Legendinės grupės „Nirvana“ 30-mečio proga Vilniuje koncertuos buvęs jos narys

Muzikos pasaulis šiemet mini grupės „Nirvana“ 30-metų sukaktį. 1988 m. kovo 19 d. įvyko pirmasis Kurto Cobaino ir kompanijos koncertas.

 Grupė „The Nirvana Experience“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Grupė „The Nirvana Experience“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 4:28 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:34 PM

Ta proga legendinės grupės pirmasis būgnininkas ir pritariantysis vokalistas Chadas Channingas kartu su geriausia pasaulyje tribute grupe tituluojama „The Nirvana Experience“ rengia koncertines gastroles Izraelyje, Suomijoje, Rusijoje, Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje.

Vienintelis Ch.Channingo ir „The Nirvana Experience“ koncertas mūsų šalyje vyks kovo 15 d. „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje.

Grunge muzikos būgnininkas Ch.Channingas su grupe „Nirvana“ pradėjo groti 1988 m. Jis buvo ne tik būgnininkas, bet ir pritariantysis vokalistas bei dainų bendraautorius. Jis kartu su grupe įrašė „Nirvana“ debiutinį albumą „Bleach“ ir nemažą dalį klasikinio albumo „Nevermind“ originalių kūrinių versijų.

„The Nirvana Experience“ atliekama daina  „Smells Like Teen Spirit“: 

Daugelis melomanų ir kritikų galvojo, kad tai iki šiol niekur neskelbta originali „Nirvana“ daina. Panašumas buvo stulbnantis, todėl netrukus muzikantai sulaukė grupės lyderio K.Cobaino našlės Courtney Love atstovų reikalavimo pašalinti kūrinį iš „YouTube“ kanalo.

Apie šį incidentą pranešė įtakingas muzikos žurnalas „Rolling Stone“, puikiai įvertinęs originalią „The Nirvana Experience“ dainą.

„The Nirvana Experience“ daina „Flacid Bone“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.