Albumo apžvalga. „MaNNazz“ „Hopes“

Sutuoktiniai Kamilė ir Bogdanas Sienkievičiai, susibūrę į duetą „MaNNazz“, nusipelno kokio nors prizo vien už aktyvumą - pristatydami šį albumą, kaip avantiūristai keliavo per Europą ir grojo visur, kur buvo pasiruošusių jų klausytis.

 „MaNNazz“.<br> V.Černiausko nuotr.
 „MaNNazz“.<br> V.Černiausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2018, 6:10 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 6:18 PM

Kaip patys sako, šiam savo beprotiškam sumanymui nepagailėję išleisti pinigų, kuriuos būtų skyrę buto pirkimo įnašui. Be to, rudenį surengė jo pristatymo koncertus, susuko klipą, išleido ir vinilo plokštelę. Žodžiu, užsidegimo ir noro skleisti savo muziką - per akis.

Iš įvairių muzikinių projektų žinoma Kamilė ir „beatbox“ žanro (kai burna pamėgdžiojami įvairūs perkusiniai garsai) meistras Bogdanas savo pirmajam albumui pasitelkė keletą muzikantų ir įrašė pusvalandį elektroninės popmuzikos. Dažniausiai - gana melancholiškos, tokie yra beveik visi čia skambantys kūriniai, nuo ilgesingo „Faith“ iki švelnaus „Falling Star“. 

Viename albumo kūrinių „Reality Substitute“ svečiuojasi ir garsus Lietuvos reperis Valius Klimavičius (iš grupių „Z on A“ ir „Willie Valo“), tačiau hiphopu ši muzika nekvepia - užtat kartais prasimuša ritmebliuzo („Tomorrow The Sun Will Rise“) ir net dramenbeiso („Seven Fields“) žanrų prieskoniai.

Ką sugeba daryti su savo balsu, pademonstruoja ir Bogdanas, tačiau pagrindinė žvaigždė čia - gražų vokalą turinti, ir su elektroninės muzikos kūrėju GeraiGerai, ir „Eurovizijos“ atrankoje anksčiau matyta Kamilė.

Į pabaigą muzikos tempas pagreitėja-- internete išpopuliarėjusi daina „Mozzarella“ yra smagi ir visai tinka šokiams. Bet šiaip čia daugiau ramybės ir susimąstymo, nei fejerverkų.

Turėtų patikti tiems, kuriems patinka, pavyzdžiui, Jurga Šeduikytė. Ir šiaip tiems, kuriems patinka melodinga, nekvaila popmuzika.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Grupės klipas „Tomorrow The Sun Will Rise“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.