Ryškiausi 2018 metų koncertai Lietuvoje: sužinokite, kada atvyksta užsienio žvaigždės

Jeigu nori išgirsti viską, kas įdomu, teks užstatyti butą. Lietuvos melomanai jau dabar taip juokauja apie 2018-uosius, kai mūsų šalį aplankys daug užsienio žvaigždžių. Kai kurios jų – pirmą kartą.

Buvęs britų roko grupės „Pink Floyd“ lyderis, dainininkas ir bosininkas R.Watersas Lietuvoje viešės pirmą kartą.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
Buvęs britų roko grupės „Pink Floyd“ lyderis, dainininkas ir bosininkas R.Watersas Lietuvoje viešės pirmą kartą.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
Vasarį Lietuvoje viešės Vokietijos elektroninės muzikos veteranai „Kraftwerk“ .<br>„Scanpix“/Reuters nuotr.
Vasarį Lietuvoje viešės Vokietijos elektroninės muzikos veteranai „Kraftwerk“ .<br>„Scanpix“/Reuters nuotr.
Gregory Porteris Lietuvoje koncertuos ketvirtą sykį.<br>D.Umbraso nuotr.
Gregory Porteris Lietuvoje koncertuos ketvirtą sykį.<br>D.Umbraso nuotr.
„Milky Chance“ pirmąkart gros Vilniuje.<br>D.Umbraso nuotr.
„Milky Chance“ pirmąkart gros Vilniuje.<br>D.Umbraso nuotr.
Grupė „a-ha“ į Lietuvą atvyksta trečią sykį.<br>„Scanpix“/Reuters nuotr.
Grupė „a-ha“ į Lietuvą atvyksta trečią sykį.<br>„Scanpix“/Reuters nuotr.
 „Clean Bandit“ Lietuvoje viešės antrą sykį.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
 „Clean Bandit“ Lietuvoje viešės antrą sykį.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
 „alt-J“ į Lietuvą atvyksta jau vasario pradžioje.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
 „alt-J“ į Lietuvą atvyksta jau vasario pradžioje.<br>„Scanpix“/AFP nuotr.
 Sausio pabaigoje į Vilnių užsuks smuiko virtuozas N.Kennedy.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Sausio pabaigoje į Vilnių užsuks smuiko virtuozas N.Kennedy.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Bryanas Adamsas Lietuvoje koncertuos jau penktą kartą.<br>P.Mantauto nuotr.
Bryanas Adamsas Lietuvoje koncertuos jau penktą kartą.<br>P.Mantauto nuotr.
„Scooter“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Scooter“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 6:57 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:38 PM

Nuo džiazo iki roko klasikos ir jaunimo dievukų – lietuviai jau seniai negali skųstis, kad pasaulinės žvaigždės aplenkia mūsų šalį. Atvirkščiai, koncertų rinkoje didėjanti konkurencija gausina į Lietuvą užsukančių garsių Vakarų atlikėjų.

Jų nemažina ir tai, kad per pastaruosius kelerius metus net keliolika Lietuvos atlikėjų išdrįso rengti koncertus didžiausiose arenose ir taip atsiriekė nemažą žiūrovų išleidžiamų pinigų dalį.

Kol kas paskelbta tik apie dalį ryškių koncertų, kurie Lietuvoje vyks 2018-aisiais. Bet jau dabar yra kuo stebėtis. Pavyzdžiui, vien vasarį Lietuvoje pasirodys septyni gerai Vakaruose žinomi atlikėjai.

„Lietuvos rytas“ pažvelgė į ryškiausius planuojamus Vakarų žvaigždžių vizitus – kam klausytojai leis pinigus 2018-aisiais?

Pavyko? Bandyk dar sykį!

Britai turi patarlę: „Netaisyk to, kas nesugadinta.“ Koncertų rengėjai ją jau gerai perprato ir pritaikė sau.

Jei muzikos žvaigždės pasirodymas Lietuvoje pritraukia daug žiūrovų ir yra pelningas, reikia mėginti ją kviesti dar kartą. Po to – dar kartą.

Kaune pavasarį grosiančių Vokietijos technomuzikos veteranų „Scooter“, mininčių karjeros 25-metį, vizitų skaičius mūsų šalyje jau artėja prie dešimties.

Gegužę Kaune koncertuosiantis Kanados dainininkas Bryanas Adamsas į Lietuvą atvyks jau penktą kartą.

Festivalis „Kaunas Jazz“ neatsispyrė pagundai jau ketvirtą sykį pasikviesti populiarų JAV dainininką Gregory Porterį. Tiesa, jo koncertas pirmąsyk mūsų šalyje vyks po atviru dangumi – sostinės LDK valdovų rūmų kieme. Beveik nėra abejonių, kad vėl bus anšlagas – kaip ir pernai.

