Grupę „Queens Of Roses“ paliekanti dainininkė išvyksta gyventi į Australiją

„Labai nemėgstu žodžio „emigracija“, – šyptelėjo grupės „Queens Of Roses“ dainininkė Giedrė Linkevičienė. Tačiau jau kitą mėnesį ji su savo vyru apsigyvens už tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos.

Nuo mokyklos suolo draugaujančių dainininkių G.Linkevičienės (kairėje)  ir A.Kisielienės keliai skiriasi.
Nuo mokyklos suolo draugaujančių dainininkių G.Linkevičienės (kairėje) ir A.Kisielienės keliai skiriasi.
 Į Australiją G.Linkevičienė vyks su vyru Linu. Pora susituokė pernai vasarą.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Į Australiją G.Linkevičienė vyks su vyru Linu. Pora susituokė pernai vasarą.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Pernai grupė dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje, tačiau šįmet nusprendė ją praleisti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pernai grupė dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje, tačiau šįmet nusprendė ją praleisti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 10, 2018, 6:01 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 6:43 AM

Merginų trijulės narė praėjusios savaitės pabaigoje gavo vizą, leisiančią jai įvykdyti pusmetį brandintus planus.

Įvairiuose TV projektuose dalyvavusios žinomos popgrupės dainininkė mažiausiai dvejiems metams išvyksta į Australiją tęsti verslo administravimo studijų.

„Palikti grupę net šiek tiek graudu. Juk su viena jos nare, Akvile Kisieliene, mes esame geriausios draugės nuo tada, kai antroje klasėje sėdėjome viename suole“, – sakė 28-erių dainininkė.

Norėjo iškeliauti toli

Apie mokslus užsienyje Giedrė pradėjo rimtai mąstyti praėjusių metų pradžioje.

Vilniaus universitete verslo administravimo bakalauro studijas baigusi dainininkė iškart apsisprendė, kad tęsti mokslus norėtų užsienyje. Pirmiausia todėl, kad ir mokslus baigė, ir prieš pradėdama rimtesnę muzikinę karjerą dirbo darbus, susijusius su anglų kalba.

„Dirbau su amerikiečių įmonėmis, vertėjavau televizijoje. Buvo aišku, kad norisi toliau kaupti patirtį, susijusią su bendravimu angliškai“, – pasakojo Giedrė.

Ji turėjo ne vieną galimybę rinktis mokslus Vakarų Europos universitetuose, tačiau panoro keliauti toliau.

Mat, kaip pati sako, yra linkusi į ekstremalius sprendimus. Be to, mokytis Europoje, iš kurios galima grįžti kiekvieną mėnesį, jai pasirodė pernelyg paprastas sprendimas.

Su metais vyresniu sutuoktiniu Linu Linkevičiumi Giedrė svarstė du variantus – Kanados ir Australijos.

„Vyras mėgsta miškus ir kalnus, aš – gerą orą ir paplūdimius. Susiradau draugų, kurie gyvena Australijoje, pradėjome kalbėtis. Tai, ką jie papasakojo, nuteikė gerai.

Įstojau į gerą reputaciją turinčią Kaplano verslo mokyklą, gyvensiu ir mokysiuosi Sidnėjuje.

Tai pripažinta, tarptautiniu mastu žinoma mokykla. Jos diplomas turėtų didesnę vertę, jei nuspręsčiau grįžti“, – kalbėjo dainininkė.

Ji pasirinko dvejų metų trukmės studijas, nors turėjo galimybę rinktis ir trumpesnes. Priežastis – po dvejų metų studijų lengviau gauti Australijos vizą dar dvejiems metams.

„Nežinau, kaip bus. Gal po metų jau skambinsiu ir sakysiu – mama, noriu namo. Bet kol kas planas – kad dvejus metus tikrai gyvensime Australijoje, o po to matysime“, – sakė atlikėja.

Grupė jau surado pamainą

„Queens Of Roses“ – dažnai Lietuvoje koncertuojanti, ir savo, ir užsienio atlikėjų dainas atliekanti grupė.

Anot dainininkių, gruodį užsakymų buvo tiek daug, jog jos neturėjo kada atsikvėpti. Mesti susikurtą karjerą ir bandyti laimę užsienyje kurti nuo nulio – sudėtingas sprendimas, bet Giedrė nedvejojo.

