Solinį albumą išleidęs Justinas Jarutis parašė atvirą laišką gerbėjams

Dainininkas, grupės „Freaks On Floor“ vokalistas Justinas Jarutis penktadienį išleido pirmąjį savo solinį albumą.

 Justinas Jarutis.<br> D.Umbraso nuotr.
 Justinas Jarutis.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2018, 11:21 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:31 AM

Ta proga atlikėjas išplatino atvirą laišką gerbėjams ir žiniasklaidai.

„Šiandien pasirodo debiutinis mano muzikos albumas, kuriame septyni pop country stiliaus kūriniai.
„Kodėl būtent toks muzikos stilius?“, – klausia praktiškai visi. Todėl, kad man tiesiog norėjosi. Per mažai dalykų darome, nes tiesiog norime, per daug bandome apskaičiuoti galvodami „apsimoka, neapsimoka, patiks kam nors, nepatiks“. 

10 metų grojęs roką su „Freaks on Floor“ ir įdainavęs šokių muzikos hitus  „Radistams“, „The Sneekers“ ar Daddy Was A Milkman, tiesiog norėjau pabandyti kažką naujo.

Pop, country, folk yra tai, kas man dabar patinka.

Pati pirmoji daina, nuo kurios prasidėjo solinio albumo užuomazgos, buvo „Tell Me Your Story“. Bandėm įrašyti ją dar su „Freaks on Floor“, bet skambesys galbūt nederėjo su bendra grupės albumo nuotaika, taigi atsidėjau ją sau. 

Kai mums su žmona Justina gimė dukra Adelė ir aš parašiau jai „Pancakes With Bananas“, supratau, kad kurį laiką man galvoje gims tikrai ne roko ir ne šokių muzikos kūriniai. Nuo tos dainos pasidarė aišku, kaip skambės mano solinis albumas. Tiesiog grojant dukrai gimė ir daina „Angel“, kurios vaizdo klipą vėliau nufilmavau aplink zujant dešimčiai ropinėjančių, šliaužiojančių kūdikių. 

„Stay With Me“ ir „Save my Soul“ yra šviesios dainos, gimę iš tamsos. Visiems būna sunkių momentų, kai viskas aplink griūva ir nebeturi jokios kitos galimybės kaip kreiptis pagalbos į kitą. Kas tas „kitas“, jau priklauso nuo kiekvieno iš mūsų ir skirtingos situacijos – vienam tai Dievas, kitam artimas žmogus, kitam mėgstama veikla, kaip muzika ar sportas. 

Būtent „Stay With Me“ įrašiau su vokaliste Monika Pundziūte ir tai buvo pirmasis kūrinys, kurį parodžiau viešai. 

„Whatever It Takes“ parašiau savo bičiulei dainininkei Girmantei Vaitkutei. Galvojau, kad jos balsui šitas kūrinys labai tiktų, galvojau, imsiu ir tiesiog padovanosiu jai dainą. Bet mes pabandėme ją dainuoti kartu, pajutom, kad labai gražiai skamba ir štai „Whatever It Takes“ atsidūrė albume. 

„Never Let Go“ – rimčiausia ir niūriausia iš šviesiausių dainų albume, bet joje yra man labai svarbūs žodžiai „Something more like this/will make me dance like David Jones did“. Čia tikruoju vardu paminėtas mano dievukas David Bowie, įkvepiantis laikytis to, kas svarbiausia ir gali ištraukti iš duobės net sunkiausią akimirką – muzikos.

Esu laimingas, kad galiu kurti ir daryti tai, ką noriu, kad turiu šeimą, mylimus ir mane mylinčius žmones. Atrodo, paprasti dalykai, bet apie juos pagalvojus apima gerumas ir šiluma, jausmai, kuriuos jaučiau rašydamas ir dainuodamas albumo kūrinius. 

Debiutinį albumą prodiusavo, aranžavo ir padėjo įrašyti Snorre Bergerudas savo „Ymir“ studijoje. Jis buvo pirmasis žmogus, įkvėpęs man drąsos neslėpti mano meilės pop country. Būgnų ir perkusijos partijas įrašė Sindre Skeie. Albumo viršelio nuotraukos autorius - nuostabus fotografas Lukas Gricius. Esu labai dėkingas pritariančioms vokalistėms Kristinai Žaldokaitei, Elzei Zaveckienei ir Akmėjai Brūzgienei, kurių balsai skamba albume. Jos kartu su Girmante Vaitkute ir Monika Pundziūte mane palaikys ir debiutinio albumo pristatymo koncerte klube „Tamsta“  sausio 18 d. Tikiuosi, susitiksim“, - rašo J.Jarutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.