Ketvirtą kartą į mūsų šalį atvyks ir lyriškų dainų atlikėjas iš Didžosios Britanijos Jamesas Bluntas, taip pat – elektroninės popmuzikos dievukai iš Didžiosios Britanijos „Depeche Mode“. Saugus ėjimas: bilietų į šios kultinės grupės koncertą Vilniuje tikrai neliks.

Trečią sykį Lietuvoje koncertuos santūrūs norvegų popmuzikos veteranai „a-ha“,šįkart pasirodymui pasirinkę mažesnę nei įprasta Trakų pilies kiemo erdvę.

Trečiajam pasimatymui su lietuviais ruošiasi ir JAV gyvenantys energingi pankai iš Ukrainos „Gogol Bordello“ – ankstesnis jų pasirodymas Vilniuje 2014-aisiais paliko linksmo beprotnamio įspūdį.

Antrąsyk lietuviams 2016-ųjų festivalio „Galapagai“ žvaigždės – populiarus duetas iš Vokietijos „Milky Chance“ ir britų elektroninės muzikos grupė „Gorgon City“. Taip pat – festivalyje „Granatos Live“ 2015-aisiais groję „Grammy“ laureatai iš Didžiosios Britanijos, britų šokių muzikos grupė „Clean Bandit“.

Abi grupės pirmą sykį koncertuos Vilniuje.

Pirmieji legendų vizitai

Du bene ryškiausi šių metų afišose paskelbti vardai – muzikantų, kuriems jau per septyniasdešimt.

Rugpjūtį į Lietuvą pirmą sykį atvyks Rogeris Watersas – tikra britų roko legenda, buvęs britų grupės „Pink Floyd“ dainininkas, bosinininkas ir idėjinis lyderis.

„Pink Floyd“ išsiskirstė ir gastrolių neberengia nuo 1994-ųjų. Dar 1985-aisiais šią grupę palikęs R.Watersas tęsia solinę karjerą ir rengia įspūdingus šou, stebinančius naujausiais technologijų sprendimais.

Koncertuose 74-erių muzikantas groja daugybę dainų iš „Pink Floyd“ repertuaro, todėl tai – puiki proga prisiliesti prie auksinės roko istorijos.

Gerokai anksčiau, vasarį, Lietuvoje koncertuos „Kraftwerk“ – Vokietijos elektroninės muzikos veteranai, debiutavę dar 1969-aisiais ir padarę milžinišką įtaką popmuzikos raidai.

Jų pasirodymai – kvapą gniaužiantys reginiai, kuriuose vaizdą publika stebi per trimačio vaizdo akinius. Grupės koncertai vyksta ne tik festivaliuose ir arenose, bet ir prestižinėse meno erdvėse – tokiose kaip Niujorko Moderniojo meno ir Londono „Tate Modern“ muziejai.

Jaunimas žavi idėjomis

Šių dienų muzikos madomis besidomintys jaunesni žiūrovai irgi neturėtų pasijusti nuskriausti.

Balandį ir gegužę Lietuvoje koncertuos dvi per pastaruosius kelerius metus išgarsėjusios britų žvaigždės – festivalio „Kaunas Jazz“ pakviesta soulo ir popmuzikos atlikėja Laura Mvula ir galingu balsu dideles minias žavintis dainininkas Rag’N’Bone Man, kurio debiutinis albumas pernai pakilo į pirmąją populiariausių įrašų lentelės vietą Didžiojoje Britanijoje.

Nesnaudžia ir į alternatyviąją sceną nusitaikiusi ambicinga Lietuvos agentūra „8 Days A Week“ – vasarį ir kovą vilniečiams ji pristatys itin madingą britų grupę „alt-J“, keistų idėjų kupiną, ekstravagantišką švedų elektroninės muzikos atlikėją Fever Ray, hiphopo poetu vadinamą britą Ghostpoet ir nenusakomo, eklektiško žanro žvaigždę King Krule.

Į pastarojo koncertą visi bilietai išgraibstyti per keletą dienų.

Alternatyvininkams patiks ir kovą Vilniuje grosianti grupė „Liima“ - naujasis trijų žymios danų grupės „Efterklang“ narių projektas.

Bus ir keistenybių - kovą vienoje didžiausių Vilniaus salių pasirodys „The Nirvana Experience“. Garsiosios JAV grupės „Nirvana“ dainas groja ir jos skambesį pamėgdžioja trys muzikantai, tarp kurių - buvęs „Nirvana“ būgnininkas Chadas Channingas. Tiesa, joje grojęs dar prieš šiai grupei išgarsėjant.  

