujinta Dec 13, 2017, 11:26 AM

Ne vienus metus brandintas darbas sulaukė tiek Lietuvos scenos grandų, tiek ištikimų roko mylėtojų pripažinimo. Ilgai laukto albumo pristatymo koncertų turą muzikantai vainikavo neįprastai; vos prieš keletą dienų į internetą išleidę autorinės ir kol kas vienintelės lietuviškos dainos savo repertuare „Kiek“ vaizdo klipą. 

„Fire It Up“ – talentingų, sielas muzikai atidavusių rokerių penkiukė, atliekanti ir kurianti, kaip patys sako, tikrą, griežtą, kiek netašytą, tačiau melodingą, iš geriausių amerikietiškų tradicijų išaugantį roką.

„Fire It Up“ gyvuoja ne vienerius metus, per kuriuos ne kartą keitėsi grupės narių sudėtis, aktyviai koncertuoja ir gerbėjų ratą atrado tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse, tačiau debiutinis albumas „Electric Confessions“ gimė tik dabar.

Grupės lyderis ir gitaristas Viktoras Jonušis-Hugis teigia, kad kūrinių subrandinimui reikia laiko, o perdėm greitai padaryti darbai neatneša norimo rezultato. „Man skubotai atrodo atlikėjai,  albumus kepantys kaip bandeles. Mano atveju kūriniai turi prisirpti patys, o tai reikalauja laiko ir asmeniškai manau, kad bet kokia kūryba negali turėti jokių terminų. Albumas brendo tiek, kiek reikėjo, o kai buvo laikas, tuomet ir nusprendžiau, kad žingsnis įamžinti šitą išpažinties etapą“, – kalba muzikantas.  

Grupės debiutinio albumo pavadinimas „Electric Confessions“ – intriguojantis ir keliantis klausimą, kiek ir kokių išpažinčių išgirdo albumo pristatymo koncertų lankytojai bei dar išgirs būsimi jo klausytojai. „Electric Confessions“ – tai iš tiesų nuoširdi, nesumeluota išpažintis, visi albume esantys kūriniai kalba apie spalvingą, tikrą gyvenimą, jo įspūdžius ir patirtis, kuriomis rokeriai norėjo pasidalinti su klausytojais. 

Gausūs būriai klausytojų, padrąsinimai po koncertų bei gerbėjai, eilėje laukę galimybės įsigyti albumą įrodė, kad muzikinės išpažintys nepaliko abejingų. „Fire It Up“ džiaugiasi pamatę, kad Lietuvoje žmonės tikrai klausosi roko muzikos.

„Labai malonu, kai atėję į koncertus žmonės iš jų išeidavo nuoširdžiai spausdami rankas, džiaugdamiesi, kad Lietuvoje groja šį puikų muzikos žanrą. Sekėsi albumų pardavimai, džiugino publikos reakcija, atsidavimas. Nerealu, kai klausytojai dainuoja „Fajerių" dainas ir „tūsina“ kartu“, – prisiminimais apie albumo pristatymą dalijasi Hugis. 

Albumo pristatymo koncertuose lankėsi ir būrys žymių žmonių: vienas geriausių Lietuvos gitaristų, prodiuseris Martynas Kuliavas, dainininkas Česlovas Gabalis, muzikantai Vilius Alesius, Romas Rainys, Vaidotas Taurinskas bei daugelis kitų.

„Manau, kuo daugiau bus tokių grupių bei žmonių kaip Hugis, tol rokas gyvuos ir Lietuvoje“, – po koncerto užtikrintai kalbėjo Č.Gabalis.  Jam antrino ir prodiuseris Seržas Grėjus, kurio akimis „Fire It Up“ yra viena geriausių roko grupių Lietuvoje. 

Vos sugroję paskutinį albumo pristatymo koncertą, kitą dieną rokeriai leidosi į filmavimą ir „Electric Confessions“ pristatymą vainikavo vienintelės dainos lietuvių kalba „Kiek“ video klipu.

Pasak atlikėjų, kalba – ne vienintelis kūrinio skiriamasis bruožas. Tai daina, artima kiekvienam žmogui ir tam nuolat neraminančiam klausimui.

„Visi ją gali klausyti per savo prizmę. O klipą nutarėm daryti atmosferinį kartu su vaizdo meistru Mykolu Alekna. Manėme, jog erdvės suteiks dainai to berėmiškumo. Manau, kad mums puikiai pavyko pasiekti tai, ko norėjome“, – pasakoja Hugis. 

Muzikantai išduoda paslaptį, kad, nors anglų kalba yra universalesnė,  labai patinka rašyti kūrinius sava kalba, tačiau tai reikalauja išskirtinių pastangų bei įdirbio.

„Be galo sunku neskambėti kaip septintokui literatūros pamokoje, tačiau tam reikia įdirbio“, – sako Hugis. 

Šiuo metu rašoma dar viena daina lietuvių kalba „Surasiu kitą tave". 

Po koncertų Skandinavijoje ir Azijoje „Fire It Up“ žada kibti į naujo, vien kūrinių lietuvių kalba prisodrinto, albumo rengimą. 

Dainos „Kiek“ vaizdo klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.