„Supratau, kad reikia pokyčių. Man čia buvo patogu – draugai, namai, karjera.

Labai gerai čia gyvenu. Bet galvoje skamba: patogumas stabdo progresą. Užsisėdėjau patogioje vietoje, noriu išsijudinti“, – pasakojo G.Linkevičienė.

Pernai „Queens Of Roses“ dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje, tačiau šįmet nusprendė to nedaryti. Viena priežasčių – ir Giedrės planas išvykti. Keisti dainininkes įsibėgėjus atrankai būtų sudėtinga.

„Kita vertus, neturėjome kada ruoštis, ieškoti dainos. Jauniems atlikėjams atranka – puiki proga pasirodyti.

Bet mes nebenorėjome eiti ir dalyvauti nekokybiškai. Kaip anksčiau – su tokia daina, kokią gaudavome, nors ji skambėdavo „pritemptai“.

Grupei reikia rasti arba pačiai sukurti dainą, kuria tikrai tikėtume pačios. Šįmet tokios neturėjome“, – sakė Giedrė.

Kitos „Queens Of Roses“ narės Akvilė ir Dileta Kisielienės bičiulės sprendimą priėmė sunkiai. Tačiau grupės veikla neturėtų nutrūkti – artimiausiu metu ketinama pristatyti naują grupės dainininkę, kuri pakeis Giedrę.

„Ji dalyvavusi tarptautiniuose konkursuose, turi patirties, puikiai dainuoja. Tikiu, kad grupei viskas bus gerai. Žinoma, tai ir liūdna – palieku savo kūdikį, bet noriu, kad jis augtų ir gyvuotų.

Šešerius metus gyvenau tik muzika, sunku su tuo atsisveikinti. Dalyvauti repeticijose su mergina, kuri mane pakeis, buvo keista“, – prisipažino Giedrė.

Tikisi susirasti darbų

Tai, kad Australijoje tikriausiai teks ieškotis darbo, dainininkės negąsdina. Ji pati pagal vizos taisykles galės dirbti puse etato, o sutuoktinis – visu etatu.

„Prieš mums susitinkant jis ketverius metus gyveno Kopenhagoje. Vyras dirba grafikos dizaineriu, turi dešimties metų patirtį reklamos srityje. Tai – darbas, kurį gali dirbti bet kur, tereikia turėti kompiuterį.

Be to, jis turi ir aludario, maisto technologo diplomą, tad dar neaišku, kokia veikla užsiims.

Aš irgi greta studijų ieškosiuosi veiklos. Nors Sidnėjus – labai brangus miestas, tyrinėjau situaciją, kalbėjau ne su viena lietuvių pora, kuri ten išvyko.

Visos jos sakė, kad per metus susitvarkė gerovę, net minimalių atlyginimų ten pakanka pragyventi, o mes, lietuviai, juk esame pripratę taupyti. Galbūt atsiras ir galimybė kur nors padainuoti – net ne dėl pinigų, man muzika yra maistas sielai.

Australija – didelė rinka, ten didelė konkurencija, bet nėra neįmanomų dalykų, reikia tik nenuleisti rankų. Pažįstu lietuvį, kuris išvyko ten, o dabar filmuojasi su Leonardo DiCaprio“, – svarstė Giedrė.

Ji dar sykį suskubo pabrėžti – išvyksta ne dėl to, kad Lietuvoje jai ko nors trūksta.

„Man keistai skamba mintis, kad emigruoju. Labai myliu Lietuvą. Mano galvoje emigrantas – žmogus, kuris nuolat skundžiasi, kad Lietuvoje blogai. Aš nesiskundžiu“, – sakė dainininkė.

Į Australiją lietuvė išvyksta su bilietu į vieną pusę – neatmesdama minties, kad liks ten visam laikui.

„Gal nuvyksiu ir paaiškės, kad aplinka visiškai nepatinka. Nesvajoju, kad ten man kelias bus rožėmis klotas.

O gal patiks taip, kad nenorėsiu gyventi niekur kitur“, – gūžtelėjo pečiais Giedrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.