Džiazo bus iki soties

Sunku atspėti kodėl, bet į džiazą ne vienus metus šnairavę koncertų rengėjai šiais metais ir vėl į Lietuvą intensyviai kviečia šio žanro žvaigždes.

Greta festivalio „Kaunas Jazz“ pirkinių dėl žiūrovų dėmesio grumsis ir kitų agentūrų pakviesti JAV saksofonininkas Davidas Sanbornas, kubiečių trimitininkas Arturo Sandovalis.

Be to, jau dabar paskelbta, kad metų pabaigoje, gruodį, į Vilnių užsuks norvegų džiazo legenda, saksofonininkas Janas Garbarekas, kuris gros su žymiu indų perkusininku Triloku Gurtu.

Kovą į Vilnių grįš pernai jame grojęs armėnas Tigranas Hamasianas – jaunas pianistas, gyvenantis JAV ir jau užkariavęs didžiųjų pasaulio festivalio dėmesį.

Su džiazu flirtuoti mėgsta ir prie klasikos priskiriamas smuiko chuliganas Nigelas Kennedy – vienas žymiausių šio instrumento virtuozų pirmąkart lietuviams gros jau sausio pabaigoje.

Festivaliai kol kas tyli

Vasarą vyksiantys muzikos festivaliai kol kas laiko kortas prie krūtinės. Kad pasikvietė šveicarų grupę „Kadebostany“, turką Mahmutą Orhaną ir britą Beardymaną, pranešė tik rugpjūtį vyksiantis Karklės festivalis.

Priežastis – daugelis jų vis dar medžioja pagrindines žvaigždes, kurias prisivilioti tampa vis sunkiau.

„Jūs neįsivaizduojate, kiek daug kainuoja net tie atlikėjai, kurie čia vadinami nežinomais“, – atsiduso festivalio „Devilstone“ rengėjas Vaidas Voronavičius.

Tiesa, metų pradžioje paskelbta ir netikėta žinia – Kauno „Žalgirio“ arenoje balandį įvyks naujas vienos dienos šokių muzikos festivalis „Medusa“. Jame pasirodys Jonas Blue, Martinas Jensenas, Sigala ir kiti ryškūs didžėjai iš užsienio.

Sprendimas – įdomus, nes 2016aisiais tokiai muzikai skirtas festivalis „Summerburst“ Vilniuje patyrė didelių nuostolių ir buvo uždarytas. Gal šįkart pasiseks?

Artėjantys Vakarų žvaigždžių koncertai

Nigelas Kennedy (sausio 26 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

„alt-J“ (vasario 6 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

„Milky Chance“ (vasario 15 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

Ghostpoet (vasario 17 d. Vilnius, menų fabrikas „Loftas“).

King Krule (vasario 18 d. Vilnius, menų fabrikas „Loftas“).

„Kraftwerk“ (vasario 19 d. Kaunas, „Žalgirio“ arena).

„Depeche Mode“ (vasario 22 d. Vilnius, „Siemens“ arena).

Arturo Sandovalis (vasario 24 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

The Game (kovo 1 d. Vilnius, menų fabrikas „Loftas“).

Fever Ray (kovo 2 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

„Scooter“ (kovo 3 d. Kaunas, „Žalgirio“ arena).

Davidas Sanbornas (kovo 7 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

„Liima“ (kovo 7 d. Vilnius, kultūros baras „Kablys“).

„Gorgon City“ (kovo 10 d. Vilnius, menų fabrikas „Loftas“).

„The Nirvana Experience“ (kovo 15 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

Tigranas Hamasianas (kovo 27 d. Vilnius, Kongresų rūmai).

Jonas Blue, Martinas Jensenas ir kiti (festivalis „Medusa“, balandžio 14 d. Kaunas, „Žalgirio“ arena).

Laura Mvula (festivalis „Kaunas Jazz“, balandžio 30 d. Kaunas, „Žalgirio“ arena).

Rag’N’Bone Man (gegužės 1 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

Bryanas Adamsas (gegužės 4 d. Kaunas, „Žalgirio“ arena).

Jamesas Bluntas (gegužės 18 d. Vilnius, „Siemens“ arena).

„Gogol Bordello“ (gegužės 21 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

„Clean Bandit“ (liepos 4 d. Vilniaus universiteto Botanikos sodas).

Gregory Porteris (festivalis „Kaunas Jazz“, liepos 8 d. Vilnius, LDK valdovų rūmai).

„a-ha“ (liepos 16 d. Trakų pilis).

Rogeris Watersas (rugpjūčio 26 d. Kaunas, „Žalgirio“ arena).

Jano Garbareko grupė ir Trilokas Gurtu (gruodžio 2 d. Vilnius, koncertų salė „Compensa“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.